Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Peter92

Btw op digitale producten en royalty's

Recommended Posts

Beste forumleden,

Op dit moment ben ik aan het onderzoeken wat er zoal komt kijken aan belastingen bij het opzetten van een webwinkel die gericht is op internationale verkoop van digitale producten (laten we het composities noemen). Over deze digitale producten zouden vervolgens royalty’s moeten worden betaald aan de schrijvers daarvan (in binnen/buitenland). Ik exploiteer verder geen rechten voor componisten, maar distribueer/promoot alleen de werken van hen, zij geven mij daarvoor toestemming en leveren materialen.

Zoals ik ondertussen via diverse bronnen heb bekeken zou ik allereerst omzetbelasting (btw) moeten betalen in het land van aankoop van deze producten. Tot een omzetbedrag van €10.000 binnen Europa reken en betaal ik echter 21% btw met Nederland als aankoopland. Boven deze €10.000 kan ik gebruik maken van de MOSS regeling om de btw afdracht per land in Europa te regelen.

Zijn er mensen die uit kunnen leggen hoe dat buiten Europa zit met de btw op dit soort producten? Dat verschilt per land begrijp ik maar wellicht bestaan er duidelijke websites/overzichten met actuele regelingen/percentages/drempels voor omzetbelasting in niet eu-landen? Dit is nog een groot donker bos op dit moment. In het geval er geen belasting hoeft te worden betaald in het buitenland neem ik aan dat ik hierover in Nederland ook geen omzetbelasting hoef te betalen?

Daarnaast is het mij nog onduidelijk of ik vervolgens belasting moet afdragen voor de royalty’s die ik de componisten betaal. Hebben jullie daar ideeën over?

Ik hoor het graag!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept