Jump to content
R Zorg

Vraag over het mee instappen in een bedrijf

Recommended Posts

Er is mij gevraagd om mee in te stappen in een bedrijf.

Het is een bedrijf die ZZP'ers in de zorg koppelt aan een zorgvraag.

Degene die het bedrijf is gestart doet dit in het gebied van ouderen zorg.

Nu hebben we het er over gehad dat ik het gedeelte ga opzetten en runnen in de GGZ en VG kant, omdat daar meer mijn specialiteiten liggen. Nu heeft zij al ZZP'ers in haar databank die ik eventueel kan gebruiken.

De vraag is nu alleen hoe kan ik hier het beste in stappen en waar moet ik op letten.
Moet ik dit starten onder haar naam of onder mijn naam.

Ze wil dat ik een bepaald percentage betaal voor de dingen die ik van haar gebruik is dit verstandig of kan ik beter een vast bedrag vaststellen.

Een heleboel vragen die ik wel beantwoord wil hebben, voordat ik ga starten.

Wie kan mij hierbij helpen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraagt ze nu of je klant wilt worden? 

- Betalen voor haar ZZP-ers

- Werken onder je eigen naam.

 

Samen is samen, samen de lasten en de lusten. Dat je een vergoeding aan haar betaald om in te stappen omdat ze al een eindje op weg is, dat is redelijk, Maar dan doe je zaken vanuit 1 en de zelfde entiteit, en maak je zonder verdere kosten gebruik van de (dan gezamenlijke) structuur binnen het bedrijf. 

 

Ik denk dan ook dat de eerste vraag moet zijn: Ga je samen in een bedrijf of word je klant en zet je je eigen bedrijf op?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@R Zorg, allereerst welkom op Higherlevel!

 

In aanvulling op Markilanosz:  wat biedt zij je nu concreet aan?  "Ze wil dat ik een bepaald percentage betaal voor de dingen die ik van haar gebruik "  is namelijk iets anders dan samen op gelijkwaardige voet een bedrijf runnen;  het lijkt eerder op een soort franchise-concept.


B2Bsure, vooruithelpers in risicomanagement en verzekeren     

Solopartners, brancheorganisatie voor zelfstandige zorgprofessionals       

 

Blog: verzuim verzekeren wordt duurder, kijken naar alternatieven loont

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zal het een beetje beter proberen uit te leggen.

Zij is een zzp'er die een eigen bureau is gestart, ze doet dit inmiddels een jaar. Ze heeft een bureau waar zzp'ers in de gezondheidszorg zich kunnen aansluiten.

Er komen dan vragen bij haar binnen van zorginstellingen of particulieren die een pgb hebben en iemand zoeken om daar te komen werken. Ze heeft dus al een heel databestand van zzp'ers. Dit doet ze in de ouderenzorg.

Voor mij is de uitdaging om ditzelfde op te zetten alleen dan in de ggz en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Ze geeft aan gebruik te mogen maken van haar datbestand van zzp'ers en gebruik te mogen maken van haar ruimte en eventueel een laptop en telefoon aan te schaffen.

Nu wil ze daar een vergoeding voor wat ik ook snap. We hebben het gehad over een percentage van mijn opbrengst. Want elke zzp'er die ik ergens onderbreng zijn mijn verdiensten. Zo heeft ieder zijn eigen verdiensten.

Mijn vragen zijn dan is het verstandig om hier mee in te stappen onder haar naam of zou ik dit onder mijn eigen naam moeten gaan doen. Ivm met de eventuele risico's.

Ook is mijn vraag hoe ik dit juridisch goed kan dichttimmeren. Ook aan eventueel dat percentage wat ik zou moeten betalen. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk het te snappen en vermoed dat dit soort samenwerkingen vaker voorkomt.  Misschien kun je voorbeelden uit de praktijk vinden om te kijken of dit ook voor jou zou kunnen werken? 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat je hier niet aan moet beginnen. Je woonkamer of slaapkamer is ook een ruimte en als de aanschaf van een laptop en een telefoon je weerhouden om voor jezelf te beginnen, dan spijt het me te moeten zeggen. Maar dan ben je gewoon geen ondernemer. Sorry. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het gaat me in dit verhaal niet over de ruimte en de spullen die aangeschaft moeten worden, maar meer over de constructie. Hoe kan ik deze zo goed mogelijk voor mij organiseren. Ook qua naamgeving betreft, zitten daar bepaalde eisen aan. Als wij als zzp’ers beide onder dezelfde naam dit gaan doen maar wel ieder voor zich. Of is dit een kwestie van vastleggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minuten geleden, R Zorg zei:

 Hoe kan ik deze zo goed mogelijk voor mij organiseren. 

 

Tja, wat is zo goed mogelijk? Je kunt bij haar in dienst treden, franchiser worden, onderaannemer worden, zelfstandig ondernemer worden... allemaal opties, met allemaal zo hun eigen voor en nadelen. Er is geen pasklaar antwoord wat het beste is. Wat wil je zelf?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ben ik geen expert op dit gebied, maar ik vraag me wel af of zij zomaar de gegevens uit haar databestand aan jou mag geven AVG-technisch gezien. Daar zullen die ZZP'ers dan eerst nog wel toestemming voor moeten geven lijkt mij?

 

Je zult je vooral af moeten vragen wat de waarde van de data is, als je dit helemaal van 0 zou moeten starten zou je dan niet redelijk snel een eigen databestand met ZZP'ers die je kunt inzetten kunnen opbouwen? Ik denk dat je partner misschien een veel hogere waarde in de data ziet en wil dat je daar maandelijks voor gaat betalen. Maar betaal je dan tot in het oneindige voor het kleine beetje voordeel wat ze nu heeft door al een bestand te hebben? Want op een gegeven moment heb je ook een eigen bestand opgebouwd lijkt me, is het dan nog fair om te moeten betalen?

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Gooi niet teveel belemmeringen op. Als je naar mitsen en maren gaat zoeken, vindt je er steeds meer. Jouw collega heeft een bestand van zorgers_zonder_personeel en wil dat delen als jij de markten gaat bedienen die zij nog niet afdekt. Begin gewoon je eigen bedrijf en maak een afspraak over de vergoeding van de diensten die je van haar afneemt of met haar deelt. Gebruik de eerste twee jaar om te leren. Houd in je achterhoofd dat je altijd nog kan loskoppelen; als de zzpers eenmaal ook voor jou werken zijn die niet meer haar 'bezit'. Misschien bevalt de samenwerking zo goed dat je over twee jaar de boel samenvoegt. Learn-on-the-job!

 

Kunnen jullie samen goed overweg?

 

Edited by TwaBla

Als je wil weten wat we eigenlijk eten... watch mee!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

  Bring your business plan to a higher level!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept