Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

 

Ik vroeg mij het volgende af, wanneer je een holding B.V. hebt en participeert in meerdere werk B.V.'s, dan hoef je verplicht alleen 1 DGA-salaris of management fee vanuit een van de werk B.V.'s  te ontvangen correct? Heeft een meerderheidsbelang of minderheidsbelang hier nog iets mee te maken?

 

Tot slot, als aandeelhouders A B C alle 3 even veel aandelen hebben (1/3, 1/3, 1/3) en aandeelhouder A verricht geen werk in de werk B.V., dan is het niet verplicht om aandeelhouder A management fee of salaris uit te keren correct?

 

Ik hoor het graag. Alvast heel bedankt.

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites
8 uur geleden, Jamesle zei:

Ik vroeg mij het volgende af, wanneer je een holding B.V. hebt en participeert in meerdere werk B.V.'s, dan hoef je verplicht alleen 1 DGA-salaris of management fee vanuit een van de werk B.V.'s  te ontvangen correct?

 

Niet helemaal. Je moet - als je het goed doet - geen salaris uit een werk BV ontvangen, want dan moet je voor die andere Werk-BV's waarvoor je arbeid verricht alsnog ook een gebruikelijk loon toepassen.

Het handigste / meest voor de hand liggende  is  een management-fee factureren vanuit de holding naar alle werk-BV's waarvoor je arbeid verricht, en vervolgens in de holding één gebruikelijk loon toepassen.  (En uiteraard moet dat wel een realistisch gebruikelijk loon zijn )

 

8 uur geleden, Jamesle zei:

Tot slot, als aandeelhouders A B C alle 3 even veel aandelen hebben (1/3, 1/3, 1/3) en aandeelhouder A verricht geen werk in de werk B.V., dan is het niet verplicht om aandeelhouder A management fee of salaris uit te keren correct?

 

 • Verwar aub salaris niet met managementfee. Dat zijn echt 2 totaal verschillende zaken
 • Of aandeelhouders wel of niet evenveel aandelen hebben heeft geen invloed op of er (ergens) een salaris  moet worden toegepast: alleen het verrichten van arbeid is daarvoor bepalend 
 • Verricht een aanmerkelijk belanghouder geen arbeid, dan is er ook geen verplichting tot salaris (casu quo een gebruikelijk loon)
 • als er geen sprake is van nevengeschiktheid (of familiebanden) tussen DGA's) en de DGA verricht arbeid voor de werkmij, dan kan er sprake zijn van een dienstverband . De werkmaatschappij moet dan de werknemerspremies over het salaris van de DGA afdragen, ook als de DGA dit salaris en de loonheffing daarover in de eigen holding regelt 

 

Beste @Jamesle: Mede gelet op je eerdere vragen : laat je hierin a.u.b. begeleiden door ter zake kundige specialisten (jurist en fiscalist). Dit is echt geen doe het zelf onderwerp.

 


B2Bsure helpt  MKB en ZZP bij het verkleinen van risico's, het verzilveren van kansen en de best passende verzekeringen. Vragen of hulp nodig? Contact

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

   

  ✓     Stel jouw vragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké