Jump to content
Mikky Vrolijk

Gedragscode MKB Financiers/alternatieve financieringsvormen

Recommended Posts

Met de Gedragscode MKB Financiers heeft SMF een leidraad in handen waarmee het klantgericht en passend financieren voor ondernemers dichterbij wil brengen.

In de Gedragscode MKB financiers zijn concrete uitgangspunten geformuleerd voor financiers op het gebied van maximale rentetarieven, actieve provisie transparantie, niet misleidende communicatie, passend en verantwoord financieren en passende zekerheden.

 

Alternatieve kredietverleners MKB zoeken aansluiting bij Kifid

Stichting MKB Financiering (SMF), dat werkt aan een beter imago voor alternatieve mkb-financiers, gaat de aangesloten bedrijven onderwerpen aan een gedragscode. Ook komt er een onafhankelijk klachtenloket bij toezichtsinstituut Kifid.

 

Gedupeerde ondernemers kunnen door de gedragscode en de samenwerking met Kifid gemakkelijker hun beklag doen over partijen in de sector voor mkb-financiering.

 

Hier is vandaag in het Financieel Dagblad ook aandacht aan besteed. Heb je een (proef)abonnement bij FD? Dan kun je het gehele artikel hier lezen.

 

Voor een samenvatting van het FD-artikel en meer informatie over de gedragscode kun je terecht op de website van Stichting MKB Financiering.

 

Heb je vragen of opmerkingen aan/voor de Stichting MKB Financiering? Dan kun je die in dit topic plaatsen. Ik heb met Ronald Kleverlaan (Voorzitter Stichting MKB Financiering) afgestemd dat hij deze dan zal beantwoorden.

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lees ook het artikel "Ondernemerskrediet nodig? Kijk eens wat verder dan alleen naar de bank."

 

Quote

Een bankkrediet – als je het als ondernemer al krijgt – kan een blok aan het been zijn. Je legt je vast voor een periode van jaren terwijl je business elke dag verandert. Gelukkig is er een breed scala aan alternatieve financieringsvormen ontstaan. Maar dan moet je wel weten dat ze er zijn.

Geld van de bank is vaak lastig te krijgen, zeker voor startende ondernemers. De bank wil minstens een paar jaar resultaten zien. Maar als je een bankkrediet – als je het als ondernemer al krijgt – kan een blok aan het been zijn. Je legt je vast voor een periode van jaren terwijl je business elke dag verandert. Gelukkig is er een breed scala aan alternatieve financieringsvormen ontstaan. Maar dan moet je wel weten dat ze er zijn. En dat de aanbieder te goeder trouw is.

 

 

 

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept