Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Waardebepaling bij uittreding BV wat ook een maatschap had kunnen zijn

Aanbevolen berichten

Als een derde gaat bepalen wat de waarde is van een bedrijf omdat de aandelen overgenomen moeten worden als een partner uittreed, hoe gaat dan in geval van een BV die ook een maatschap had kunnen zijn. Daar bedoel ik eigenlijk mee dat het gaat om een aantal consultants die klanten bedienen. Soms apart en soms gezamelijk. Ik heb gekeken naar de standaard rekenregels voor uitkopen, maar wordt hier vanaf geweken als het gaat om een "maatschap" . Ik kan me goed voorstellen dat als het gaat om een winkel dan je wegkomt met waardering van het pand en voorraad. En kijkt naar de omzet en winst. Maar in geval van een "maatschap" is dat anders? is dan uberhaupt omzet/winst uit het verleden een factor van betekenis? 

 

Ik ben niet op zoek naar een sluitend antwoord en ik ga me zeker nog laten adviseren, maar wil via deze weg alleen alvast wat kennis en ideeen opdoen.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zijn er afspraken gemaakt over die waardebepaling?


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Statuten  worden vastgesteld door een of meer onafhankelijke deskundigen, die door de aandeelhouders in gemeenschappelijk overleg worden benoemd.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ook in maatschappen is natuurlijk een ruime variatie zo zal een maatschap van medische specialisten verbonden aan een ziekenhuis een heel andere waardering vragen dan een maatschap van accountants of advocaten, waarbij elke maat voor een belangrijk deel zijn eigen klantenkring heeft die hij commercieel gezien tevreden moet houden. Terwijl in een ziekenhuis elke specialist wel zijn eigen klantenkring heeft maar de aanwas van klanten meer vanzelf verloopt omdat er in een bepaalde regio maar keuze is uit 1, 2 of 3 ziekenhuizen en deels nog wordt beinvloed door de contracten met de verzekeraars.

En op zich heeft de rechtsvorm niet zoveel te maken met de gekozen waardebepaling, het is hooguit zo dat maatschappen veel voorkomen in bepaalde beroepsgroepen en dat door de aard van die beroepen een bepaalde methode logischer is om te gebruiken dan bij andere beroepen.

 

Heel vaak wordt door die onafhankelijke deskundige(n) meerdere methode berekend, waardoor je een beter gevoel krijgt in welke bandbreedte de waarde van een onderneming zich bevind. En de keuze van een methode wordt mede bepaald door de aard van de onderneming.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank voor de laatste opmerking Roel... Inderdaad de onafhankelijke deskundige meerdere methoden laten gebruiken om de brandbreedte te bepalen is goed om te doen.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké