Ga naar inhoud

Auto van een ex-medewerker naar privé halen

Aanbevolen berichten

Goedemorgen mede ondernemers, 

 

Ik lees al een tijdje mee op dit forum, maar nu is het tijd voor mijn eerste topic. 

 

De situatie is als volgt: Ik heb samen met mijn compagnon een VOF en we hebben meerdere medewerkers in dienst. Wij hebben bij één van onze accountmanagers het arbeidscontract niet verlengd en hierdoor hebben wij een auto over. Wij hebben overigens maar één auto op de zaak staan, de rest rijdt een privé auto o.b.v. km vergoeding. De auto komt stil te staan en wordt niet meer gebruikt, ook niet door andere medewerkers. Nu wil ik de auto overkopen van de zaak, zodat mijn vrouw hier gebruik van kan maken. Nu lees ik op diverse internetpagina's dat een auto naar privé halen bij een eenmanszaak of VOF niet zomaar gaat, maar er is weinig te vinden over een auto welke niet de vennoten wordt gebruikt. Hebben jullie hier ervaring mee en/of een stappenplan hoe dit in zijn werk gaat? De auto werd overigens door de medewerker ook privé gebruikt en betaalde daarvoor de bijhorende bijtelling. 

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

DAt lijkt me geen probleem

 

De regel voor eenmalige keuze geldt voor de auto van de ondernemer zelf om te voorkomen dat de auto wordt ge-heretikeert elke keer dat dat fiscaal gunstig blijkt.

In dit geval heeft het feit dat deze auto op de zaak staat geen invloed op de bijtelling van jou of je compagnon. Je betaald immers geen bijtelling over auto's die op de zaak staan maar die je niet zelf (ook) prive gebruikt.

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké