Jump to content
MRE

Naamswijziging statuten B.V.

Recommended Posts

Dag,

 

Wij willen een naamswijziging doorvoeren en kiezen voor het wijzigen van de statuten i.p. v. een nieuwe handelsnaam te nemen.

Er is dus geen overdracht van aandelen aan een andere partij. Klopt het dat er dan geen zijn juridisch gevolgen zijn? (dus we hoeven onze contracten en orders niet aan te passen?).

 

Wat zijn de gevolgen als we voor statutenwijzing gaan? Moet er wel of niet een nieuw fiscaal en bankrekening nummer aangevraagd worden?

Ook wat zijn de gevolgen voor de B.V. zelf (boekhoudkundig & fiscaal gezien)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat je deze vragen heel makkelijk beantwoord kunt krijgen bij de notaris die deze statutenwijziging gaat uitvoeren.

 

De entiteit zelf blijft hetzelfde. Daar verandert de statutenwijziging niks aan. Dus zelfde KvK nummer en vanuit fiscaal oogpunt verandert er niks. Je moet mogelijk wel bij de fiscus de naamswijziging expliciet doorgeven.

 

Juridisch gezien is het ook nog steeds dezelfde entiteit, alleen ontstaat er mogelijk onduidelijkheid bij conflicten. (Dat is waarom een KvK nummer bij de contractanten handig is). Volgens mij is het niet nodig contracten verplicht aan te passen (maar check even bij de notaris). Ik zou voor het netjes wel een 'Notice' sturen naar alle partners om de naamswijziging door te geven.

 

Ik ga ervan uit dat je bank ook gewoon de tenaamstelling wijzigt en je geen nieuwe rekening aan hoeft te vragen, maar dat zal bank-specifiek zijn: dus check bij je bank..

 


Advies en ondersteuning voor ondernemers en bedrijven bij o.a. conflicten, strategische samenwerkingen, waarderingen, acquisities, investeringen en overnames (via Newmatter).

 

De Kennisbank voor investeerders over investeren!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept