Ga naar inhoud

M-biljet - kan iemand helpen???

Aanbevolen berichten

Beste allen,

ik heb een stapel papier ontvangen van de belastingdiest genaamd 'M-biljet 2018', inclusief de verordening dat ik e.e.a. voor 1 Juli 2019 teruggestuurd moet hebben. 

Mijn situatie is als volgt; mijn vrouw had van 01/01/2018 tot 27/04/2018 een kleine eenmanszaak. Ze is Vietnamese met NL nationaliteit, en snapt helemaal niets van de adminstratie die de NL overheid van haar eist. Zelf snap ik er ook weinig van, maar aangezien ik de formulieren kan lezen zal ik haar ermee moeten helpen.

 

Op 28/04/2018 zijn we geemigreerd naar Japan. We hebben  331 euro omzetbelasting betaald over de 1940 euro die ze verdiende in het eerste kwartaal (zoals vermeld op het afschrift OB). Is dit haar winst inclusief loon?? In het M-biljet word er gevraagd naar 'ondernemersvermogen op het einde van het boekjaar' en 'winst voor ondernemersaftrek'. Hoe kan ik die bepalen?? We hebben geen jaarstukken (geen idee wat men hieronder verstaat) of ander papierwerk, enkel hetgeen wat we aan als omzet hebben doorgegeven aan OB (i.e. een lijst met inkomsten en uitgaven).

 

Kan ik voorkomen dat we naast de OB wéér moeten betalen? Mijn vrouw heeft nu al nauwelijks wat overgehouden aan haar avontuur als zelfstandige. Ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik ben zeer angstig  weer een grote aanslag uit het niets te ontvangen (dit is al eens eerder gebeurd). 

 

Bij voorbaat dank.

mvg,

Bart

 

p.s. Ik word gillend gek van deze formulieren, voor een onderneming die nauwelijks kapitaal omvatte. Mijn vrouw wilde simpelweg voor haarzelf beginnen omdat ze dat leuk vind, maar wel netjes via KvK registratie. Ik vind het vreselijk dat ze startend ondernemer is geweest in Nederland.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik gok eigenlijk dat je in de aangifte niet hoeft aan te geven dat je een onderneming had simpelweg vanwege de omvang van de onderneming. Dat betekent in dat geval dat je ook het jaarstukkenblad (meer jaarstukkenboekje) niet hoeft in te vullen. De daadwerkelijke winst vul je dan in onder inkomsten uit overig werk. BTW is echter géén inkomen of kostenpost. Wat je opgeeft is het saldo van omzet (zonder BTW) minus de kosten (zonder BTW).

 

Maar een M-formulier doe je niet op een achter namiddag. Het is een draak van een aangifte.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites
38 minuten geleden, prinsrachid zei:

Ik gok eigenlijk dat je in de aangifte niet hoeft aan te geven dat je een onderneming had simpelweg vanwege de omvang van de onderneming. Dat betekent in dat geval dat je ook het jaarstukkenblad (meer jaarstukkenboekje) niet hoeft in te vullen.

Daar ga ik in mee ... en de Belastingdienst waarschijnlijk ook.

 

39 minuten geleden, prinsrachid zei:

Maar een M-formulier doe je niet op een achter namiddag. Het is een draak van een aangifte. 

De papieren versie is inderdaad een hersenbreker ...

De elektronische variant is een stuk handzamer, maar die is nagenoeg uitsluitend toegankelijk voor belastingconsulenten met aangiftesoftware.

 


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké