Ga naar inhoud

[event]Industrial Pioneers Hannover Messe Smart Industry

Aanbevolen berichten

Van 1 – 5 april staat Hannover in het teken van Smart Industry, Check bovenstaande link voor meer informatie.

 

Tip: Ben je geabonneerd op de MT nieuwsbrief? Dan ontvang je van hen een code en kun je gratis deelnemen.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Leuk. We staan zelf op de Hannover Messe in Hal 2 in het Holland Hightech paviljoen met de stichting Gezond Belast en met de hefmobiel.

 

Waarom in het Hightechpaviljoen met zo'n eenvoudige boodschap en techniek? Lees het hier maar:

 

 

 

Tiller heeft een gepatenteerd tilhulpmiddel ontwikkeld dat reeds een aantal jaren op de markt is. Het tilhulpmiddel heeft de potentie om een groot deel van een groot maatschappelijk probleem, namelijk fysieke belasting door tillen, te tackelen. Werknemers uit de risicogroep hebben met dit tilhulpmiddel een aanzienlijk grotere mogelijkheid om tot hun pensioen gezond te kunnen blijven werken. Ook daar waar mensen reeds uitgevallen zijn in bepaalde beroepen kan dit tilhulpmiddel hen weer helpen terug te komen in hun beroep.

 

Je zou denken dat fysieke belasting en de impact ervan al jaren geen probleem meer vormt, omdat er vele soorten hulpmiddelen op de markt gekomen zijn. Niets is minder waar. Fysieke belasting in het werk en in de vrije tijd neemt fors toe, maar preventie ervan lijkt geen prioriteit te hebben.

 

Een mens is in staat meer te tillen, te duwen en te trekken dan goed voor hem is. Dit levert gezondheidsproblemen op, veroorzaakt ziekteverzuim en zadelt de maatschappij op met enorme kosten ten gevolge van arbeidsuitval. Het gaat in Nederland om miljarden per jaar. Naar schatting tussen de 3 en 5 % van de nationale begroting.

Na jaren praktijkonderzoek en ervaring blijkt daar een aantal redenen voor te zijn:

Er is weliswaar een grote kostenpost voor bedrijven bij uitval van medewerkers, maar de inzet van handkracht levert aanzienlijk meer op. Tevens worden de langdurige en grootste kosten door de maatschappij gedragen of worden geexporteerd via versleten ruggen naar o.a. Oost-Europa.

De groep mensen met weinig tot geen opleiding ziet het niet als stoer om met hulpmiddelen te werken en beseft vaak niet het latere effect op hun gezondheid door hun handelen.

 

 

De huidige gebruikers zijn voor een groot deel hoger opgeleiden die nadenken over tillen  en zelfstandigen met rug- en gewrichtsproblemen. Op klantenvraag zijn er al vele varianten ontwikkeld voor specifieke beroepstoepassingen bijvoorbeeld voor het tillen van ovens en wasmachines. Ook voor het ophangen van videoschermen en schakelkasten wordt de hefmobiel gebruikt en ook ter vervanging van een laadklep in bestelbussen.

 

De pensioenleeftijd zal de komende jaren steeds omhoog worden bijgesteld. De uitval door fysieke overbelasting en de daardoor ontstane langdurige gezondheidsproblemen tot ver in deze pensioenleeftijd, veroorzaakt een grote aanslag op het budget van de nationale sociale uitgaven. Het zorgt voor langdurige pijn en ongemak voor de betrokkenen. De vroegtijdige inzet van de flexibele en slimme hefmobiel kan een substantieel deel van deze kosten en klachten van de mensen voorkomen.

 

De werking

Er wordt gebruik gemaakt van een krachtenspel dat onzichtbaar is, maar wel degelijk werkt. Een last optillen met een tilapparaat op twee wielen lijkt niet mogelijk, of lijkt op zijn minst zeer onveilig. Door echter gebruik te maken van een remmechanisme dat automatisch inschakelt bij het tillen, kun je de last eenvoudig in evenwicht houden en zijn de krachten op je lichaam tot nihil gereduceerd. Het vereist enige instructie, maar je leert het aanzienlijk sneller dan je hebt leren fietsen.

 

Het gegeven dat je lichaam stuk gaat als je meer tilt dan circa 25 kg is al circa 40 jaar bekend (vastgelegd in de NIOSH-formule zoals bijvoorbeeld de safelifter app in de google play store). Toch blijven mensen tillen, omdat het gebruik van hulpmiddelen niet snel genoeg gaat, deze hulpmiddelen veel ruimte nodig hebben en vaak onhandig zijn. Beide problemen zijn in de hefmobiel opgelost. Het is een zeer compacte machine, ter grootte van een standaard steekwagen en hij is bijzonder snel door de professionele elektrische aandrijvingen.

 

 

De hefmobiel inzetten betekent voor de bedrijven dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het creert een duurzame inzetbaarheid van de werknemers/kleine zelfstandigen tot aan de stijgende pensioenleeftijd

Werkgevers voldoen met de hefmobiel aan de arbo-regels voor tillen.

Minder uitval door fysieke belasting en daar waar reeds uitval heeft plaatsgevonden reintegratie van de betreffende persoon in het arbeidsproces.

Efficientere bedrijfsvoering doordat vaak één man het werk kan doen voor twee of meer.

Bij schaarste van arbeidskrachten in een zwaarder beroep kan de hefmobiel zorgen voor prettiger werken, waardoor mensen blijven of weer naar vroegere functies terugkeren. Resumerend: met de hefmobiel van Tiller kunnen de kosten voor arbeidsuitval en de gevolgkosten voor daarbij behorende verzorging en uitkeringskosten aanmerkelijk worden teruggebracht.

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké