Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
MarcelBC

Nieuw vermogen uit investering. Hoe zit dat met de belasting?

Recommended Posts

Hey beste forum leden, 

 

Ik lees al een tijdje hier op het forum, maar nu voor het eerst een vraag. Om het niet te complex te maken beperk ik me even tot de meest essentiële zaken. Het gaat me niet zo zeer om de cijfers maar meer over de vorm en te nemen stappen. 

 

Uiteraard zal ik dit uiteindelijk bij een fiscalist moeten neer leggen, maar voor nu waardeer ik jullie mening in deze voor fase enorm., dus alvast enorm bedankt voor de antwoorden.  

 

De situatie is als volgt. 

 

Wij hebben de afgelopen jaren enkele investeringen gedaan vanuit privé in een buitenlands bedrijf. Nu is het moment daar dat we investering liquide kunnen maken. Op zich zelf goed nieuws, maar er zijn wel wat zaken waar we tegen aan (gaan) lopen op twee fronten. Enerzijds de belasting dienst en anderzijds ( waarschijnlijk) de bank omdat het totale bedrag allerminst past in het patroon van ons bank verkeer en de bank altijd een meldingsplicht heeft ten aanzien afwijkende patronen en in theorie zelf je rekening kunnen blokken. 

 

Wat betreft de werkelijke storting kunnen we twee kanten op.  Ontvangst in crypto's ( ja het was deels een ICO) of ontvangst en euro's middels een bank transactie. 

 

Voor mijn vragen maakt het niet zo heel veel uit omdat we hoe dan ook het grootste deel uit de crypto willen terug trekken. 

 

Vraag 1 : Over welke documenten moeten we beschikken om het bij de bank ook netjes te regelen, zonder achteraf achter de feiten aan te lopen omdat ze de transactie als verdacht bestempelen. 

 

Maar belangrijker nog het behaalde rendement( dus de waarde) scheelt best substantieel met de initiële investeringen toentertijd.  Valt dit dan voor een gedeelte onder de inkomsten belasting het eerste jaar of kan dit gelijk ondergebracht worden in box 3. 

 

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Higherlevel heeft een scherpe focus op actief ondernemerschap. Vanuit privé beleggen in aandelen, cryptovaluta, vastgoed, enzovoort rekenen we daar niet toe.

 

Dit topic wordt daarom gesloten en zal later worden verwijderd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 277 gasten

  (See full list)    
 • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept