Jump to content
Rob_80
Verberg

Het plafond bereikt als eenmanszaak. Hoe verder?

Hallo allemaal!

 

Langzamerhand zit ik met een behoorlijk vraagstuk opgezadeld. De situatie: een best leuk lopende eenmanszaak dat draait op een prima concept. Al zo'n jaar of zeven. Ik heb een aantal leuke klanten opgebouwd met serieus en duurzaam perspectief voor de komende jaren. Ik verdien een leuke boterham met mijn diensten maar wordt er niet rijk van. Wel ben ik er van overtuigd dat er veel meer uit het concept te halen is dan er op dit moment uit komt. 

 

Nu ben ik mij zelf ervan bewust dat ik iemand ben van de werkvloer. Ken alle ins en outs van de business, maar ben commercieel en zakelijk niet heel erg getalenteerd. Ik zou graag een partner willen die dezelfde passie heeft voor mijn bedrijf als ik maar zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ik buiten spel kom te staan. Ik heb op dit moment een eenmanszaak en zou best wel eens willen weten of er mensen zijn die in dezelfde situatie hebben gezeten en hoe ze hiermee verder zijn gegaan. Hoe vind ik een juiste partner (als dat nodig is)? In welke zakelijke constructie ga ik de volgende stap zetten?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Het toevoegen van een partner met toevoegende skills aan een eenmanszaak is te vaak het startpunt naar veel toekomstige ellende ... zo is mijn ervaring.

Uitzonderingen zullen de regel wellicht bevestigen, maar de zoektocht naar een geschikte partner verschilt niet veel van de “zoektocht” naar de perfecte echtgenoot ...  Je moet een flinke dosis geluk hebben.


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik denk dat je eerst de vraag moet stellen of je dit wel echt wilt.

Je verdient leuk, hebt een goed perspectief en hebt plezier in je werk.

Wat kan je nog meer wensen? 

Iemand met een vlotte babbel erbij halen in de zaak gaat je vast niet gelukkig maken.

 

Zou het niet veel beter werken als je iemand inhuurt om eens te kijken hoe je binnen

het concept van een eenmanszaak bepaalde zaken anders zou kunnen doen?

Dat kost je eenmalig wat geld, maar je bent daarna weer gewoon zelf de baas.

 

Er lopen vast mensen rond op dit forum die met dat soort werk hun brood verdienen.

 

Edited by wimj

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Is het mogelijk dat je jouw concept ook per klus kan vermarkten als 'hoofdaannemer', waarbij je een 'onderaannemer' zoekt met de bij jou ontbrekende skills en die je dan als partner in zo'n klus betrekt? Zo hoeft het je niet echt geld te kosten, want de partner kan dan gewoon diens deel factureren en jij kan het in de klus incalculeren. Daarbij geeft het jou de mogelijkheid verschillende kandidaat-partners 'uit te proberen', misschien kom je er dan achter of een vast partnership al dan niet voor jou zou kunnen werken.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Dag Rob,

 

Goed dat je in staat bent om jezelf een spiegel voor te houden en te erkennen waar je sterke en minder sterke punten liggen. In jou situatie zou ik er voor kiezen om jezelf te laten coachen op de aandachtspunten. Waar je nu met je bedrijf staat heb je zelf bereikt. Wellicht heb je meer in je mars dan je zelf denkt! De juiste begeleiding/sparringpartner kan een enorm verschil maken.

 

De noodzaak voor een extra partner zie ik niet perse, aangezien je de basis op orde lijkt te hebben en reeds een goede boterham verdient. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Een partner vinden waarmee je samen "het bedrijf" runt is net zoals anderen al aangeven een huwelijk. 

Als je al 7 jaar draait, maar in je klantenkring nog niemand bent tegenkomen waarmee het zo goed klikt dat je na het zoveelste avondje gezellig babbelen juist niet vermoeid maar juist met meer energie thuis komt, ga je die nu niet ook gedwongen vinden.

 

Ik heb even snel gekeken wat je doet en ja daar is commercieel veel meer uit te halen, de wereld ligt letterlijk aan je voeten.

 

Het verkopen van het product kun je eenvoudig, zoals je nu ook deels doet, prima overlaten aan externe partijen die hun passie hebben in het organiseren van reizen naar bepaalde hoek van Europa. Als je dit verdeeld over verschillende partners is het risico ook gespreid.

 

Welk punt ben je nu? Dat, als je wil groeien dat je jezelf niet meer in het veld komt, maar dat je dagelijks achter glas op kantoor komt? Of dat je personeel moet aannemen en een kantoortuin moet inrichten?

Het punt wat ik en vele kleine zelfstandigen bereiken is dat je als ondernemer nu alle petten zelf opzet, goed de boekhouder / accountant doet een deel. Wil ik nog groter worden, dan is het of heel groot worden om de overhead te bekostigen, of gewoon tevreden zijn en klein te blijven. Of het punt dat je merkt dat er geen lol meer in hebt om alle petten op te zetten ("ik wens je veel personeel toe") en gewoon liever in het veld bent? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 1

Als je het al zo ver hebt weten te brengen ben je wel degelijk zakelijk en commercieel getalenteerd. Anders zou je wel ergens in loondienst werken, of verlies draaien. 
"Met een vraagstuk opgezadeld" zou je ook kunnen herdefiniëren als: "Uitgedaagd door een enorme kans".
Als je het plafond bereikt hebt zaag je een trapgat!

Je zet je zelf totaal klem met je opvattingen over jezelf, de situatie en wat je daarmee zou kunnen :classic_wink: Je gedraagt je mentaal als een vrachtwagen, terwijl je een motorfiets zou kunnen zijn. Voel je 'm? 

Je kunt je businessmodel lostrekken van je eenmanszaak, een nieuw bedrijf opzetten in verbeterde vorm, de formule aanbieden aan een partij met meer executiekracht en jezelf in dat plan schrijven (met een mooie rol en vergoeding), je kunt financiering gaan ophalen om op te schalen (en een professionelere branding/communicatie neer te zetten bijvoorbeeld), je kunt je bedrijf te koop aanbieden en met wat je daarmee kunt verdienen iets nieuws starten dat jou nog enthousiaster maakt, je kunt met een businesscoach gaan bepalen waar de grootste kansen liggen en een tweejarig plan maken ... 


House of Progress® ontwerpt en faciliteert processen voor vooruitgang
www.houseofprogress.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 174 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept