Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
dfb

website potentieel

Recommended Posts

Beste

 

Mijn vraag naar de community hier is of ze enige ideetjes hebben om dit probleem aan te pakken. Ik ben de beheerder van de website www.tek-9.net en deze trekt per maand een 20 000 tal unieke bezoekers en haalt twee miljoen hits. De doelgroep die deze website trekt is ook vrij duidelijk. Hoofdzakelijk mannelijk, tussen de 15 en de 25 jaar met een interesse voor computers, gaming en de alledaagse bezigheden van een tiener/jong volwassenen. Ik schat dat 80% van de gebruikers wel in deze cattegorie valt, als het er niet meer zijn.

 

Nu is mijn vraag of ik er met zo een duidelijke doelgroep, en met een redelijk aantal bezoekers hits, niet meer uit kan halen dan nu. We hebben momenteel twee mogelijkheden voor adverteerders. Ofwel de "advertise here" plaats die je aan de linkerkant ziet, ofwel de grote rotatiebanner (garantie van 1 op 4 rotatie - website haalt +/- 100 000 pageviews). Hier is echter weinig reactie op geweest.

 

 

Hoe kan ik dit beter aanpakken en hoeveel zou ik eigenlijk voor dit soort advertenties moeten vragen? Ik neem aan dat PC bedrijven, gaming gerelateerde bedrijven of bedrijven die zich richten op de jongerencultuur in zulke site wel interesse zouden moeten hebben. Duidelijke advertentie op een website die net op hun doelpubliek richt)

 

Enige ideetjes iemand?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De site van z'n hoster ligt er ook uit. Of de server of de UTP kabel ligt er dus uit. Als je whois op het domein draait krijg je dit te zien:

 

Registered through: Cheap-DomainNames.com

Domain Name: TEK-9.NET

Domain servers in listed order:

NS1.VISIONHOSTING.NL

NS2.VISIONHOSTING.NL

 

Misschien is dit een bevestiging van het al oude gezegde 'goedkoop is duurkoop' ;D

 

De Google cache doet het overigens nog wel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja jongens de site doet het ondertussen weer. Onze partner visionhosting doet zaken met interXS, blijkbaar was heel hun netwerk een hele dag plat en was het daar grote chaos. Alles draait weer prima nu... (DDOS attack dacht ik)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep hij werkt weer en hoewel ik de site via de Google cache al had gezien zonder plaatjes was mijn eerste indruk 'uuuuuhhhh wat moet ik hier'. Je site heeft een behoorlijk hoog 'in-crowd' gehalte naar mijn gevoel. Wellicht dat potentiele adverteerders dat gevoel ook hebben en dus niet op die button klikken om informatie te krijgen over advertentie mogelijkheden.

 

Daarnaast zeg je zelf al dat je bezoekers 'hoofdzakelijk mannelijk, tussen de 15 en de 25 jaar met een interesse voor computers, gaming en de alledaagse bezigheden van een tiener/jong volwassenen' zijn. Dat zijn vast niet de mensen van gamestijdschriften of webshops die willen adverteren dus je zult die partijen op een andere manier moeten vinden.

 

Gaan zoeken op een andere manier dus (geen suggesties helaas) en mocht m'n 'uuuuhhh gevoel' echt een probleem zijn dan deel je 5-dagen gratis adverteren en zie de clicks binnenkomen coupons uit ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar heb je volkomen gelijk in, dat had in ondetussen ook al beseft. Hoewel ik nog niet echt actief heb kunnen zoeken naar adverteerders drong het wel tot me door dat de mogelijke adverteerders deze website niet zullen bezoeken en als ze dat wel doen geen idee hebben waar ze terecht komen. Voor "insiders" maw mensen die er mee bezig zijn is dit soort websites 'the' place to be voor informatie en dergelijke.

 

Mijn probleem is nu net het vinden van de geschikte adverteerders en het opstellen van een goed plan voor de prijs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn natuurlijk meer opties, je zou het met Google Adsense kunnen proberen, dan worden er automatisch advertentielinks geplaatst die gerelateerd zijn aan de content van je website en gericht zijn op het land van herkomst van je bezoeker.

 

Als ik jouw bezoekersaantallen omreken naar de bezoekersaantallen van één van mijn websites dan zou je er toch zeker een paar honderd euro/maand aan over moeten kunnen houden. Gewoon proberen met een banner van 120x240 pixels op de plek 'advertise here'. Als er inderdaad passende advertenties op komen waar ook daadwerkelijk op geklikt (je wordt per klik betaald) wordt kun je meer (totaal max. 3) blokken plaatsen. Je kan ieder moment de stats en inkomsten bekijken.

 

Andere optie: sluit je aan bij een internationaal affiliate netwerk, zoals Adbrite (www.adbrite.com). Je zou ook eens bij WebAds (www.webads.nl) kunnen vragen of zij wellicht banners voor je zouden willen verkopen.


www.beeweb.nl | internetconcepten en online magazines (www.kampeerzaken.nl, www.watersporters.info en www.outdoormania.nl)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn genoeg affiliate programmas waar je je website aan kan melden

dan kan je zelf de adverteerders uitzoeken waarvan je promotiemateriaal op je website plaatst....

 

voor adressen, stuur een priveberichtje, aangezien ik hier niet mag spammen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou beginnen met google adwords. Bij sommige werkt dit heel goed, bij andere helemaal niet. Dat is een beetje afhankelijk van je content. Met jouw content trek je toch vooral de wat goedkopere advertenties aan met wat kliks moet er zeker wat te verdienen zijn.

 

Verder zou ik gewoon een duidelijk documentje maken en daarmee bedrijven proberen te benaderen. Gegevens die je hebt van bezoekers etc. en bedrijven zoeken waarmee je een win/ win situatie zou kunnen creeren. Dus bijv. een games shop ofzo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waar ik zelf een beetje bang voor zou zijn is dat mijn advertentie totaal niet op zou vallen tussen de rest van het beeldmateriaal.

 

Ben daarom zelf van mening dat je eigen aankleding/indeling van de site je reclamemogelijkheden een beetje in de weg staat...

 

Maar misschien zijn mannen tussen de 15-25 minder overdonderd dan ik en valt die advertentie toch wel op...

 

Suc6!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 302 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept