Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Verbouwing bedrijfspand hoe afschrijven?

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Hallo Leden! Weer een vraagje van mijn kant, heb in het forum gezocht maar kon daar niet iets voor mijn situatie vinden. Mocht ik een topic gemist hebben dan hoor ik het graag..

Heb een jaar terug een pand gekocht en ben deze nu aan het verbouwen. Kosten zullen naar verwachting iets boven de 10k eindigen, maar dan heb ik ook een mooi kantoor ipv een paar betonnen muren. 

 

Wat is nu wijsheid? Moeten deze kosten bij de aanschafprijs van het pand op voor afschrijving e.d.? Want deze investering zal het pand zeker meer waard maken en bij eventuele verkoop is de boekwinst dan ook iets lager. 

 

En moet ik hier dan dezelfde of een andere afschrijving voor gebruiken? Heb het pand op 50 jaar gezet, maar kan mij voorstellen dat dit veel sneller word afgewaardeerd. 

Bij voorbaat dank voor de antwoorden!

 

Mvg,

Mark

 

 

aangepast door Mikky Vrolijk
Titel aangepast

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

De kosten voer je ook op als kosten, of de waarde van het pand daardoor wijzigt, kun je het na verbouwing laten taxeren. Afschrijven op vastgoed kun je terugvinden op de site van de belastingdienst.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste ZZP,

 

Verbouwingen worden meestal apart geactiveerd en er kan worden gekozen voor een verkorte afschrijvingstermijn, bv 10 jaar.

Afschrijvingen op onroerend goed zijn in de inkomstenbelasting overigens beperkt tot 50% van de WOZ-waarde.

 

Odeon

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ter aanvulling: Mocht het bedrijfspand in bijvoorbeeld een eenmans-bv zitten (en dus onder de vennootschapsbelasting vallen), dan is de afschrijving volgens mij sinds dit jaar beperkt tot 100% van de WOZ. Daar staat dan op termijn een lager Vpb-tarief tegenover, als doekje voor het bloeden.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké