Ga naar inhoud

Full operational lease aanbieden aan klanten

Aanbevolen berichten

Beste Higherlevellers!

 

Wij spelen al een tijd met het idee om een full operational lease concept te lanceren vanuit onze winkel.

Wij zitten in de sportbranche en gemiddeld kost het materiaal voor onze sport tussen de 1500 en 5000 euro per persoon.

Deze prijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen en het resultaat hiervan is een flinke stijging van interesse in de 2ehands markt (hier zijn we reeds actief) maar ook een hoop terughoudendheid van kopers omdat men de sport te duur begint te vinden en aangezien je tevens weer afhankelijk bent bij het beoefenen van de sport twijfelen veel mensen of het wel iets is wat ze daadwerkelijk fanatiek gaan oppakken.

 

Aangezien onze onderneming sterk verticaal geïntegreerd is en wij dus zelf ook sport artikelen produceren en een huismerk aanbieden naast de gevestigde A merken leek het ons interessant om zeker deze producten aan te bieden in een full operational lease constructie om zo de drempel voor toetreders te verlagen. Op een volledige sportset hebben wij vanuit ons eigen merk ongeveer 60 procent marge waardoor er eventueel ruimte is om iets in te leveren om het maandtarief competitief te houden.

 

Ik heb inmiddels tal van investeerders en financiële dienstverleners gesproken en ondanks dat iedereen enthousiast is over het concept is men erg terughoudend met het aanbieden van hulp/ middelen. (onbekend maakt onbemind vermoeden wij, er bestaat nog geen dergelijk concept in onze branche en er is tevens weinig data bekend over onze branche)

 

Wij zijn zelf fanatieke retailers maar niet extreem financieel onderlegd en dit houdt ons tot nu toe tegen om de stap te zetten. We zoeken eigenlijk vooral hulp bij het doorrekenen van de leasebedragen (we hebben aardig ons best gedaan om kosten voor b.v. onderhoud en rentelasten mee te calculeren) maar twijfelen erg aan ons eigen kunnen op dit vlak. Verder zoeken we een partij die wellicht het financiële stuk voor ons uit handen kan nemen zodat wij niet maandelijks klanten hoeven te incasseren en deze geldstromen hoeven te beheren. We staat er voor open om dit zelf te doen maar vermoeden dat er partijen zijn die dit veel efficiënter kunnen dan wij als winkel.

 

Als iemand een goed idee heeft van wie ons hier verder mee kan helpen dan horen we dit heel graag!


Gr.

Rick

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké