• 0

Compensatie voor gebrek aan nieuwe aanhanger. Welk aanbod kies ik?

(aangepast)

2 jaar geleden heb ik voor iets meer dan 5000 euro een nieuwe aanhanger gekocht bij wat mij een goed partij leek te zijn. Was wel even rijden van Den Haag naar Leliestad, maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Na 1,5 jaar ontstonden er in de kunststofplaten allemaal grote bellen het begon klein. maar inmiddels zijn het plekken van zo'n 50cm2. In totaal op 3 plekken nu.
 

Volgens de fabrikant kan het geen kwaad en is het alleen niet heel mooi. Volgens de leverancier zijn er al meerdere aanhangers die dit probleem hebben.
Na aandringen wilde ze het toch oplossen, of ik de wagen even wilde langs brengen in Leliestad. Blij met deze oplossing heb de wagen gebracht. Om vervolgens te horen te krijgen dat oplossen niet kan en dat ik hem weer kan komen ophalen.
Enige oplossing is nieuwe beplating of nieuwe aanhanger.
Ik gaf toen aan dat ik ook wel een financiële compensatie wilde hebben. En bood aan akkoord te gaan met 2500 euro. Ik kan dan deze verkopen en met het restant en eigen inleg een andere kopen.
Na een week komt de fabrikant of de leverancier met het aanbod om de aanhanger om te ruilen voor een nieuwe met bijbetaling van 1000 euro. Verder geen compensatie voor de aanpassing die wij hebben laten maken aan de aanhanger en de bestickering.

Of een tegemoetkoming van 1000 euro.

Nu zit ik te tobben wat ik nu zal doen. Het liefst wil ik de aanhanger netjes hebben, daarom kocht ik ook een nieuwe. Maar om nu weer 1000 euro uit te geven en wellicht weer dit probleem te krijgen, lijkt me een slecht plan. Maar met 1000 euro als tegemoetkoming ben ik ook niet blij. Ik kan deze aanhanger in deze staat niet voor een nette prijs verkopen. Vooral niet omdat niemand weet of het nog erger wordt of dat er nog plekken bij komen.

Wat zouden jullie doen?

 

 

aangepast door Roel J
Titel verduidelijkt
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Intressante ontwikkeling, waarover gaan jullie over procederen? hebben jullie aanknopingspunten gevonden in de overeenkomst waardoor mogelijk extra schade ook vergoed moet worden / niet is uitgesloten?

Want als ik het aanbod goed heb begrepen krijg je een nieuwe aanhanger met bijbetaling die ik op zich als redelijk acht aangezien de aanhanger wel gewoon bruikbaar is en was. (even heel kort herhaald, nieuwwaarde 5000, bijbetaling na 2 jaar 1000 is 500 per jaar dat levert een verwachte gebruiksduur van 10 jaar (5000/500)op. Dus rekenkundig geen onredelijk voorstel. De aansprakelijkheid voor extra kosten zoals belettering van de aanhanger zal toch in hoge mate afhangen van de voorwaarden in de overeenkomst. Juridisch gezien zijn vast wel mazen in de wet, of beter de overeenkomst te vinden, de vraag blijft of de juridische kosten gaan opwegen tegen de extra vergoeding die een proces je oplevert. Al wordt dat rekensommetje wel gunstiger natuurlijk als de juridische kosten met meerdere partijen met hetzelfde probleem gedeeld kunnen worden.

 

 

Link naar reactie
  • 0
28 minuten geleden, Jasper S. zei:

Volgens mij heb je de berichten niet helemaal goed gelezen, er zijn een hoop extra kosten.
En wie zegt dat de nieuwe aanhanger niet weer dezelfde problemen vertoont.

Het ziet er naar uit dat we met een aantal andere partijen toch gaan procederen.

Ik heb goed gelezen, investering 2,5 jaar geleden (aanschaf + aanpassing) €6000

Nieuwe investering (bijbetalen €1000 , reclame €500, overzetten aanpassingen €250) €1750

 

Lijkt mij na 2,5 jaar een hele goede deal, zeker omdat het mankement normaal gebruik niet in de weg staat.

Probeer eens uit te leggen waarom jij het onredelijk vind, maw hoe zie jij een goede compensatie dan wel?

(Wat wil je gaan eisen in een procedure?)

 

Dat de nieuwe aanhanger wel voldoet leg je natuurlijk schriftelijk vast incl de consequenties.

 

 

Off topic, ik denk dat een procedure je een veelvoud gaat kosten van het bestreden bedrag, waarbij de uitkomst onzeker is.

Omdat je niet verzekerd bent zou ik het voorbij laten gaan.

Link naar reactie
  • 0

Het proces zal gaan om de extra kosten. Maar vooral ook over het gelijk krijgen.
Het kan in mijn ogen niet zo zijn dat een leverancier mensen oplicht en er gewoon mee wegkomt omdat hij het rekensommetje goed heeft gemaakt.
We zijn met 5 aanklagers, dus de kosten vallen mee.
En dat de kans bestaat dat ik verlies en het me geld gaat kosten dat weet ik, in ieder geval is het signaal duidelijk.

Link naar reactie
  • 0

Ik wil schadeloos gesteld worden. Ik mag er logischerwijs van uit gaan dat een aanhanger na 2 jaar er gewoon nog goed uitziet, zonder dat ik daar 500 euro per jaar aan kwijt ben.
Dus gewoon een nieuwe aanhanger zonder bijbetaling, waarbij we als onderhandeling de extra kosten voor eigen rekening willen nemen.

Of een compensatie die groot genoeg, zodat deze verkocht kan worden en dat ik dan een nieuwe kan kopen.

 

Link naar reactie
  • 0
Op 18-12-2018 om 22:03, Jasper S. zei:

Artikel 17  Garantie.

Voor verkochte en geleverde goederen met fabriek‑ resp. importeurs‑ of groothandelgarantie gelden slechts de door deze leveranciers gestelde garantiebepalingen.

 

Als, zoals u schrijft, Humbaur de fabrikant is, dan zijn dit de haar garantievoorwaarden.

 

VIII. Garantie

1. Bij nieuw gefabriceerde aanhangers voor personenwagens van 3,5 ton garandeert verkoper de eerste afnemer gedurende 24 maanden na risico-overgang de kwaliteit van het verwerkte materiaal, de constructie en uitvoering van het gekochte product.

 

Aangezien de schade 1,5 jaar na aankoop is ontstaan, zou dit onder de garantie vallen.

 

Daar komt bij ...

3. Claims vanwege defecten zijn in principe niet mogelijk in geval van minimale afwijking van de overeengekomen uitvoering, in geval van een slechts onaanzienlijke beperking van de bruikbaarheid, ...

 

4. Voor onderdelen die verkoper niet zelf heeft gefabriceerd, accepteert deze alleen in die vorm aansprakelijkheid waarin hemzelf door de fabrikant van deze onderdelen garantie wordt gegeven en in eerste instantie alleen in een vorm waarin dergelijke claims aan koper worden gecedeerd.

 

Wie wordt er nu op het matje geroepen? ... de verkoper of de fabrikant?

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 1
13 minuten geleden, logistieke dienstverlening zei:

Het gaat toch niet om de aansprakelijkheid maar om de hoogte van de vergoeding?

Yep ... Er is nog niemand aansprakelijk gesteld.

 

De vraag van Jasper was dan ook ... het (genereuze) aanbod accepteren of  alsnog aansprakelijk stellen.

 

Zoals eerder gezegd en geschreven ...

"Na 1,5 jaar ontstonden er in de kunststofplaten allemaal grote bellen het begon klein. maar inmiddels zijn het plekken van zo'n 50cm2. In totaal op 3 plekken nu."

Dat betekent dat het 3 plekken van elk zo'n 7x7 cm zijn op hoeveel vierkante meter laminaat?

 

Hoewel de vervorming van het laminaat niets aan de functionaliteit van de aanhanger veranderd, mogen wij toch ook wel stellen dat dit niet binnen zo'n korte tijd behoort op te treden. Ik kan mij de boosheid van Jasper dan ook wel begrijpen ... De ene ondernemer is nu eenmaal veel zuiniger op zijn spullen dan een andere.

 

Mocht het ooit tot een rechtszaak komen, dan zal een rechter toch ook wel kijken naar de omvang van de schade, het soort schade, de boekwaarde en marktwaarde van de 

aanhanger als ook naar de aangeboden compensatie.

 

Ik voorzie dat Jasper niet voor de volle 100% gecompenseerd gaat worden voor een aanhanger die inmiddels meer dan twee jaar oud is.

Voor een advocaat zal het allemaal niet veel uitmaken ... enige garantie op succes zal hij of zij niet geven en de rekeningen volgen.

Voordat de rechter een uitspraak doet, zal deze de betrokken partijen vragen zich voor een moment op de gang terug te trekken om aldaar alsnog tot een overeenstemming te komen.

 

De vraag van Jasper  - accepteren of procederen - is hier door iedereen al beantwoord ... maar het lijkt erop dat het antwoord, wat Jasper graag wilt horen, daar niet tussen staat.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Zoals ik nog steeds lees, blijft het een productie fout in het lamineringsproces... 

Wat dat betreft mag dat gewoon niet voorkomen denk ik.

Allerlei aanbodsites staan vol met 2e hands aanhangwagens / opleggers etc van soms 20 jaar oud die deze mankementen niet hebben. 

Maar wat zegt een expert? Heb je die al laten kijken? Een carrosseriebouwer bijvoorbeeld?

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Na enig overleg met de advocaat en het uitblijven van een reactie van de andere partijen, hebben we besloten toch te vragen om voor de tegemoetkoming te gaan en deze wagen te verkopen.
Helaas verschuild de ondernemer zich nu achter een negatieve review van iemand anders. Alsof ik zo slim zou zijn om tijdens de onderhandeling mijn eigen ruiten in te gooien. WIj hebben ooit wel eens aan deze partij geleverd, maar dat is puur toeval.
Dus helaas was deze oplossing toch niet wat de ondernemer voor ogen had.

Ik zit er nu aan te denken om deze klant te benaderen en te vragen of hij de review tijdelijk kan verwijderen. Maar dit jaar hebben ze voor een andere leverancier gekozen, dus het is misschien wel een beetje raar.

 

 

aangepast door Jasper S.
Link naar reactie
  • 0
22 minuten geleden, Jasper S. zei:

Helaas verschuild de ondernemer zich nu achter een negatieve review van iemand anders

 

 Wat bedoel je met helaas en verschuilt? Stelt de verkoper de eis dat een review die jij niet geplaatst hebt verwijderd wordt? 

Wat is dat voor een vreemde ontwikkeling?

 

24 minuten geleden, Jasper S. zei:

dus het is misschien wel een beetje raar.

Een oud-klant vragen om een review over een partij waar jij een conflict mee hebt tijdelijk te verwijderen? Héél raar. 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

En als ik hem niet laat verwijderen, weigert hij uit te betalen.

Maar het lijkt erop dat het geen fake account is.

De advocaat vond het ook een rare ontwikkeling en zegt dat dit nooit een eis mag zijn. Maar het lijkt er nu een beetje op dat de ondernemer mij extra op kosten wil gaan jagen door er weer met een advocaat naar te gaan kijken.

Voorlopig doe ik het nog even zelf met de advocaat in de bcc.

Alsof 1 negatieve review er tegenwoordig nog toe doet. Iedereen weet zo langzamerhand wel dat een echt onderneming nooit iedereen tevreden kan houden.

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
1 uur geleden, Jasper S. zei:

Na enig overleg met de advocaat en het uitblijven van een reactie van de andere partijen, hebben we besloten toch te vragen om voor de tegemoetkoming te gaan en deze wagen te verkopen.

 

Het is geen onderhandeling, maar akkoord gaan met het aanbod.

 

Ik meng me verder nergens in, de ondernemer betrekt het op mij. De leverancier denkt dat ik invloed kan uitoefenen op de reviewer, omdat deze 6 maanden geleden ook een review op 1 van mijn bedrijven heeft geplaatst.

aangepast door Jasper S.
Link naar reactie
  • 0

Jij ging toch, met anderen, procederen omdat de aangeboden oplossing niet naar wens was.

Wat is de reden om nu toch te gaan onderhandelen/ akkoord te gaan met een voorstel waarvan de wederzijdse condities kennelijk onduidelijk zijn ?

 

Hoewel de review totaal niet ter zake doet;

Hoe komt de leverancier bij jou uit, na de plaatsing van een review door een partij die hier buiten staat?

 

Link naar reactie
  • 0

De andere partij eist nu de contactgegevens van de persoon en anders betaald hij niet uit.

Ik ga dit uiteraard niet doen, mijn klant heeft er bewust voor gekozen om alleen een e-mailadres openbaar te maken. Dit heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat dit allemaal freelancers en vrijwilligers zijn.

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Ik denk dat hij, omdat ik toegaf aan de tegemoetkoming, denkt dat het procederen puur bluf is en dat hij daarom nu helemaal niets meer gaat betalen.

 

Mijn advocaat geeft inmiddels ook aan dat dit niet meer valt onder de eerder gemaakte prijsafspraak. Dus ik zal nu een keuze moeten maken.

aangepast door Jasper S.
Link naar reactie
  • 1
6 minuten geleden, Jasper S. zei:

Dus ik zal nu een keuze moeten maken.

Bij twijfel niet inhalen!

U had maanden geleden al een keuze kunnen maken.

 

1 uur geleden, logistieke dienstverlening zei:

Hoe komt de leverancier bij jou uit, na de plaatsing van een review door een partij die hier buiten staat?

Misschien is er meer aan de hand dan hier wordt weergegeven.

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
Quote

Het is geen onderhandeling, maar akkoord gaan met het aanbod

Tot wanneer was dat aanbod geldig dan? Is er in de tussentijd niet al van alles gebeurd, of juist niet gebeurd, waaruit de leverancier kan opmaken dat je het aanbod niet hebt aangenomen? Mijn indruk is dat je het er allemaal niet makkelijker op hebt gemaakt...

Link naar reactie
  • 0

Hoi Jasper, kan je ons wat meer duidelijkheid geven? Je antwoorden zijn niet heel duidelijk.

 

Je hebt het steeds over 4000 weggooien, maar daar is helemaal geen sprake van.
-Waarom is nieuwe beplating en/of vergoeding (van een deel) van de kosten daarvan geen optie?
-Hoe zie jij een gewenste compensatie wel?

-Waarom verkoop jij de aanhangwagen voor een lager bedrag dan wat hij volgens jouw waard is?

-Wat is de reden om je gelijk niet meer te gaan halen en toch te gaan onderhandelen/ akkoord te gaan met een voorstel waarvan de wederzijdse condities kennelijk onduidelijk zijn?

 

"De aanpassingen die gedaan zijn hebben ook geen invloed op de panelen."

Er zit een cargorail in de aanhangwagen gemonteerd. Deze worden doorgaans om de 5 cm met twee schroeven in de panelen vastgezet. 
-Kan het zijn dat dit de oorzaak is en er daarom sprake was van een vrijblijvende tegemoetkoming?

 

"Eens kijken of een brief vanuit het kantoor de tegenpartij kan overtuigen."
-Hier gooi je eigenlijk al je eigen ruiten in.

 

-Hoe komt de leverancier bij jou uit, na de plaatsing van een review door een partij die hier buiten staat?

 

nb. 
"Wij verkopen onze aanhanger.
In goede staat. Op de laatste foto is te zien dat er een luchtbel is ontstaan aan de buitenkant, volgens de dealer is dit cosmetisch en heeft dit geen invloed op de werking. Ook wordt de plek niet erger.
Mocht dit wel zo zijn, dan heeft de koper recht op een nieuwe aanhanger. (Deze afspraak staat zwart op wit) . . . . dit is overlegd met de verkopende partij en onze jurist. De koper krijgt de documentatie er gewoon bij.
Maar ik twijfel ook niet aan de verkopende partij. Dit is een net bedrijf die een hoop aanhangers verkoopt. . . . - Cargorail vastzetsysteem . . . ."

 

-Let op, dat je hier niet een nieuw probleem creëert, dit is glad ijs.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie reacties, maar ik heb gevraagd om dit topic dicht te gooien of zo aan te passen dat de andere partij niet meer zichtbaar is. Dit omdat de ondernemer bij nader inzien toch geen zin heeft om te betalen en nu weer nieuwe dingen probeert om er onder uit te komen.
De kans dat we dan toch maar wel gaan procederen is daarom nu een stuk groter geworden en om de tegenpartij niet wijzer te maken, zouden jullie adviezen mijn ramen kunnen ingooien.

Ik wilde de aanhanger niet verkopen, alleen kijken welk bod ik er voor zou krijgen.
Uiteindelijk niet meer dan 2500 euro, vanwege de schade.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 200 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.