Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Wat aangeven met Rekening Courant bij minder dan €17500

Aanbevolen berichten

Wat kun je invullen bij de aangiftes wanneer de BV een schuld aan mij heeft van minder dan 17500 rekening courant, voornamelijk door niet uitbetaald salaris?

 

Over de Rekening Courant was mijn conclusie vorig jaar, dat men bij een saldo van de BV schuld aan DGA van minder dan 17500 wel rente in rekening brengt maar deze niet bij de winst geteld hoefde te worden.  Als deze wel bij de winst geboekt wordt dan hoeft dit niet in box 3 (mijn bezitting/vordering) opgenomen te worden.  Klopt dat?

 

De belastingdienst  geeft:

Quote

 

U hoeft de rente niet als opbrengsten op te geven als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

·        Het saldo van uw rekening-courant is het hele kalenderjaar niet hoger dan € 17.500 positief en niet lager dan € 17.500 negatief.

·        Bij de bv is geen rente in rekening gebracht

·        Een rekening-courantschuld mag niet in box 3 aangegeven worden.

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is volgens mij het één of het ander. Je kunt besluiten om géén rente in rekening te brengen bij de bv bij een schuld lager dan 17.500. In dat geval hoef je dat saldo niet op te nemen in box 3 en hoeft de bv ook geen rentelasten af te trekken van de winst. Als je echter wel rente rekent, dan heeft de bv een aftrekpost en moet jij persoonlijk het saldo als bezitting meenemen in box 3.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie.  Het is dus de simpele conclusie dat wanneer geen rente in rekening wordt gebracht er ook geen saldo vermelding in box 3 nodig is. Zowel voor vordering als schuld.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké