Ga naar inhoud

Btw op digitale producten en royalty's

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

Op dit moment ben ik aan het onderzoeken wat er zoal komt kijken aan belastingen bij het opzetten van een webwinkel die gericht is op internationale verkoop van digitale producten (laten we het composities noemen). Over deze digitale producten zouden vervolgens royalty’s moeten worden betaald aan de schrijvers daarvan (in binnen/buitenland). Ik exploiteer verder geen rechten voor componisten, maar distribueer/promoot alleen de werken van hen, zij geven mij daarvoor toestemming en leveren materialen.

Zoals ik ondertussen via diverse bronnen heb bekeken zou ik allereerst omzetbelasting (btw) moeten betalen in het land van aankoop van deze producten. Tot een omzetbedrag van €10.000 binnen Europa reken en betaal ik echter 21% btw met Nederland als aankoopland. Boven deze €10.000 kan ik gebruik maken van de MOSS regeling om de btw afdracht per land in Europa te regelen.

Zijn er mensen die uit kunnen leggen hoe dat buiten Europa zit met de btw op dit soort producten? Dat verschilt per land begrijp ik maar wellicht bestaan er duidelijke websites/overzichten met actuele regelingen/percentages/drempels voor omzetbelasting in niet eu-landen? Dit is nog een groot donker bos op dit moment. In het geval er geen belasting hoeft te worden betaald in het buitenland neem ik aan dat ik hierover in Nederland ook geen omzetbelasting hoef te betalen?

Daarnaast is het mij nog onduidelijk of ik vervolgens belasting moet afdragen voor de royalty’s die ik de componisten betaal. Hebben jullie daar ideeën over?

Ik hoor het graag!

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké