Jump to content
Bram1987

Douaneformaliteiten UPS/DHL voor zilver

Recommended Posts

Beste allen, 

 

Allereerst bedankt aan alle deelnemers aan dit forum die voortdurend bijdrages leveren. Het heeft mij al zeer veel bruikbare informatie opgeleverd. Ik heb gezocht door middel van de zoekfunctie maar kan het antwoord op mijn vraag niet vinden. Ik hoop dat iemand me verder kan helpen. 

 

Ik heb momenteel een bedrijf in Portugal dat producten importeert vanuit Indonesië en Thailand. Wij verwachten binnenkort een zending met samples plus een daadwerkelijke order van zilveren sieraden uit Thailand, door UPS geleverd. We werden deze week door UPS gebeld en zij vertelden ons dat zilveren producten wettelijk alleen door een bevoegde agent kunnen worden ingevoerd. Daarnaast mogen de producten pas worden vrijgegeven door de agent als alles is getest en gekeurd bij de Contrastaria; dit is het Portugese waarborgbureau voor edelmetalen. Dit ondanks het feit dat de samples niet verkocht gaan worden. Daarnaast dienen we UPS een bepaald bedrag voor het 'begeleiden' van het proces te betalen. Ten slotte moeten we uiteraard ook BTW en invoerrechten betalen. 

 

Al met al betalen we voor de agent (75€), UPS (35-70€), waarborgen (ongeveer 1€ per artikel) plus BTW en invoerrechten ongeveer 500-600€ op een pakket met een totale waarde van ongeveer 1100 USD. Dat is nog los van de kosten die we in Thailand al aan UPS hebben betaald om het pakket überhaupt te versturen. 

 

Nu is onze ervaring dat het invoeren van kleine pakketten per post een stuk minder gedoe oplevert via Nederland vergeleken met Portugal, maar wij hebben nog nooit zilver in Nederland laten bezorgen. Mijn vraag is dan ook, zijn er in Nederland soortgelijke reglementen, bijvoorbeeld wat betreft het gebruik van een bevoegde importeur? Dat we BTW en invoerrechten betalen is logisch maar het zou fijn zijn als we wat minder kwijt zouden zijn aan de bureaucratie eromheen. 

 

Alvast bedankt voor de hulp. 

 

Vriendelijke groet, 

 

Bram

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Bram

 

Allereerst welkom op Higherlevel!

 

38 minuten geleden, Bram1987 zei:

Mijn vraag is dan ook, zijn er in Nederland soortgelijke reglementen

 

Ja, de Waarborgwet 

 

41 minuten geleden, Bram1987 zei:

 bijvoorbeeld wat betreft het gebruik van een bevoegde importeur?

 

Zou ik niet durven zeggen; toezichthouder van de Waarborgwet is Agentschap Telecom, wellicht kun je hun benaderen voor nadere informatie 

Wel is er een regeling voor handelaren voor tijdelijk bezit van ongekeurde sierraden, zie deze info, en er zijn in Nederland 2 erkende keuringsinstellingen.

 


B2Bsure, vooruithelpers in risicomanagement en verzekeren 

 

Column: de MKB Verzuim-ontzorgverzekering, een grote stap vooruit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Norbert, 

 

Hartelijk dank voor het welkom en de snelle reactie. 

 

Ik weet inderdaad dat sieraden in Nederland normaal gesproken gewaarborgd moeten worden, maar aangezien ze niet in/vanuit Nederland verkocht gaan worden zou dat in dit geval (lijkt me?) niet nodig zijn. Zeker in het geval van samples. Ik zal toch contact me ze opnemen om het na te vragen. Het zou natuurlijk kunnen dat, omdat ze in Nederland ingevoerd worden, hoe dan ook gekeurd moeten worden.

 

Bedankt voor de link naar het Agentschap Telecom, ik ga contact me ze opnemen wat betreft de voorwaarden van het importeren van de sieraden.

 

Vriendelijke groet, 

 

Bram

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ben je hier beland via dit topic?

 

Als ik goed reken voer je flink wat samples of artikelen in. Wat is dan het probleem met de bijgaande kosten? Ik weet ook niet of je dit bureaucratie kunt noemen als er aan kwaliteitstoetsing en -borging gedaan wordt...

 

Weekendgroet,

 

Highio

Edited by Highio

HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 5-7-2019 om 14:35, Bram1987 zei:

Ik weet inderdaad dat sieraden in Nederland normaal gesproken gewaarborgd moeten worden, maar aangezien ze niet in/vanuit Nederland verkocht gaan worden zou dat in dit geval (lijkt me?) niet nodig zijn. 

... als ze niet in Nederland (of in de Europese Unie) verkocht gaan worden, dan moet je ze niet importeren maar in douane-entrepot houden. 


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt  me wat lastig, ik neem aan dat de samples bedoeld zijn om aan potentiële kopers te laten zien. Misschien is tijdelijke invoer een oplossing?


Customs Connect Europe B.V. - Advies & trainingen Import Export BTW Accijnzen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hartelijk dank voor alle reacties. 

 

Ter verduidelijking, de samples zijn voor onszelf om te bepalen of we de sieraden in productie willen nemen of niet. Ze zijn dus niet op een markt of bij een juwelier kant en klaar gekocht, maar op basis van onze eigen ontwerpen en daarna, met waxmodellen en met de hand, vervaardigd. Het is dus van belang dat we ze gewoon thuis kunnen ontvangen en daar kunnen bekijken en bepalen of we ze in productie willen nemen. De samples gaan niet verkocht worden en worden ook verder aan niemand getoond.

 

Het is inderdaad een flink aantal samples (een stuk of dertig). In de toekomst willen we echter nog vaker samples ontvangen en omdat we niet in collecties gaan produceren maar er eens in de zoveel tijd een nieuw sieraad wordt toegevoegd zal het vaker voorkomen dat het kleine pakketjes zijn met een relatief lage waarde. Als daar dus een paar honderd euro bovenop komt vanwege (bij verzending naar Portugal) verzendkosten + administratieve kosten verzender + kosten importeur/expediteur + waarborgen dan gaat het al gauw om zo'n 50 procent van de waarde van het pakket (of meer) aan vervoer en administratie. Deze kosten hopen we te reduceren door het pakket naar Nederland in plaats van naar Portugal te sturen. 

 

Veel van de kosten lijken het gevolg te zijn van specifieke wetgeving in Portugal. In Nederland bijvoorbeeld is het niet noodzakelijk om zilver te laten waarborgen als het niet voor commercieel gebruik is. In Portugal wel. In Nederland is het bij mijn weten ook niet noodzakelijk om een geregistreerde importeur te gebruiken om de zilveren artikelen te laten klaren, en in Portugal wel. Daarnaast weet ik ook niet of de vervoerder (in dit geval UPS) nog extra kosten berekent bij het arriveren van het pakket. 

 

Mijn belangrijkste vraag is dus, of ik simpelweg een pakket met zilveren sieraden vanuit Thailand naar Nederland kan sturen zonder dat ik daar een geregistreerde importeur voor het klaren van de goederen voor nodig heb.

 

Ik heb dit natuurlijk ook aan enkele vervoerders gevraagd, maar tot dusverre heeft alleen UPS gereageerd met de mededeling dat als ik geen Nederlands telefoonnummer heb ze me niet verder kunnen helpen en ik het beter in Portugal kan vragen. Maar ik ga in Portugal natuurlijk niet aan een UPS-medewerker vragen naar regelgeving omtrent een verzending van Thailand naar Nederland. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept