Jump to content
ippon
Verberg

Verkeerde facturen corrigeren

Goeiemorgen. Wie weet hoe het zit met fouthjes in de factuur? Ik heb dit jaar een aantal facturen met de hand aangemaakt voor buitenlandse afnemers. Daarop heb ik mijn BTW/VAT nummer geheel vergeten (4x), verkeerd afgedrukt (3x) of de suffix "B01" (7x)  vergeten.

 

Hoe kan/moet ik die corrigeren? Moet ik ook nieuwe betaaltermijnen geven als de afnemer niet meewerkt?

 

dank u wel.

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

P.S.; en als ik een nieuwe dertig dagen biedt, en dat is eigenlijk het probleem, mag de afnemer dan die 30 dagen opnieuw gebruiken voor het inhoudelijk bezwaar maken tegen de factuur? Want hoewel er veel betalingen zijn verricht staat er een bedrag open dat in totaal hoger is dan de afzonderlijke facturen.

 

Of wie kan ik hier over bellen?

Link to post
Share on other sites
 • 0

Als jouw facturen niet aan de factuurvereisten voldoen, kun je op de site van de belastingdienst controleren wat je op de foute facturen moet corrigeren. Correcte facturen zijn voor de fiscus van belang omdat uit jouw boekhouding moet blijken hoeveel (omzet-, inkomsten-)belasting je verschuldigd bent. Dat je de debiteur een op factuurvereisten gecorrigeerde factuur stuurt, betekent niet automatisch dat je met de debiteur een nieuwe overeenkomst en nieuwe betaaltermijn bent aangegaan.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Als het alleen om missende informatie zoals BTW nummer gaat, is dat geen reden voor een nieuwe betalingstermijn. Je stuurt ze de aangepaste facturen met toelichting dat het (volledige) BTW nummer weggevallen was. 

 

Als het om een EU afnemer gaat die niet wil betalen, kan het Europees betalingsbevel uitkomst bieden.

Edited by StevenK
Link to post
Share on other sites
 • 0
Quote

Ik heb dit jaar een aantal facturen met de hand aangemaakt voor buitenlandse afnemers. Daarop heb ik mijn BTW/VAT nummer geheel vergeten (4x), verkeerd afgedrukt (3x) of de suffix "B01" (7x)  vergeten.

Ik zou als tip bij het opmaken van de nieuwe facturen zeker even iemand laten meekijken of dit voor de omzetbelasting goed gaat. Ik begrijp zoveel als dat er nog een relatief groot bedrag openstaat. Dat is wat timing betreft niet helemaal handig zo kort voor de kerstvakantie.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 178 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept