• 0

huismoeder wil bescheiden catering doen

Beste allemaal,

 

ik zou ik de toekomst graag op zéér kleine schaal (als bijbaantje) "iets met catering" willen doen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

- maaltijden bereiden voor mensen die niet willen/kunnen koken

- bij mij of bij hen thuis

- demonstraties, bijvoorbeeld Indisch koken, tapas maken etc

- op kinderpartijtjes bijv.pannenkoeken bakken tegen een vergoeding

 

Nogmaals, dit allemaal op zeer bescheiden schaal. Als ik er uiteindelijk (op uurbasis berekend) een minimumloon aan over hou, zou ik al heel tevreden zijn!

 

Maar... ik weet dat er regels zijn. Véél regels. Een diploma sociale hygiëne. Om mee te beginnen.

En liefst zou ik vanuit mijn eigen (bescheiden) keuken werken, maar ja, zal wel niet mogen (hoe kleinschalig ik het ook hou).

 

En toch, en toch... Ik zou zo graag!

Andere huismoeders verkopen tweedehands kinderkleding, kralen, tupperware, of organiseren als hobby complete kindrpartijtjes met verkleeddozen en zo, ik zou graag een centje willen bijverdienen met míjn hobby: koken. En ben bereid daar opleidingen voor te doen.

 

Nogmaals, het is heel kleinschalig, en het is naast mijn andere (parttime) werk (met de bedoeling uit de bijstand te blijven).

 

Ik kan nergens iets vinden over zoiets kleinschaligs, en ik weet haast zeker dat velen hun hoofd schudden om een posting als deze, maar toch... Wie weet is er iemand die me op weg kan helpen?

 

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

En de mensen zich maar afvragen waarom Cökenprinses haar clientèle zo gelukzalig is na 't eten.... 8)

 

Qua naamgeving ben ik inmiddels al een héél end "geholpen", geloof ik...! "The naked chef" was al gereserveerd, is het niet...?

 

hook1.gif

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

Duidelijk veel denkwerk nog te doen : denk bijv na : wat voor soort mensen wil jij dalijk coachen ? Jong/oud ? Wat geeft jou de meeste kick : de gezelligheid of dat iemand echt beter kan koken ? Mannen of Vrouwen; kak of hip of maakmenietuit ? Trendy food of Franse keuken ?

 

en heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang daarna : kijk eens naar concurrenten.

 

En kijk dan nog eens naar je naam. Kakdames van 60 uit het Gooi zullen anders reageren op de naam CuliCoach en een VrijgezellenParty van Bikers zullen anders reageren op de naam "De Vrolijke Keukenhulp".

 

En ja : die HL-bijeenkomst ruik ik inderdaad al een beetje :D

Link naar reactie
  • 0

Hi,

 

Uit eigen en recente ervaring;

 

zolang je niet eten gaat verkopen dat ter plekke genuttigd wordt heb je geen horecapapieren nodig. En die sociale hygiene en cafebedrijf is trouwens zo te halen.

 

Wel kan je een bezoek verwachten van keuringsdienst van waren. Het komt neer op het bijna verplicht kopen van de hygiene code en een adminstratie bijhouden van temperaturen/schoonmaakschema's/ingekochte goederen.

 

Dit is trouwens niet slecht want als je professioneel gaat werken

moet je een zekere standaard handhaven

 

Een tip : Kooklessen en workshop lopen als een trein.

Aurum Jin He BV

Import & Export Verpakkingsmaterialen

Business Market

Link naar reactie
  • 0

Nog even hier wat schrijven, want iedereen heeft zo de moeite genomen om te reageren!

 

Zoals ik al eerder schreef, kan ik dit op korte termijn nog niet realiseren.

Ik hoop later dit jaar, of in 2006, concretere stappen te gaan ondernemen in deze richting.

In de tussentijd kunnen alle suggesties, net als een goede wijn, prima rijpen en zich ontwikkelen.

Als ik een aantal privézaken heb afgerond, ga ik hier doelgericht posten over hoe ik verder wil!

 

BEdankt iedereen en tot, hopelijk, zo spoedig mogelijk!

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt!

 

Het is helaas grotendeels afhankelijk van de woningnood hier, ik ben op zoek naar een goedkope huurwoning in Almere vanwege echtscheiding, zodra ik dat heb kan ik me gaan voorbereiden. Duim maar dat ik snel wat krijg en me kan gaan settelen, des te eerder kan ik aan de slag! ;)

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

OK, daar zijn we weer, terug van weggeweest.

 

Inmiddels is de ergste hectiek achter de rug en nu is de tijd rijp om dieper in de materie te gaan duiken.

 

Ik ga de komende dagen dit topic weer uitgebreid doorlezen en dan eens kijken hoe ik de sprong kan gaan wagen.

 

Mijn instap-idee om uit te werken (al is het misschien kort dag): "mag ik u helpen met het bedenken van uw Kerstdiner?"

 

Wie brainstormt er mee: hoe pak ik dit aan, wat moet ik wel, en zeker niet doen? Wat moet ik als vergoeding vragen en wat bied ik ervoor? Kan ik klanten trekken d.m.v. flyers als ik e.e.a. wat verder uitgewerkt heb?

 

En... als tegenprestatie kan ik al brainstormend en oefenend jullie aan kerstdiner-ideetjes helpen ;) (anders gezegd: wie wil mijn proefkonijn zijn?)

 

I.v.m. afstand en (nog) geen budget: proefkonijnen liefst binnen Almere... :)

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

En, mooi huisje gevonden? (met een grote keuken?)...

 

Prima keuken, wel een vrij kleine flat (woningnood, maar ik mag verder niet klagen), dus het wordt "als kook-adviseur kom ik graag bij de mensen thuis", denk ik ;)

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

Een succesvol bedrijf(je) opzetten, kent net als een sublieme maaltijd, een aantal belangrijke ingrediënten:

1. passie;

2. doorzettingsvermogen;

3. creativiteit.

 

Volgens mij zijn alle drie deze ingrediënten bij deze keukenprinses aanwezig!

 

Denk goed na, wees creatief, discussier hier veel, en dan gewoon er voor gaan.

 

Je eerste 1000 leads heb je al, iedereen leest mee.

 

Succes met de toekomst!

 

 

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Een succesvol bedrijf(je) opzetten, kent net als een sublieme maaltijd, een aantal belangrijke ingrediënten:

1. passie;

2. doorzettingsvermogen;

3. creativiteit.

 

Volgens mij zijn alle drie deze ingrediënten bij deze keukenprinses aanwezig!

 

Denk goed na, wees creatief, discussier hier veel, en dan gewoon er voor gaan.

 

Je eerste 1000 leads heb je al, iedereen leest mee.

 

Succes met de toekomst!

 

 

 

Ja, ik zag het... Geweldig!

 

Mijn hoofd borrelt over van de ideeën, maar het is nu de kunst om te kijken wat haalbaar is, wat "in de markt" is en vooral: hoe ik zoiets met een nagenoeg lege beurs op kan zetten (en dát moet ook haalbaar zijn!).

 

Heb al links en rechts om me heen over mijn plannen verteld. Iedereen vindt het geweldig, maar niemand hapt nog of wil proefkonijn zijn.

Om nu al meteen te flyeren vind ik te vroeg. Ik moet eerst door het stadium van vallen en opstaan heen. Waar struikel ik over, wat is een schot in de roos?

 

Het buurthuis ben ik ook al aan het benaderen voor een brainstorm. Maar om 1 of andere reden lukt het me niet om tot de harde kern van dat buurthuis door te dringen... (vakantie, ziekte, afwezig, je kent het wel).

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

Beste keukenprinses,

 

Pas geleden waren wij door vrienden uitgenodigd voor een surprise-etentje. Dat bleek plaats te vinden bij een mevrouw thuis. Heel aparte sfeer. De gastvrouw was Indonesische en het diner idem. Zij woonde op de bovenste verdieping van een mooie flat en het diner vond plaats in een zijkamer van de huiskamer. We waren met vieren, maar er was plaats voor 6 of (krap) 8. Het eten was heerlijk en de sfeer relaxed. Door de intieme locatie en doordat wij de enige gasten waren, konden we uitgebreid de hele avond bijkletsen. De gastvrouw hield zich op de achtergrond (wel zo prettig) en schoof aan bij de koffie.

Zij vertelde dat ze minder was gaan werken en haar inkomen aanvulde met de inkomsten van het koken. Ik heb geen idee wat het kostte, wij werden gefêteerd. En hoe het zat met vergunningen, papieren en de keuringsdienst van waren, ik heb geen idee.

 

Misschien is dit ook een ideetje voor jou. Je schreef dat je klein behuisd bent, maar misschien ken je iemand die (te) groot woont en die jou voor een zacht prijsje ter wille wil zijn.

 

Veel succes bij dit leuke plan. Ik heb geregeld gezien dat op het oog onhaalbare, niet-realistische plannen toch geweldig slaagden door groot enthousiasme, waardoor aan alle kanten hulptroepen opdoken.

Misschien dat ook jou dat geluk ten deel valt.

 

Mieke

Link naar reactie
  • 0

Mieke, bedankt voor je reactie!

Dat is het zogenaamde "huiskamerrestaurant" dat momenteel erg in opkomst is. Daar heb ik afgelopen zomer al eens over gelezen, en ik heb er over nagedacht. heb tot nu toe nog geen mogelijkheden hier of elders gevonden om zoiets te organiseren, maar het zit zeker in mijn gedachten in het laatje "je weet maar nooit...".

 

Inmiddels ben ik begonnen met het "kietelen" van (internet)vriend(inn)en om mee te denken, en eventueel als proefkonijn te functioneren. Met de nadruk op "wat zouden jullie willen" en "wat heb je daarvoor over" (tenslotte moet ik er niet armer van worden, ik wil graag uit de bijstand blijven).

 

Nog geen reacties gehad, maar ik heb het balletje nog maar net opgegooid daar en ga nu kijken hoe het weer neervalt.

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

Keukenprinses, zo'n etentje is een leuk idee. Je kunt ook gewoon een locatie huren, zoals de zaal van een chique kasteel of een appartement in een herenhuis aan een Amsterdamse singel. Die kosten reken je dan gewoon door, plus een kleine marge voor het regelen. Voordeel is dat je dan vrij bent om een klein aantal verschillende, maar unique locaties uit te kiezen. Vuurtoren? Op een bootje dobberend voor de kust? In een kleine, leegstaande kerk?

 

Ik denk dat dit soort etentjes een toekomst hebben. Kijk, restaurants zijn er zat, maar dan zit je met bediening die zich nooit 100% op jou richt, de sigarettenrook van anderen en, vooral, heel veel verschillende andere (luidruchtige) mensen. En wat is nou de kern van een goede relatie? communicatie en intimiteit. En door stelletjes zichzelf te laten trakteren op een diner voor twee, hebben ze de optimale omgeving om dit in te bereiken.

 

Je kunt het insteken zoals je wilt: voor jonge stellen is het iets om het vuur nog verder mee aan te wakkeren, of zelfs iets als voorbereiding op een huwelijksaanzoek. Voor al lang gehuwde stellen kan het een manier zijn om wat benzine op de relatie te gooien (dus eens niet naar de pizzeria om de hoek). Het is een perfect cadeau voor opa's en oma's van de kids, omdat ze zo goed voor de kleinkinderen hebben gezorgd. En voor tweeverdieners is het gewoon een manier om weer eens echt samen te zijn, om er helemaal uit te zijn.

 

Je moet het mensen makkelijk maken, dus bijvoorbeeld slechts drie keuzes: Menu 1, Menu 2 of Menu 3. De een kost X, de ander kost x+ €30, de duurste optie is X +€50. Ik heb het dus over kostenniveaus, maar daar binnen moeten je klanten zelf kunnen kiezen wat ze lekker vinden (en, belangrijker: wat ze weten dat hun partner lekker vindt!). Dranken zijn een aparte optie (heb je verstand van wijnen? Anders moet je samen werken met een somellier, of een wijnhandel, jij koopt bij hun de wijn in ruil voor gratis advies per gerecht).

 

Daarnaast - en ik trek even oneerbiedig de vergelijking met een autodealer of uitvaartmaatschappij - wordt de echte winst gemaakt op alle kleine, optione extra's! Denk aan: zilveren bestek, vierkoppig kamerorkest, vioolspeler, verse bloemen op tafel, rozenblaadjes op het parketvloer, een vrouw die aria's zingt.

 

The sky is the limit.

Download: Capture. Deliver. Excel. to learn about the principles, strategies and processes of business writing.

Link naar reactie
  • 0

Ilja, wat een creativiteit !!! Buitenissig, maar niet irreëel. Dat is waarlijk verlichte communicatie. Reusje.

Je richt je dan wel echt op de meer draagkrachtigen, en dat moet je wel liggen. Als gastvrouw moet je zelf ook die uitstraling willen en kunnen hebben. Ben je meer het nuchtere, met twee-laarzen-in-de-modder type, dat is dat niet jouw ding.

 

Mieke

Link naar reactie
  • 0

Zeker een leuk idee! Maar op dit moment nog even iets te hoog gegrepen, denk ik. En of dat héél sjieke bij me past, is ook de vraag, maar wat niet is, kan altijd nog komen!

 

Bedankt, Ilja!

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

Goed punt, het moet wel bij je passen, anders voelt het noch voor jou noch voor je klanten als natuurlijk. Je moet je als ondernemer nooit anders voor doen als je bent (als mens trouwens ook niet), daar prikken mensen zo doorheen.

 

Misschien gaat het niet zozeer om het aanbieden van iets dat chique is, als wel dat je mensen iets geeft dat a) persoonlijk en b) speciaal is. Tante Mien en Ome Jan hebben misschien geen behoefte om aria's te horen tijdens hun truffelpate, maar iets bijzonders wil iedereen toch? Als je dat betaalbaar en niet overdreven wil maken, is het ook goed, ik blijf een markt zien voor "geheel verzorgde ultra-persoonlijke en intieme etentjes voor 2 op lokaties die u nooit zult vergeten"

 

Nog meer brainstorm: zorg dat de gasten van te voren een mysterieuse uitnodiging krijgen. Laat op een foto slechts een hoekje van de kamer zien, of een kanteel van het kasteel. Zodat ze zich gek maken met de vraag: waar is dat?! En zeg alleen dat ze dan dan om zo laat worden opgehaald (limo, taxi, riksha, tuf tuf, maak het gek) en dat ze netjes gekleed moeten zijn. Maar meer dan dat mogen ze niet weten! Immers, de voorpret is de helft van de ervaring!

 

 

Download: Capture. Deliver. Excel. to learn about the principles, strategies and processes of business writing.

Link naar reactie
  • 0

Ik denk toch dat ik in dit stadium "het dinertje" even in de koelkast moet laten rijpen en me eerst moet storten op "workshops".

Niet "ik ga nu een kerstdiner bereiden", maar "ik kan met jullie om de tafel gaan zitten om het voor jullie geschikte kerstdiner voor te bereiden en daarna gaan we, vandaag of tijdens een volgende sessie, oefenen". (dit is een voorbeeld, variaties zijn altijd mogelijk).

 

Grote vraag is dan "hoe doen we dat" en vooral (daar is de zakevrouw) "wat kan ik er voor vragen"...

 

Ilja's ideeën zijn echt geweldig! Maar op dit moment even te hoog gegrepen voor mij. :'(

(desalniettemin: blijf ze insturen, ze gaan de map in!)

 

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

Goed, langzaam maar zeker beginnen de ideeen meer vorm te krijgen. Ik wil bij de mensen langs gaan. Eerst alleen in de eigen woonplaats, later ook daarbuiten (ik heb nu alleen een fiets namelijk en geen geld voor een auto of langer OV-vervoer).

 

Wat kan ik doen:

- menu's (helpen) samenstellen "op maat"

- kookles geven aangepast aan het individu in zijn/haar keuken (dus ook aangepast aan zijn/haar mogelijkheden, inrichting, apparatuur etc).

- helpen aan huis (buffetten, diners etc ter plekke maken... dit verdient nog verder uitwerking).

 

Maar... wat kan ik daarvoor aan vergoeding vragen? Wat zou een mens daarvoor willen betalen? Hoe bepaal ik dat en wat accepteert "de gemiddelde Nederlander" daarvoor?

Klinkt dom, maar ik heb daar echt helemaal geen kijk op...

 

Ik heb in mijn vrienden- en kennissenkring al rondgevraagd en er werden bedragen genoemd van 70-100 euro per uur (dit dekt ook vervoer, voorbereiding, afwerking etc, is excl. eventuele ingredienten). Aanvankelijk viel ik daarvan achterover, maar als je verder denkt: je moet je voorbereiden, je moet dingen afronden, je bent er niet met "een uurtje overleggen om een menu te bedenken" ;)

 

Wie heeft hier ervaring mee en kan me helpen met "point of view" zodat ik daar een beter inzicht in kan krijgen? Want ik ben echt volledig onnozel op dit gebied.

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
  • 0

 

Waarom begin je geen thuisrestaurant? Kan je huis-aan-huis menu's rondbrengen in de wat duurdere buurten van Almere waarin je jezelf aanbiedt als kok voor etentjes van X tot Y gasten, gewoon met een prijs per couvert. In dat menu kun je vervolgens weer ingrediënten opnemen van lokale leveranciers die op hun beurt vast bereid zijn om je diensten te promoten. Vergeet de wijnkaart niet!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

 

Waarom begin je geen thuisrestaurant? Kan je huis-aan-huis menu's rondbrengen in de wat duurdere buurten van Almere waarin je jezelf aanbiedt als kok voor etentjes van X tot Y gasten, gewoon met een prijs per couvert. In dat menu kun je vervolgens weer ingrediënten opnemen van lokale leveranciers die op hun beurt vast bereid zijn om je diensten te promoten. Vergeet de wijnkaart niet!

 

In mijn huis? Dat kan niet. Maar bij de mensen zélf thuis is zeker een mogelijkheid. En elke wijk in Almere heeft een "goudkust":)

 

Ik denk dat ik eerst mezelf op de "workshops aan huis" ga storten. Krijg steeds meer signalen dat daar echt interesse in is. Maar ja, wat reken je dan en hóe reken je dat...! Ik denk dat ik dan ook meer ervaring zal opdoen in "koken bij de mensen thuis"en dan is de stap naar "diner maken" makkelijker gezet.

 

Leveranciers in de buurt zoeken ben ik zeker van plan!

Vriendelijke groet, Marijke

(aankomend huiskamerkok?)

 

El Mariachi: You want me to shoot the cook?

Sands: No. I'll shoot the cook. My car is out back, anyway.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 231 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.