• 0

Zakelijke overeenkomst telefoon (via Voordeelpartner.com) bindend?

(aangepast)

Op 4 april wordt ik gebeld door Voordeelpartner met een zakelijk voorstel (bleek later). Ik nieuwe ondernemer sta de vrouw in kwestie netjes te woord en luister naar haar voorstel. Ik denk dat er een voorstel wordt gedaan per telefoon en dat deze later per mail wordt verstuurd. 
Wat er in werkelijkheid gebeurd (blijkt later) er wordt een zakelijke overeenkomst aangegaan - alleen de overeenkomst wordt opgenomen en ik dien binnen 7 dagen te annuleren. Binnen die 7 dagen heb ik niet de tijd genomen om mail aandachtig te lezen er van uitgaande dat het een voorstel is en geen bindend contract. 
Een week later krijg ik een rekening van rond de 500 euro en kan ik volgens het bedrijf niet meer er onder uit. 

Daarbij zie ik nu dat de bevestigingsmail wel inloggegevens geeft voor een account. Wanneer ik ingelogd ben kan ik de algemene voorwaarden zien. Echter de link uit de mail geven geen algemene voorwaarden weer. 
https://www.voordeelpartner.com/wp-content/uploads/2018/09/Algemene-voorwaarden-Voordeelpartner.pdf

Nu vindt ik deze gang van zaken niet redelijk - en vraag me af, is er een manier en nog onderuit te komen? Ook vraag ik me af hoe de rechter hierover zou oordelen - in deze uitspraak wordt hij namelijk kwijt gescholden: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2018:9147


Dank voor jullie mededenken!

aangepast door Wouter Hol
titel verduidelijkt
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Op 30-4-2019 om 19:02, Highio zei:

Actueel is een hardere opstelling tegen mobiel banditisme, maar hoe breder of vager de term hoe slapper de concrete actie is (of blijkt). Help of bescherm consumenten en ondernemers, overheid!

 

Actueel is dat iedereen (ondernemers en particulieren) eens stopt met telefonisch ja zeggen tegen overeenkomsten. Als ze een "mooi" aanbod doen waar je wel interesse in hebt gewoon zeggen zet maar op de mail of stuur maar op dan bekijk het eerst. En indien akkoord: printen tekenen scannen en terug mailen.

 

Actueel zou ook een hardere benadering of aanpak van de KVK zijn. Inzage in handelsregister is m.i. prima maar het op grote schaal verpatsen van adressen (en dan bij voorkeur van starters) moet gewoon afgeschaft worden. De KVK zoekt maar een ander verdienmodel. of nationaliseren en er een overheidsdienst van maken zoals de burgerlijke stand.

 

 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
Quote

Als ze een "mooi" aanbod doen waar je wel interesse in hebt gewoon zeggen zet maar op de mail of stuur maar op dan bekijk het eerst.

Daar lijkt in dit geval ook juist misbruik van gemaakt te worden.

 

KvK-verkoop van adressenbestanden wordt al kritischer benaderd. Met een klein beetje geduld en meekijken door stakeholders lijkt dat in ieder geval in de goede richting te bewegen.

 

Dit topic gaat specifiek over de handelswijze van Voordeelpartner.com uit Deventer.

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Op 30-4-2019 om 19:02, Highio zei:

Actueel is een hardere opstelling tegen mobiel banditisme, maar hoe breder of vager de term hoe slapper de concrete actie is (of blijkt).

Help of bescherm consumenten en ondernemers, overheid!

Volgens mij hebben wij het daar al eens eerder over gehad ...

 

ACM: zzp'ers hetzelfde beschermen als consumenten.

 

Op 5-4-2019 om 13:21, TwaBla zei:

Zo wordt er nu een overeenkomst verondersteld op basis van een deels opgenomen telefoongesprek.

Op 5-4-2019 om 19:37, Cosara zei:

Het zal (weer) een stuk duidelijker zijn als alleen een getekende schriftelijke overeenkomst bindend is. 

 

 

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
1 uur terug, henkh zei:

Actueel is dat iedereen (ondernemers en particulieren) eens stopt met telefonisch ja zeggen tegen overeenkomsten.

 

Normaal gesproken mee eens, maar in dit concrete geval is niet eens duidelijk of er wel sprake is van een overeenkomst en is er tevens minstens één voorbeeld gegeven waarin er niet "ja" is gezegd.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

 

Van eerdere scams herinner ik me dat een goede analyse van het telefoongesprek en zelfs mailcontact heel verhelderend kan werken. Zo zagen we twee jaar geleden dat iemand per mail een aanbod had gedaan dat leidde naar een landingspagina die later aangepast was. Gevolg was dat iedereen de ondernemer uitmaakte voor dommerd die JA had gezegd op een evident onaantrekkelijk aanbod, terwijl er JA was gezegd op iets anders. Ik verwacht nu iets soortgelijks. 

 

Hoewel deze scam ook gewoon bluf en bangmakerij kan zijn.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
7 uur geleden, Highio zei:

KvK-verkoop van adressenbestanden wordt al kritischer benaderd.

 

Merk daar weinig van, wordt nog steeds plat gebeld door mafkezen die steevast vragen naar de eigenaar van "inschrijvingsnaam KVK" Omdat ik alleen de handelsnaam die er onder geplakt is gebruik vallen ze direct door de mand.

 

7 uur geleden, Highio zei:

Dit topic gaat specifiek over de handelswijze van Voordeelpartner.com uit Deventer.

 

Alleen de vorm verschilt maar de handelswijze van al dit soort figuren komt gewoon neer op ladelichterij. 

 

TS kan 2 dingen doen 500 euro aftikken als leergeld of poot stijf houden en kijken hoever voordeelpartner de zaak doorzet.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Ik zie de leerervaring voor ondernemers niet direct aangezien er door Voordeelpartner.com met kennelijke Turkse roots uit Deventer vooralsnog ook niks gepresteerd of geleverd wordt...

 

...het zou daarom best prettig zijn als instanties dit eens nader bekijken!

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
1 uur geleden, henkh zei:

Merk daar weinig van, wordt nog steeds plat gebeld door mafkezen die steevast vragen naar de eigenaar van "inschrijvingsnaam KVK" Omdat ik alleen de handelsnaam die er onder geplakt is gebruik vallen ze direct door de mand.

 

Het nieuws was in maart: "De Kamer van Koophandel (KVK) stopt per 1 juli met het online aanbieden van adressenbestanden. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is het doorverkopen van adressen in strijd met de privacyregels."

 

Daarna dwalen die bestanden nog wel een tijdje rond. Dus je kan nog jaren NEE zeggen tegen onbekende aanbieders, Henk. Vanaf die tijd worden er echter geen adressen en telefoonnummers meer verkocht van nieuwe starters, die uiteraard nog niet zo gepokt en gemazeld zijn als de bikkels op dit forum. Kunnen zij hun leergeld aan zinniger zaken besteden.

 

Zeker als dan ook alsnog consumentenbescherming gegeven wordt aan ZZPers. Maar dat is weer een volgend station.

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Of het stopt valt te bezien. Vorig jaar heb ik nog een VOF opgezet, waarvan beide vennoten al 10+ jaar als zelfstandig ondernemer met hun eigen bedrijf ingeschreven stonden. Als telefoonnummer hebben we toen het mijne ingevoerd, en ook aangegeven dat het niet voor marketingdoeleinden gebruikt mag worden etc. Reken maar dat de telefoontjes snel genoeg volgden, en ruim een jaar na dato dat nog steeds sporadisch doen. 

 

Waar die adressenbestanden inmiddels allemaal belandt zijn durf ik niet te zeggen, maar ook al stoppen ze nu een keer echt met het delen van gegevens zal het m.i. nog wel een paar jaar duren voordat deze bestanden zijn opgedroogd tot het punt dat je er geen last meer van hebt. 

 

Ervaren ondernemers prikken snel door die verhalen heen, maar voor starters kan het plausibel klinken; energie tegen (goedkopere) zakelijke tarieven, ook werk je vanuit je woonhuis en dergelijke. Ik heb een verkoper daar eens op gewezen, en die vertelde doodleuk dat het niets uitmaakte dat ik zowel mijn zakelijke als prive energie uit dezelfde meter haal... mafklappers!

Link naar reactie
  • 0

Gedupeerden bellen onder andere met de ACM die vervolgens zou beweren dat op zo'n duurovereenkomst (abonnement) het schriftelijkheidsvereiste van toepassing is. De overeenkomst zou schriftelijk bevestigd moeten worden. 

 

Dat verbaast me, want in de talloze rechtszaken die we de afgelopen jaren gevolgd hebben is het consumentenrecht niet van toepassing.

 

Je ziet het vaker in consumentenprogramma's dat een advocaat beweert dat ondernemers een beroep kunnen doen op consumentenbescherming. Ik hoop dat de ACM dat advies niet geeft. Want het ACM pleit er juist voor om die bescherming van toepassing te maken op ZZPers.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik heb mijn aangifte zojuist ondertekend dus hij is officieel. Hij word nu met alles wat ik aangeleverd heb door gestuurd naar deventer.

Waarom ze geen melding alleen deedt is om het feit dat het dan als civiel word gezien en ze zegt de feiten liggen hier dat het oplichters zijn dus we gaan gelijk over op aangifte, want met alle bedrijven die ze hadden hebben ze gewoon duizenden slachtoffers gemaakt en ze moeten gestopt worden.

Elke aangifte die er nu nog bij komt maakt het alleen maar sterker waardoor de boel nog meer gaat rollen. Al krijgen we het alleen maar voor elkaar dat ze stoppen nu en ze zich niet meer kunnen inschrijven bij de kvk. Hopelijk doet iedereen hetzelfde als ik. 

 

Ik heb trouwens vandaag mijn aangetekende brief die ik naar hun had gestuurd, retour terug gekregen. 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Wat zo-te-zien meespeelt bij de politie is dat dezelfde mensen voor andere (maar vergelijkbare fraudes) beboet zijn door de ACM, waardoor strafrechtelijke opvolging kansrijker is. Andere gedupeerde ondernemers kunnen in eigen woonplaats aangifte doen, maar vertel daarbij dat er verband is met de boete voor DeReisplanner en dat gegevens doorgegeven worden aan Deventer - omdat Voordeelpartner daar gevestigd is.

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Voordeelpartner dreigt nu incasso te beginnen via een deurwaarder.  Ik heb die deurwaarder gemaild om hem te attenderen op dit topic en om desgewenst even een seintje te geven als hij niet voor Voordeelpartner werkt, om te voorkomen dat we allerlei stampei om niks gaan maken.

 

Ook is er eindelijk een geluidsopname doorgegeven waarop duidelijk te horen is dat de ondernemer positief reageert op alle vragen. Van knip-en-plak werk lijkt geen sprake. Dan moet je in een rechtszaak met sterk aanvullende bewijs komen om dwaling of misleiding aan te tonen, want je reageert toch echt positief op het voorstel om lid te worden van zo'n vage club. Dan moet het voorgesprek (niet opgenomen) wel heel overtuigend geweest zijn.

 

Ik ga ervan uit dat die deurwaarder niet ingeschakeld wordt. Dat dat bluf is, want deze Turkse familie heeft al een boete van de ACM vanwege een vergelijkbare scam met reizen. Dat is vergelijkbaar, want Voordeelpartner biedt ook voordeel aan in reizen. We hebben dus een begin van aanvullend bewijs dat er sprake is van misleiding, maar daar kan altijd meer bij.

 

Misschien kan iemand wat screenshots maken van de landingspagina (en evt volgpagina's) waarop je belandt als je inlogt met de lidmaatschapscode. Wellicht kunnen we plan B uitwerken, namelijk een beroep doen op wanprestatie.

 

Overigens is het aantal gedupeerden (dat via HL overlegt) beperkt tot een drietal.

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 195 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.