Ga naar inhoud

Administratie marge goederen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, 

 

Wij zijn bezig met het opstarten van een bedrijf waar we tweedehands  autos zullen verkopen. Het gaat hierbij dus om margegoederen. Nu ben ik verschillende informatie aan het zoeken over de administratie van ons bedrijf en hoe we het één en ander moeten bijhouden. De administratie en btw aangiften willen we zelf doen. Ik heb al verschillende informatie over de btw van margegoederen kunnen lezen. Ik zit nog wel met de volgende vraag in mijn hoofd: Als we een auto van een particulier kopen is er geen btw, dus dan kunnen we deze ook niet aftrekken in de aangifte. Hierbij kunnen we de margeregeling toepassen.  Maar stel we kopen een auto in van een ondernemer, hoe zit het dan met de btw en de btw aangifte? Bijvoorbeeld: een ondernemer verkoopt voor 1000 euro zijn auto. Op de inkoopfactuur staat de btw vermeldt. Kunnen wij deze dan aftrekken in onze btw aangifte en kunnen wij daarna deze auto verkopen met de marge regeling?

 

 

Kunnen jullie tips geven over op welke sites we meer informatie kunnen vinden over de administratie van een autobedrijf die tweedehands auto's inkoopt en verkoopt? Als ik zelf op internet opzoek kom ik op sites die software pakketten verkopen die we niet willen hebben. Ook zijn alle tips over het bijhouden van de administratie welkom!

aangepast door beginnend

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites
6 uur geleden, beginnend zei:

Ook zijn alle tips over het bijhouden van de administratie welkom!

 

Beste Beginnend,

 

 In jouw vier posts op dit forum stel je vragen die getuigen van weinig tot geen basale kennis van het voeren van administratie/boekhouding.

 

Voor je begint te ondernemen, raad ik jou aan je meer te verdiepen in het opzetten en het voeren van een goede boekhouding. Op dit forum (zie de regels)  wordt van je verwacht dat je eerst zelf moeite doet om antwoorden te vinden. Hier ga je geen cursus boekhouden en 'alle tips over het bijhouden van de administratie' krijgen. 

 

Begin bij het Handboek Ondernemen van de belastingdienst en laat je eerst door een accountant of boekhouder bijstaan. Ga niet zonder verstand van zaken hobby-en met BTW, want als je dat fout doet, gaat de fiscus daar niet mild mee om. Marge en BTW moeten voor een autohandelaar gesneden koek zijn, dus veel kennis die je zelf dient te verwerven en niet op een forum bij elkaar hoopt te sprokkelen.

Om je een beetje op weg te helpen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/margeregeling/margeregeling


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké