Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
DewieS

Hoe een goede klantenservice zorgt voor meer omzet

Recommended Posts

Het gemak van retourneren. Je hebt het vast en zeker zelf ook wel eens gedaan. Je ziet een mooie jeans (of twee) op de website van Zalando, maar je weet je maat niet. Daarom bestel je van iedere jeans gelijk maar drie. Als het pakje de volgende dag al in huis ligt, kom je erachter dat beide jeans bij nader inzien toch niet je smaak zijn. Je pakt de broeken weer in, stopt ze in een doos en gooit de doos in een hoekje in de

gang. Tweeënhalve maand later zie je de doos ineens weer liggen. Je denkt: Ben ik nog op tijd om het terug te sturen? Tuurlijk, het is Zalando! Wat een geweldige service bieden ze toch.

 

Customer experience

Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe het toch mogelijk is dat je kosteloos kleren kunt passen en ze vervolgens met hetzelfde gemak kunt retourneren? Want volgens de cijfers van Zalando wordt maar liefst 50% van alle producten teruggestuurd en desondanks blijft hun retourbeleid gratis binnen 100 dagen na de aankoop. Het heeft alles te maken met brand awareness en een goede customer experience. Het retourneren van een product staat gelijk aan goede klantenzorg. Ook al verliest Zalando hiermee direct omzet, indirect wordt dit door brand awareness en customer experience vergroot. En als Nederlanders verwachten we ook niet anders. Het is in onze cultuur heel normaal

om een product terug te sturen, maar daarbij willen we wel een goede klantenservice. “Zalando belooft dat zij een goede service verlenen en zij zullen hun belofte na moeten komen.”

 

Klantenservice en lokalisatie

In Italië daarentegen zien we het omgekeerde. Zalando’s lokalisatie-expert Delphine Mousseau legt het ons uit. In de Italiaanse cultuur is het niet gebruikelijk om een product terug te sturen dat je niet

bevalt. Italianen zien dit als het breken van een belofte van het kopen van een product. Eén van de vele voorbeelden van de lokalisatiestrategie die Zalando toepast: in Italiaanse advertenties probeert Zalando de klant er te van overtuigen dat het niet erg is om iets te retourneren.

 

Mobiele app

Dat klantenbehoeften belangrijk zijn voor Zalando blijkt ook uit de manier waarop zij zich focussen op hun mobiele app. Naast high quality content is de buitengewone customer experience waar het in de applicatie om draait.

 

Zalando ziet een gouden toekomst voor zich weggelegd. In de infographic kun je zien hoe Zalando dat aanpakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 375 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept