Jump to content
NFS PR MARCOM
Verberg

Studeren en ondernemen gaan hand in hand

Beste student ondernemer (in spe),

 

Heb je een uniek talent? Een gouden idee? Als jouw antwoord op één van deze vragen bevestigend is, dan heb je alvast één reden om een eigen bedrijf te beginnen. Want dat talent of idee is ‘marketable’. Verkoopbaar.

 

Vraag je niet af of je wel de juiste skills hebt om ondernemer te worden. Het feit dat je over een eigen bedrijf nadenkt, zegt voldoende. Het maakt je een ondernemend type. De juiste vaardigheden ontwikkel je vanzelf.

 

Had men dat nu maar tegen mij gezegd. Dan was ik namelijk veel eerder begonnen. Ik ben Suzan Eikelenstam, sinds één jaar geregistreerd ondernemer en voor jullie begrippen stokoud (29). Vorig jaar startte ik mijn bedrijf Need for Sweet. (www.needforsweet.nl en http://nfsofficialhyve.hyves.nl/) Een bureau voor communicatie, marketing en PR. Ook al ben ik nu pas ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ondernemend was ik al veel langer.

 

Mijn specifieke talent – goed kunnen schrijven, overtuigen, creëren en organiseren – was op de basisschool al aanwezig. Het besef dat ik er graag mijn eigen regels en aanpak op nahoud, kwam in het middelbaar onderwijs. Op het HBO was ik de enige student die al meer dan 10 verschillende banen had gehad. Ik wilde heel graag praktijkervaring opdoen. Het beeld van de eeuwige student, de luie Canei zuipende koorbal die steeds geld van paps en mams moet lenen, heeft me nooit aangesproken.

 

Na mijn studie heb ik ook weer verschillende dienstbetrekkingen gehad. Uiteindelijk kon ik het met niet één baas goed genoeg vinden om voor jaren te blijven. Niet omdat ik een probleem heb met autoriteit. Maar omdat ik graag zélf met die belangrijke account wilde praten om tot een goede pay off voor zijn bedrijf te komen. Omdat ik mijn marktwaarde veel hoger inschatte dan wat er op mijn salarisstrookjes stond. Omdat ik kantoortijden beperkend vond.

 

Mensen trekken graag met gelijkgestemden op. Toen ik in mijn kringen op het laatst bijna alleen maar ondernemers om me heen zag, begon het kwartje te vallen. Binnen een half jaar regelde ik alles om te kunnen starten als zelfstandige. Ik heb geen spijt van mijn leerzame pogingen om als werknemer door het leven te gaan. Ik heb sowieso nergens spijt van. Behalve dan van het feit dat ik die grote, heerlijke vrijheid van het ondernemerschap niet veel eerder heb gepakt.

 

Ondernemen kan namelijk prima naast je studie en zelfs naast een baan in loondienst. Lees de succesverhalen van Fleur Kriegsman (17), Morena van den Wittenboer (20) en Bernd Damme (18) maar eens. Check: http://studerendeondernemer.nl/?p=36, http://blogs.fd.nl/young_entrepreneur/fleur_kriegsman/index.html en http://www.sprout.nl/slideshow.jsp?id=1555307&i=20

 

Zo. Wat mij betreft, heb jij nu geen enkele reden meer om te twijfelen.

 

Liefs, Suzan.

 

P.S. Zit je daar nu nog dit post scriptum te lezen?! Ga liever je business plan schrijven!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 312 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept