Jump to content
JansenmeteenJ
Verberg

Eenzaam aan de top als ondernemer?

Het jaar is om, we hebben knap stand gehouden en netjes gedraaid, ik mag tevreden zijn. Zeker als je ziet waar we begonnen zijn februari 2017.

 

Toch is het soms voor mijn idee eenzaam aan de top. 

Ik loop als menig ondernemer het wiel uit te vinden van wat het beste werkt voor mij.

 

Google Apps for business werkt voor mij zeer goed, alleen de synchronisatie met Google Drive bleek een aardige capaciteit te vragen van mijn computer. Nadenken, zoekend en speuren kwam ik op het idee om een NAS ertussen te zetten. Nu werkt alles weer zeer vlot en heb altijd een kopie van de cloud.

Maar dat is nog het eenvoudige wat de performance verbeterd.

 

 

Wat te denken van het spreekwoord "ik wens je veel personeel toe?" Ik kan een boek schrijven over wat ze voor elkaar hebben gekregen afgelopen jaar van "ik wist niet dat bestond / mogelijk was / hoe verzin je het / dat meen je niet". Dan moet je als ondernemer ineens leider zijn, beslissingen maken, zonder soms vooraf te weten of beseffen wat de afloop is en vooral op zo'n manier dat je opdrachtgevers er niet of nauwelijks hinder van ondervinden.

 

Of een subcontractor die doodleuk rechtstreeks acquisitie doet bij je opdrachtgever? Opdrachtgever not amused en ik ook niet, ik heb de subcontractor de wacht aangezegd met een maand opzegtermijn, maar meneer zag het kwaad er niet van. Pittige gesprekken met woorden als "Niet normaal, je had jaar werk belooft" en "we komen wel even naar je toe" 

 

Dat zijn vooral de momenten waarop ik denk: "Het is eenzaam aan de top"

 

Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Het is eenzaam aan de top, maar bekijk het van de positieve kant: het uitzicht is er een stuk beter dan in het dal :classic_smile:.

 

 

 

 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Mijn laatste blog: De AOV premies stijgen, wat doe je er aan en wanneer?

Link to post
Share on other sites
 • 1

Bedankt voor het delen @JansenmeteenJ, herkenbaar verhaal voor velen van ons, maar zeker voor mij. 

 

Paar dingen die misschien kunnen helpen: 

 • Sluit je aan bij een netwerkclub voor ondernemers, liefst één met zeer frequente meetings. Dan krijg je al snel een groep mensen om je heen die hetzelfde ervaren en waar je met vragen terecht kunt, of gewoon je hart kunt luchten. Kan hier natuurlijk ook maar dat is toch anders.
 • Hetzelfde geldt voor (ervaren) ondersteuners op de vlakken waar je de hulp wel kunt gebruiken. Ik gebruik zelf o.a. een HR bureautje om me te helpen met personeelskwesties, een bedrijfskundige bij het maken van grote beslissingen wat koers betreft etc.
 • Gebruik je nog de klassieke Google Drive of Google Drive File Stream? Die laatste vervangt die eerste en zou een stuk minder zwaar op je resources moeten drukken.
 • Wat je mensen betreft; wij betrekken ze heel veel bij het volledige reilen en zeilen van onze onderneming. Ze zijn zich er allemaal van bewust dat wij niet 'gewoon hun salaris betalen' maar dat ze het letterlijk zelf wel moeten verdienen. Dat gaat niet altijd en overal maar is de moeite van het onderzoeken waard. Per slot van rekening hebben we elkaar nodig.

 

Wij hadden ook een lastige 2017 maar gelukkig is 2018 het jaar van de stabiliteit geweest, en we hopen in 2019 lekker door te kunnen pakken.

 

Succes! 

Richard


Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link to post
Share on other sites
 • 0

Iedereen een gezond- zakelijk én persoonlijk- 2019 gewenst !

 

38 minuten geleden, Richard Theuws zei:

Wat je mensen betreft; wij betrekken ze heel veel bij het volledige reilen en zeilen van onze onderneming. Ze zijn zich er allemaal van bewust dat wij niet 'gewoon hun salaris betalen' maar dat ze het letterlijk zelf wel moeten verdienen. Dat gaat niet altijd en overal maar is de moeite van het onderzoeken waard. Per slot van rekening hebben we elkaar nodig.

 

Dat proberen wij ook, maar dan nóg kan ik ook wel 2 boeken schrijven over wat voor kleuterschool het af en toe lijkt.
 

1 uur terug, JansenmeteenJ zei:

Of een subcontractor die doodleuk rechtstreeks acquisitie doet bij je opdrachtgever

Ook herkenbaar! En zeer frustrerend!

Op dat soort momenten voel ik me juist niet aan de top staan, Murphy weet je op dat soort momenten ook goed te vinden.
Juist als alles soepel loopt kijk ik tevreden over mijn koninkrijk uit :)

Link to post
Share on other sites
 • 4
53 minuten geleden, Norbert Bakker zei:

Het is eenzaam aan de top, maar bekijk het van de positieve kant: het uitzicht is er een stuk beter dan in het dal :classic_smile:.

 

Yep ... de zon schijnt er ook vaker. :classic_smile:

 

Wie eenzaamheid wil ervaren, moet maar eens werknemer-manager worden. Dat voelt als stroop in een heet wafelijzer ... druk van boven én van beneden.


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link to post
Share on other sites
 • 4

Loopt een man over een landweggetje, hoort hij ineens een stem boven zich: "Hallo, mag ik u wat vragen, weet u waar ik ben?", "Natuurlijk," antwoordt de man naar de persoon boven hem die zich in de mand van een heteluchtballon bevindt. "Dank u, Ik heb over 3 kwartier een belangrijke afspraak, maar ik ben verdwaald," Vertelt de ballonvaarder.

 

De man antwoordt: "U bevindt zich op ca. 100 voet hoogte, op ± 52 graden Noorderbreedte en 6 graden Oosterlengte." Verontwaardigd klinkt het uit de ballon: "U bent zeker werknemer in een technisch bedrijf of iets dergelijks, want aan uw antwoord heb ik niets," waarop de man reageert: "U bent zeker manager in een groot bedrijf?"

 

"Ja, inderdaad," klinkt het weer uit de ballon, "hoezo?"

 

"Nou, een hoop hete lucht heeft u op een positie boven mij gebracht, maar als u zich geen raad weet met de situatie waarin u verkeert, geeft u als vanzelfsprekend de mensen onder u de schuld?!" 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Dank voor de opbeurend grappen en grollen, deels mij al bekend.

 

@Marco van Buren @Richard Theuws

Het personeel wordt hier zeer betrokken, maar gelukkig zijn er meer ondernemers die ervaren of ze soms voor een kleuterklas staan. Dan moet je ineens "de baas" zijn, tja hoe "knikker" je op een correcte manier iemand eruit? Iemand die zelf niet eens inziet wat hij of zei fout doet? Uiteraard heb ik ook wel ergens een contact die advies kan geven, maar het gesprek zal men echt zelf moeten doen, de juiste houding, woorden etc etc...  dan kun jezelf even niet verstoppen achter een lantaarnpaal van mij niet gezien...

 

Het lukt wel, maar na zo'n gesprek slaat soms de twijfel toe en dan ben ik soms "eenzaam" op "mijn" berg. Kijkend hoe ze in het "het dal" gezellig samenzijn.

 

Ik sta liever tussen de mensen, dan dat ik de berg moet opstijgen....

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
13 uur geleden, JansenmeteenJ zei:

[…] gelukkig zijn er meer ondernemers die ervaren of ze soms voor een kleuterklas staan. Dan moet je ineens "de baas" zijn […]

 

Er zijn veel ondernemers die denken dat hun leiderschapsstijl "coachend" en "inspirerend" is terwijl hun gedrag door het personeel veel meer wordt ervaren als directief en autoritair.

 

image.thumb.png.a90988cd1dc53b5346ea63a604bf5b45.png

Link to post
Share on other sites
 • 0

Een persoonlijk gesprek op regelmatige basis met een andere ondernemer kan heel prettig werken. Gewoon ervaringen uitwisselen, je verhaal kunnen doen en elkaar te vertellen hoe jij met een situatie van de ander zou omgaan. Juist leuk om dit te doen met een ondernemer uit een andere bedrijfstak. Ook uit concurrentie overwegingen verstandig om daar voor te kiezen

 

Je zou dat ook met een mentor kunnen doen waarbij de focus komt te liggen op jou in plaats van dat het twee richtingsverkeer is. 

Edited by Astrid Heijkamp

ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 130 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept