Jump to content

Recommended Posts

Beste allemaal,

 

Ik vroeg mij het volgende af, wanneer je een holding B.V. hebt en participeert in meerdere werk B.V.'s, dan hoef je verplicht alleen 1 DGA-salaris of management fee vanuit een van de werk B.V.'s  te ontvangen correct? Heeft een meerderheidsbelang of minderheidsbelang hier nog iets mee te maken?

 

Tot slot, als aandeelhouders A B C alle 3 even veel aandelen hebben (1/3, 1/3, 1/3) en aandeelhouder A verricht geen werk in de werk B.V., dan is het niet verplicht om aandeelhouder A management fee of salaris uit te keren correct?

 

Ik hoor het graag. Alvast heel bedankt.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 uur geleden, Jamesle zei:

Ik vroeg mij het volgende af, wanneer je een holding B.V. hebt en participeert in meerdere werk B.V.'s, dan hoef je verplicht alleen 1 DGA-salaris of management fee vanuit een van de werk B.V.'s  te ontvangen correct?

 

Niet helemaal. Je moet - als je het goed doet - geen salaris uit een werk BV ontvangen, want dan moet je voor die andere Werk-BV's waarvoor je arbeid verricht alsnog ook een gebruikelijk loon toepassen.

Het handigste / meest voor de hand liggende  is  een management-fee factureren vanuit de holding naar alle werk-BV's waarvoor je arbeid verricht, en vervolgens in de holding één gebruikelijk loon toepassen.  (En uiteraard moet dat wel een realistisch gebruikelijk loon zijn )

 

8 uur geleden, Jamesle zei:

Tot slot, als aandeelhouders A B C alle 3 even veel aandelen hebben (1/3, 1/3, 1/3) en aandeelhouder A verricht geen werk in de werk B.V., dan is het niet verplicht om aandeelhouder A management fee of salaris uit te keren correct?

 

 • Verwar aub salaris niet met managementfee. Dat zijn echt 2 totaal verschillende zaken
 • Of aandeelhouders wel of niet evenveel aandelen hebben heeft geen invloed op of er (ergens) een salaris  moet worden toegepast: alleen het verrichten van arbeid is daarvoor bepalend 
 • Verricht een aanmerkelijk belanghouder geen arbeid, dan is er ook geen verplichting tot salaris (casu quo een gebruikelijk loon)
 • als er geen sprake is van nevengeschiktheid (of familiebanden) tussen DGA's) en de DGA verricht arbeid voor de werkmij, dan kan er sprake zijn van een dienstverband . De werkmaatschappij moet dan de werknemerspremies over het salaris van de DGA afdragen, ook als de DGA dit salaris en de loonheffing daarover in de eigen holding regelt 

 

Beste @Jamesle: Mede gelet op je eerdere vragen : laat je hierin a.u.b. begeleiden door ter zake kundige specialisten (jurist en fiscalist). Dit is echt geen doe het zelf onderwerp.

 


B2Bsure, vooruithelpers in risicomanagement en verzekeren 

 

Column: de MKB Verzuim-ontzorgverzekering, een grote stap vooruit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept