Jump to content
zrski
Verberg

invloed van organisaties als greenpeace?

vraag

GMO's, clonen, e.d. stuiten vaak op weerstand van organisaties als greenpeace.

 

Hoe gaat de (beginnende) biotech sector hier mee om? Is het iets waar je als technostarter serieus rekening mee moet houden?


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Als ik wel eens discussies op dit vlak volg op de teevee, waarbij ze van GreenPeace een geiten wollen sokken huisvrouw sturen die zich nog nooit heeft verdiept in biotechnologie, word ik snel geïrriteerd. Wel klagen over hoe gevaarlijk biotechnologie is en hoe al die gemanipuleerde soja de deur uit moet, maar geen van allen beseffen ze dat de soja genetisch gemodificeerd is om ervoor te zorgen dat in de toekomst de boer minder van die afschuwelijk schadelijke pesticides moet gebruiken. M.a.w. de biotechnologie wordt hier toegepast voor milieu vriendelijke doeleinden, maar stel je voor dat deze vaak bekrompen huisvrouwen eens verder zouden denken dan hun neus lang is. Nau, dat moest ik effe kwijt.  :P


Je reis naar de toekomst wordt een succes als je alleen die dingen uit het verleden meeneemt die je positieve energie geven. Michael Lewis, 2000.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Wel klagen over hoe gevaarlijk biotechnologie is en hoe al die gemanipuleerde soja de deur uit moet, maar geen van allen beseffen ze dat de soja genetisch gemodificeerd is om ervoor te zorgen dat in de toekomst de boer minder van die afschuwelijk schadelijke pesticides moet gebruiken.

De milieuwinst schijnt tegen te vallen, maar het preciese daarvan  weet ik ook niet. Wel hebben Greenpeace -leden ooit een proefveldje in Engeland vernielt. Dat kan natuurlijk gewoon niet.

Vroeger had je nog zoiets als "het ziedende bintje", die ook wel eens proefvelden bij een oom van mij hebben vernield, maar ook van die organisatie hoor je ook niets meer.

Maar over het algemeen denk ik dat men in de biotechnologie vrij weinig last heeft van organisaties als Greenpeace. De meeste productieprocessen met GMO's betreffen bacterien e.d. en dat is toch min of meer algemeen geaccepteerd. Ook laboratoria hebben weinig te vrezen.

Het enige wat ik kan bedenken is het vrij militante Animal Liberation Front. Zij willen nog wel eens dieren bevrijden, waaronder zich ook genetisch gemodificeerde dieren kunnen bevinden zoals "SKID-mouses".

Maar ook hier weet ik maar 1 geval te bedenken.  En bij het ALF gaat het meer om de dieren zelf dan om het feit dat ze genetisch gemodificeerd zijn.

 

Ik denk zelf dus dat het wel mee valt. Ik heb nooit van grote problemen met dit soort organisaties gehoord. Ik denk dat Shell meer problemen heeft met bijvoorbeeld Greenpeace, maar ook dat zal vast wel meevallen.

 

 

 


'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 49 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept