Jump to content
Jaroste74

Import en BTW

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik heb onlangs twee keer goederen uit Nepal geimporteerd. Ik had verwacht dat ik van de douane een BTW aanslag zou krijgen. Deze heb ik niet ontvangen. Klopt het dat ik dan zelf op mijn BTW aangifte deze zaken moet opgeven? Zo ja, waar doe ik dat dan en waar. Ik kom er niet helemaal uit en van de belastingdienst werd ik ook niet veel wijzer.

 

Subvraag: ik heb een factuur gekregen in Nepali Roepies voor de services van de Cargo Company (service, verpakking, handling, etc.) . Voor ik deze op als uitgave met 0% BTW?

 

Alvast dank voor de hulp! 

Mvgr,

Jaroste

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welke leveringsvoorwaarde (Incoterm) hebben jij en je leverancier gebruikt? Oftewel wat hebben jullie afgesproken over het doen van de invoeraangifte? Hoe zijn de goederen verzonden en wat was de waarde?


Customs Connect Europe B.V. - Advies & trainingen Import Export BTW Accijnzen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Bert,

 

We hebben, hou je vast, FOB Kathmandu afgesproken aangezien dit de standaard is (vraag me niet waarom en Ja ik weet dat dit onmogelijk is). Enfin eerste order en dus eerst maar eens een relatie/vertrouwen  opbouwen en dus akkoord met FOB. Vervolgens heeft de door ons ingehuurde freight forwarder de goederen bij de leverancier opgehaald (feitelijk dus gewoon FCA), verpakt en via zijn freight partners bij ons aan het bedrijf afgeleverd. Totale waarde tussen de EUR 3000-4000.

 

Groet,

  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duidelijk. FOB/FCA houdt in dat jij als importeur verantwoordelijk bent voor het doen van de invoeraangifte. Ik ga er (zeer waarschijnlijk terecht....) van uit dat jouw bedrijf geen eigen douaneafdeling heeft, je hebt dus een douaneagent/expediteur nodig gehad om de invoeraangifte voor jou te doen. Er eveneens van uitgaande dat je niet beschikt over een artikel 23 vergunning heeft de douane-expediteur de eventuele invoerrechten (voor Nepal geldt waarschijnlijk een nultarief) en de Btw bij invoer  voor jou voorgeschoten. Jij krijgt dus geen Btw-aanslag, afrekening met de belastingdienst loopt via de douane-expediteur. Wat je wel zou moeten krijgen is een rekening van de douane-expediteur voor zijn kosten, en  de voorgeschoten invoerrechten en Btw. Deze factuur kun jij gebruiken voor je Btw aangifte,

 

Vwb betreft de subvraag, op die factuur kan in beginsel geen NL Btw op staan , daar hoef je verder niets mee te doen (Btw technisch dan).


Customs Connect Europe B.V. - Advies & trainingen Import Export BTW Accijnzen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept