Jump to content
onterecht opzegging

Rechtspositie uitzendkracht na opzegging op onjuiste gronden

Recommended Posts

Ik ben in dienst bij een gerenomeerd uitzendbureau en gedetacheerd bij de Rijksoverheid in een z.g. flexpool. Dit is een constructie die steeds vaker voorkomt. Het geeft de inlener de ruimte om een medewerker flexibel in te zetten en verbindt zich niet gelijk voor lange duur. Nu heeft de inlener - in mijn beleving - de opdracht die nog loopt tot 31/12 van dit jaar ten onrechte opgezegd. De reden klopt niet, er is geen kans geboden om het aangevoerde te herstellen en er is niet gekeken naar een mogelijke herplaatsing. Op het moment dat dit niet zou zijn gebeurd, had ik een verlenging kunnen verwachten tot 31-12-2021. Wel een beetje zuur dus. Nu heb ik een contract met het uitzendbureau en die betaalt mij tot het einde van het jaar door in de vorm van een leegloopconstructie. Verder hebben ze het druk met belangrijke zaken. Mooi dat dit kan, maar niet mijn keuze. Ik ben ben in de veronderstelling dat de inlener (Rijksoverheid) misbruik heeft gemaakt van zijn/haar machtspositie. Daarnaast hebben ze mijn naam beschadigd door met redenen te komen die niet juist zijn en ze niet kunnen onderbouwen, blijkens mijn prima beoordelingen. Mijn vraag is wat mijn rechtspositie in deze is. Wordt de opzegging van een inlener gelijkgesteld met einde contract of niet? Aan welke regels moet een inlener zich houden - gelden de opzeggronden ook voor haar? Kan ik middels een verzoekschriftprocedure een schadevergoeding eisen en hoe zinvol is dit? Ik ben inmiddels 1 jaar en 4 maanden in dienst. #opzoeknaarinformatie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste onterecht opzegging, 

 

Deze  werknemersvraag valt buiten de scope van dit forum, zie onze forumregels . Dit topic gaat daarom -helaas voor jou - op slot. 

 


B2Bsure, vooruithelpers in risicomanagement en verzekeren 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept