Jump to content
Leser123

Winst bepalen ingekochte partij margegoederen.

Recommended Posts

Posted (edited)

Goedenavond,

 

Dit is mijn eerste topic hier. Ik ga een eigen bedrijfje starten waarbij ik o.a. margegoederen zal gaan verkopen. Dit zullen vooral goederen zijn welke via marktplaats en dergelijke sites worden gekocht. Nu ben ik nog een totale leek qua btw-aangifte doen etc., maar ben mij hier al zo goed mogelijk over aan het inlezen.

 

Nu heb ik begrepen dat je bij margegoederen btw moet afdragen aan de belastingdienst over de winst die je maakt op een goed. Dus je koopt bijvoorbeeld een tv van een particulier voor €100,-, en je verkoopt deze voor €150,-, wat maakt dat je (€50,- / 121) * 21 = €8,68 aan btw moet afdragen aan de belastingdienst.

 

Nu zie ik het wel voorkomen dat ik eens een partij van verschillende goederen zal kopen voor een bepaald bedrag, dus bijvoorbeeld een aantal computers, tv's, en nog wat onderdelen in één keer voor een bedrag van laten we zeggen €500,-. Mijn vraag is nu, als je van deze partij 1 computer verkoopt, hoe bepaal je dan van deze ene computer de winst waarover je belasting moet betalen (of het verlies)? Je verkoopt deze computer bijvoorbeeld voor €100,-, maar de inkoopprijs van dit ene product is niet bekend. Moet je dan de totale inkoopprijs van de partij gaan delen door het aantal producten die in de partij zaten, en het bedrag dat daar uit komt als inkoopprijs beschouwen o.i.d.? Lijkt mij sterk, maar goed :).

 

Of valt dit op te lossen met de globaliseringsmethode? Maar stel dat je dan in een btw-aangifte tijdvak nog niet voldoende hebt verkocht van de ingekochte partij om winst te maken, hoe pak je dit dan aan

 

Ik kan hier zelf geen duidelijk antwoord op vinden, dus hopelijk kan iemand van jullie mij hier duidelijkheid over geven! In ieder geval bedankt voor het lezen van mijn vraag!

 

Edit: Waarschijnlijk moet ik sowieso gebruik maken van de globalisatiemethode, aangezien het gaat om elektrische apparaten (computers, randapparatuur etc.)? En dus de winst op een individueel product alleen bijdraagt aan de totale winst van een aangiftetijdvak.

Edited by Leser123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept