Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
anna82

tpg frankeermachine

Recommended Posts

Zijn er hier bedrijven die gebruik maken van frankeermachines?

Ik heb tijdje terug al erover nagedacht zo eentje aan te schaffen, maar ik haakte uiteindelijk af omdat alleen de aanschaf al 1000,- kost en omdat er allerlei 'gedoe' bij komt kijken. Moet bv regelmatig nagekeken worden (kost vast ook weer geld) en er moet een datum op staan. Het jammere is ik werk met bubbeltjes enveloppen, die kan je er dus niet eenvoudig doorheen halen. Dus ik dacht dan maak ik af en toe voorraad stickertjes, maar ja wegens datum mag dat niet.

 

Maar omdat het inmiddels stuk beter gaat qua aantal bestellingen en ik de kosten dus sneller terug zal verdienen waardoor ik uiteindelijk kosten zou kunnen verlagen (daar doe je het uiteraard voor ;) ), denk ik er toch weer aan. Graag hoor ik of iemand er ervaring mee heeft, of het de moeite waard is of dat er wel veel extra werk bij komt kijken.

 

Alvast bedankt. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij ons wordt gebruik gemaakt van een frankeermachine. De bediening vind ik zeer eenvoudig. Wat betreft het onderhoud komt er wel eens iemand langs voor klein onderhoud, maar is zeer sporadisch.

Wat voor kosten er naast inkt en een stickerrol zijn heb ik niet in beeld, maar is volgens mij te overzien.

 

Als je meer enveloppen hebt met variërende gewichten is een gekoppelde weeg schaal wel handig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frankeermachines worden ook nog wel eens tweede hands aangeboden.

Scheelt alweer in de kosten.

De grote winst voor jou is natuurlijk dat je geen stapels aan dood kapitaal postzegels in huis hoeft te hebben.

Postzegels waar soms ineens de laatste van gebruikt is ;)

 

Suc6

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Postzegels waar soms ineens de laatste van gebruikt is ;)

 

Suc6

hihi, kwam vandaag alweer tekort.

...

Als je meer enveloppen hebt met variërende gewichten is een gekoppelde weeg schaal wel handig.

wat houdt een gekoppelde weegschaal in?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een frankeermachine weegt de enveloppe welke je er op legt en bepaalt dan de portokosten. Heb je een stapel enveloppen of een pakketje dat niet past onder de frankeermachine, dan zijn er weegschalen. Deze sluit je aan op de frankeermachine en legt daar alles op. Eén voor één worden de van de stapel gepakte enveloppen gewogen.

 

kan handig zijn en nóg meer tijd besparen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

een frankeermachine met daaraan gekoppeld een weegschaal zodat je precies weet hoeveel erop moet!


www.hulpplus.nl -groot assortiment hulpmiddelen en comfortproducten!

www.krukkenexpert.nl - kleurrijkste assortiment loopkrukken.

www.flaneerstokken.nl - grootste EN mooiste wandelstokken!

www.slaapvitaal.nl - vitaal wakker worden!

www.1miljoenboeken.nl voor alle schrijvers en boekenliefhebbe

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.tpgpost.nl/business/post_versturen/frankeren/easystamp/index.jsp

 

Ook een optie: je eigen psotzegels printer met een speciale printer: je grijpt er nooit meer naast en hoeft niet de deur uit om ze te halen.... soort moderne frankeermachine.

bedankt voor de tip, maar het is niet zozeer dat ik tijd wil besparen, ik wil liever geld besparen. ;) en bij die betaal je gewoon standaard bedrag...

 

de combinatie met weegschaal klinkt wel goed, ga ik eens uitzoeken. als iemand tips heeft qua bedrijven hoor ik het graag. tijd terug vulde ik contactformulieren in van meerdere bedrijven, kreeg maar van een paar antwoord. :-\ ik had wel gezegd dat ik op zoek ben naar meest eenvoudige, maar dan nog aso om niet te reageren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.neopost.nl/

http://www.frama.nl/

 

Gewoon even frankeermachines intikken in Google.

 

Succes!

ik bedoel niet opnoemen, ik bedoel die je kan AANRADEN, waar je ervaring mee heeft. ik heb half jaar geleden gemaild naar 10 bedrijven, kreeg maar antwoord van 3, vandaar dat tips over goede bedrijven welkom zijn. zoeken kan ik wel zelf. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Anna,

 

Ik heb met mijn vorige bedrijf een frankeermachine gehad van Frama en erg goede ervaringen met hen. Daar moet ik wel bij melden dat hij nooit kapot is geweest en ik derhalve geen kennis heb gemaakt met hun storingsdienst.

Ik vond de frankeermachine vooral erg handig. Of je er veel voordeel mee behaalt is de vraag, maar wellicht dat Frama of een van hun collega's je kan helpen aan alle gegevens voor een realistische berekening.

 

Succes ermee

 

Karen


Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let je er bij tweedehands-machines wel op dat ze voldoen aan de NetSet standaard, die binnenkort verplicht wordt? Zie TPG Post: NetSet™: de nieuwe standaard.

 

Grote kans dat veel bedrijven nu van hun oude apparaat afwillen, en dat je wellicht een zak om de kat koopt als je te gretig akkoord gaat met een tweedehands.

 

Zelf heb ik onlangs alle hele frankeer-opties van de post woord voor voord doorgelopen, en besloten het lekker bij postzegels te houden. Paar redenen:

 

 • Een frankeermachine is erg prijzig in aanschaf, i.v.m. onderhoudscontract etc.
 • Zowel frankeermachines als EasyStamp zijn alleen geldig op de dag van frankering. Als je post vandaag stempelt en morgen wegbrengt, heb je direct een probleem.
 • EasyStamp gaat geheid een ramp opleveren met etiketten in je printer. Als je van een vel slechts een paar etiketten gebruikt, zit je de volgende keer te klooien om bij het afdrukken halverwege de pagina met het juiste etiket te beginnen. Misdrukken terugvragen is zeer omslachtig, kost geld en wordt niet altijd gehonoreerd.

 

Het is mij persoonlijk allemaal te risicovol. Ik neem enveloppen met een port betaald-stempel zodat ik, indien nodig, partijenpost kan aanbieden en er bij individuele zendingen een postzegel overheen kan plakken. Dan maar een voorraad in huis.


eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi karen,

Bedankt voor je moeite. :) Toevallig heb ik vanmiddag hun contactformulier ingevuld. Heb al gekeken op marktplaats en stuk of 5 gemaild, maar ze zijn allemaal nog niet volgens netset. En bedankt voor de moeite Anders, maar ik wist het gelukkig wel al. ;)

 

Tijd terug had ik al nagedacht over frankeermachines en toen haakte ik om precies dezelfde redenen af (veel kosten met teveel spelregels). Maar doordat ik inmiddels 2x zoveel bestellingen inpak, soms 3x zoveel, denk ik dat ik de kosten redelijk snel zal terugverdienen. Omdat ik dan uiteindelijk zelfs kosten zal besparen is het misschien toch de moeite waard..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Anna,

 

Je hebt het over bestelling die je inpakt. Is het brievenbus- of pakketpost?

In dat laatste geval kun je ook kiezen voor een pakkettencontract.

Aan te bieden vanaf 1 pakket per dag met de lijst partijenpost en voorzien van het barcode-etiket met "FRANCO"-aanduiding


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bedankt voor je tip. :) maar grootste deel is brievenbuspost. heb wel iedere dag paar pakketten, en daar heb ik al een pakkettencontract voor. :) heel fijn want dat scheelt toch weer wat en kan nu gewoon zelf stickers printen en betaal gewoon 1x per maand.

ik weet je kan ook bij gewone post via fraco versturen, dan betaal je prijs per gemiddelde gewicht x aantal. heb een tijdje gewicht per bestelling genoteerd en uitgerekend hoeveel het zou kosten als ik het via franco zou versturen, maar dat werkt dan helaas duurder uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb trouwens inmiddels een tijdje eentje van frama, bevalt best wel. :) ik blijf het duur vinden, al die extra kosten enzo, maar tja het scheelt toch wat.

 

ik heb 'n vraagje. kopen jullie de stickers ook bij frama of koop je het ergens anders? ik heb al stickers gekocht van merk herma, maar ze zijn net te klein waardoor de sensor er niet op reageert. jammer want het was meer dan 50% goedkoper... al gezocht op internet maar geen andere, goedkopere gevonden...dus vroeg me af of iemand anders misschien nog tips heeft. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier hebben we ook een frankeermachine. Met dat nieuwe netset is het wel makkelijker geworden want je upload gewoon je eigen ding maar aan de andere kant maakt het niet veel meer uit met postzegels.

Als ik voor 200 euro postzegels zou kopen in de winkel dan ben ik dat in 1x kwijt. Als ik nu voor 200 euro mijn frankeermachine op waardeer dan krijg ik 3 dagen later een rekening in de bus.

Het voordeel er wel van is je hebt geen serie verschillende postzegels.

 

Let ook op de jaarlijkse tariefswijzigingen van de TPG. Ieder jaar nieuwe tarieven ieder jaar een nieuwe Eprom. Kosten rond de 200 euro. Ik weet niet wat het precies kost. Je krijgt wel 70 euro weer terug als je de oude opstuurt. Onderhoudscontractje moet je er ook bij doen anders zit je met garantie problemen en je moet dan je portomonee trekken als er iets aan mankeert.

 

Heb je veel van hetzelfde. Dus altijd 0,78ct aan normale postzegels dan zou ik gewoon een hele partij postzegels kopen. En gewoon opletten dat als je met het laatste doosje begint weer nieuwe besteld. Maar heb je heel veel wisselingen in je porto dan zou ik overwegen voor een frankeermachine. Ik zou niet mijn verzendtarieven verlagen omdat je nu een frankeermachine hebt. Door gewoon de normale kosten te rekenen die je nu rekent verdien je de machine terug.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 

Groet,

Henk


Bouwstenen zijn belangrijk en ook al dondert er soms 1 naar beneden, zolang ik cement heb blijf ik bouwen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

van welke merk heb jij trouwens frankeermachine? want eprom zegt mij niets...

het valt me idd tegen hoeveel kosten erbij komen, maar wel fijn dat ik geen gedoe heb met postzegels die op zijn...

vraag me dus alleen af of iemand nog tips heeft over goedkope stickers. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk eens bij:

 

www.reklam.nl

(kunt ook blanco bestellen)

 

Hebben nog al wat in het assortiment en eventueel ook op rol!

 

Succes

 

Rick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk uit met 2e hands frankeer machines. Sinds dit jaar mogen in nederland geen mechanische frankeermachines worden gebruikt. Er zullen dus genoeg handige jongens rondlopen die zo'n ding via internet proberen te slijten.

 

heb er hier nog een in de kast staan, € 2,50 oud ijzer prijs mag je hem hebben ;)

 

Naast frankeermachines, zelf uitstekende ervaring met Frama, biedt TPG ook Easystamp aan. Soort van frankeren op je eigen printer. Werkt met een oplaadbaar prey-paid kaartje. Wegen zul je zelf moeten doen. Klant van mij werkt er mee, is zeer tevreden. Is misschien ook wel makkelijker voor je ivm bubbel enveloppen...

Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 77 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept