Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Mikky Vrolijk

Verkoop duurzame producten en technologieën wereldwijd met online tool

Recommended Posts

 

[bron: RVO]

De European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) heeft een online tool beschikbaar: de 'Technology Catalogue'. In deze database kunt u uw groene technologieën, energiebesparende onderdelen en duurzame producten laten opnemen.

De belangrijkste doelgroepen zijn het mkb en huishoudens in geselecteerde EBRD-landen, die financiering nodig hebben om bestaande technologie en apparatuur te vervangen, te bouwen, uit te breiden of te renoveren.

 

Hoe werkt de Technology Catalogue?

De Technology Catalogue wordt onder andere gebruikt in de Green Economy Financing Facility (GEFF). Met de GEFF stelt de EBRD sinds 2006 al € 4 miljard aan financiering beschikbaar voor investeringen in duurzame energieprojecten. Dit gebeurt via 130 partnerbanken in 24 EBRD-landen.

Een voorwaarde om een GEFF-lening te krijgen is de duurzaamheidsfactor van de producten die u gaat gebruiken. De bank wil hiermee de groene impact van de totale investering waarborgen.

Op basis van de Technology Catalogue keurt de EBRD investeringen tot € 250.000 doorgaans goed. Bedrijven en huishoudens kunnen dan financiering aanvragen met een goedkeuringscertificaat van de EBRD voor de geselecteerde producten. Dit versnelt het beslissingsproces voor de financieringsaanvraag. Een voordeel voor de investeerder is dat hij de producten lokaal kan inkopen. De keuze voor deze producten vergroot de kans op financiering.

Welke producten?

Het gaat om producten binnen de (woning)bouw en (installatie)techniek. De hoofdproductcategorieën zijn: ramen en deuren, isolatie, boilers, warmtepompen, warmtekrachtkoppeling, koeling, motoren en pompen, procestechnologie, transport, huishoudelijke apparaten, en verlichting. Bekijk de subcategorieën in het menu van de Technology Catalogue.

 

Producten registreren

Om producten te laten opnemen in de Technology Catalogue moeten deze:

 • voldoen aan de minimale prestatiecriteria van 20% energiebesparing of 20% reductie in CO2- emissie (in de lokale context);
 • leverbaar zijn via lokale verkooppunten in bepaalde landen in Oost Europa, Noord Afrika, Midden Oosten en Centraal Azië. De landenlijst staat ook in het keuzemenu van de tool.

Zijn jouw producten goedgekeurd, maar nog niet lokaal beschikbaar? Dan kun je met het EBRD Trade Facilitation Programme nagaan of er import- en verkoopmogelijkheden zijn via lokale, erkende distributeurs.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 377 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept