Ga naar inhoud

Specificatie onkostenvergoeding noodzakelijk?

Aanbevolen berichten

Goedendag,

Ik heb een commerciële eenmanszaak en af en toe word ik geholpen door vrienden of familie.  Zij krijgen hiervoor een onkostenvergoeding van 100/150 euro. voor een geholpen weekend (zaterdag én zondag). De geef deze 100/150 contant of maak deze over aan hen. Moet ik als ik deze onkostenvergoeding in mijn boekhouding opneem een specificatie toevoegen? Dus moet ik onderbouwen waar die 100 euro voor is of hoeft dat niet?

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt.

Mvg Rick

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Die 150 euro klinkt redelijk als het gaat om bijvoorbeeld 2 dagen van ieder 7,5 betaalde uren gaat. Het minimumloon (inclusief vakantiegeld) bedraagt namelijk bruto 10,07 euro per uur namelijk. Verder ligt het er een beetje aan of deze werkzaamheden in dienstverband gebeuren of niet. Ik ga er even vanuit dat je familieleden zelf geen eemanszaak hebben.

 

Allereerst moet je dus bepalen of er sprake is van dienstverband is. Als daar geen sprake van is, dan kun je deze bedragen gewoon overmaken. Voor jou zijn dat dan aftrekbare kosten, maar voor de ontvanger zijn het belaste inkomsten. Sterker nog: het zou kunnen dat je deze bedragen via een IB47-formulier moet doorgeven. Als er trouwens wél sprake is van een dienstverband, dan is er sprake van loonkosten. Die zijn sowieso aftrekbaar voor jou, en je geeft die (belaste) inkomsten dan door aan de fiscus via de reguliere aangifte Loonheffingen.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké