• 0

Wie heeft er ervaring met LXA Advocaten over schikking bij merk- of modelrecht?

Ik heb nu op korte tijd tot 3 x toe  bericht van LXA over merk of  - modelrecht

 

nu kan het zijn dat dat een keer gebeurt , maar tot 3 x toe is geen toeval meer

 

zaak 1 2016 - ging over  Apple batterijen, 4 stuks verkocht ,  , kostte mij 2500 aan schikking , geen advocaat ingeschakeld

zaak  2 2017 - ging over  telefoonhouders , leken teveel op PopSockets  kostte mij 1200  aan schikking  , advocaat ingeschakeld , ook 1200 euro honorarium

 

nu weer een brief ,   over TWS oordopjes met oplaadbox die in heel de wereld te koop worden aangeboden , op bol.com, amazon, ebay etc., ook in Amerika , land van Apple zelf   ,

 oortjes lijken in de verste verte niet op de oordopjes van Apple , en  ik voel aan mijn water dat ik weer geld ga kwijt zijn

 

in de brief o.a  octrooi voorbeelden  erbij , met exacte afmetingen , en maten van de originele earpods

 

 

afbeelding.thumb.png.47040e5c38254a46df1eea498a3426da.pngafbeelding.thumb.png.47040e5c38254a46df1eea498a3426da.png

 

deze worden o.a verkocht op bol.com door externe partij

 

deze verkoop ik :

afbeelding.thumb.png.82ccdcfe52f008bef78436e182bad806.png

 

en ze lijken totaal niet op op echte earpods , sowieso is steeltje veel langer  en is er geen aan / uit knop op de voorkant zoals bij origineel

 

 

aan de andere kant is het aan de rechter die beslist en eventuele bedrag gaat  bepalen lijkt mij , en bedragen zijn in alle keren standaard op de brief ook al opgfegeven.

 

als ik Cucci  of louis vuitton nep verkoop kan ik verwachten dat ze op de stoep staan, maar in alle gevallen is er geen kwade opzet in het spel geweest , sterker nog , na de zaak popsockets zag ik dezelfde telefoonhouders  o.a bij centerparks en andere winkels tekoop aangeboden , en volde mij echt misbruikt door ze

 

dus dit lijkt wel persoonlijk te worden

 

ben kleine ondernemer die net als iedereen probeert de eindjes aan elkaar te knopen,  straks kan ik niks meer verkopen.

 

verkoop ook iPhone LCD  , ook  naar voorbeeld  van Apple gemaakt in China

 

 

van 1 reparatie naar verkoop in 19 landen van telefoon en - tablet onderdelen en accessoires

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 2

Je kan gokken dat men niet gaat procederen maar je weet inmiddels dat als ze wel gaan procederen en winnen het een heel dure les kan worden. Dat anderen (nog) niet aangepakt worden is geen argument wat gaat helpen. De verstandigste weg is de schade minimaliseren door te schikken na nog eens uit te leggen dat je Apple amper schade hebt toegebracht en je ver houden van eventuele nieuwe inbreuk.

 

Ga je wel de confrontatie aan dan zou ik me terdege verdiepen in het auteursrecht. Wat zijn de verschillen van de vermeende inbreuk met Apple? Welke designkenmerken zijn niet esthetisch maar ingegeven door functie? Was Apple wel nieuw destijds of heeft men zelf ook inspiratie opgedaan (antwoord bijna zeker JA)? Je zou daarvoor het design patent van Apple kunnen bestuderen en goed te kijken naar prior art. Of zoek in Google. Ik kan vrij snel modellen  vinden met overeenkomsten, weliswaar met draad maar dat is een functioneel verschil. Bijvoorbeeld Philips SHE2650/37 of JVC HAF19MPT .  Maar terwijl ik dit opschrijf realiseer ik me ook dat je geen partij bent tegen een reus als Apple.  Zelfs niet als je er een goede advocaat op zou zetten. 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Nieuwsblad Ad vanmorgen geweest ,  we hebben de oortjes van mezelf , Kruidvat en Jumbo even aangeschaft , en vergeleken, 

totaal geen verschil 

 

 

 

 

dus snap jij het nog ?

20191105_123204.thumb.jpg.6bbf65202b3e05488ff4abb3280650e1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

neem aan dat kruidvat toch wel weet waar ze mee bezig zijn, en we spreken hier niet over handje vol, maar met zoveel filialen  waarschijnlijk duizenden per maand , zo niet tienduizenden met de komende feestdagen

aangepast door sante140

van 1 reparatie naar verkoop in 19 landen van telefoon en - tablet onderdelen en accessoires

Link naar reactie
  • 0
20 uur geleden, TwaBla zei:

Ze zouden die paar grote namaak-fabrieken toch relatief makkelijk moeten kunnen oprollen. TWS Audio verstopt zich niet.

 

Weet je zeker dat dat de pagina van een fabrikant is dan?

Als je op een willekeurig product pagina klikt staat er "Official and certified SELLER" in de titel van de pagina...

 

TWS is verder meer een technologienaam dan een merk. Qualcomm die o.a. Bluetooth chipjes produceert die in draadloze dopjes gebruikt kunnen worden, heeft de term True Wireless Stereo verzonnen.

Zouden dus best wel eens  meerdere fabrieken die naam kunnen gebruiken voor hun white-label producten.

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
28 minuten geleden, sante140 zei:

Nieuwsblad Ad vanmorgen geweest , 

 

we hebben de oortjes van mezelf , Kruidvat en Jumbo even aangeschaft , en vergeleken, 

totaal geen verschil 

 

AD kwam langs uit persnieuwsgierigheid?

 

Als je laat zien dat Kruidvat, Hema, Jumbo en Bol.com vrijwel exact dezelfde oordopjes oftewel earbuds verkopen als jij, terwijl deze grote resellers schijnbaar niet aangepakt worden, heb je in de media wel een sterke zaak. Maar voor de rechter? Ik ben nog steeds benieuwd of zoiets ook juridisch te vertalen is.

 

Andere invalshoek: volgens mij zijn die nep-earbuds ook bij Coolblue en Mediamarkt niet te koop, want daar zie ik alleen de echte dure Apple-variant. Misschien kijk ik niet goed. Maar als dat klopt, zijn zij wellicht (ook) huiverig omdat ze een zelfde brief gekregen hebben. Dat maakt het interessanter voor de pers.

 

Maxn heeft gelijk, TWS is de naam voor een techniek. Geen merk. :face-with-rolling-eyes:

 

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

dat Apple uit al die duizenden retailers die de oortjes verkopen, juist mij eruit pikken.

 

daar is dit hele topic om  gestart

 

gelijke monniken, gelijke kappen, maar niet een onbenullig verkopertje uit de meute halen , om deze vervolgens met een sommatiebrief en hoge kosten op te zadelen

 

pak het dan landelijk aan 

van 1 reparatie naar verkoop in 19 landen van telefoon en - tablet onderdelen en accessoires

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Opmerkelijk dat diverse grote spelers doorgaan met de verkoop.  Tegen RTL Z hebben ze (LXA) gemeld dat ook grote spelers zijn aangeschreven. Mogelijk hebben die zich verweert met argumenten waaruit zou blijken dat het auteursrecht dat Apple en LXA claimt geen stand houdt bij een eventuele rechtsgang. Nogmaals, er zijn talloze designpatenten over oortjes, heel veel modellen op de markt (geweest) en veel van de kenmerken hebben een puur functionele basis. In de basis zou je zelfs kunnen twijfelen of er gezien de grote uniformiteit sprake is van een werk dat überhaupt onder de auteurswet zou kunnen vallen in de zin dat er sprake moet zijn van een "eigen karakter".  

 

Kan ook zijn dat Kruitvat en Jumbo contractueel hebben vastgelegd dat de verantwoordelijkheid rond IE bij de importeur ligt en men daarom voorlopig niets doet.

 

 

aangepast door Hans v N
Link naar reactie
  • 1
7 minuten geleden, logistieke dienstverlening zei:

Dat is een emotioneel standpunt (wat ik overigens wel begrijp).

Maar juridisch heb je daar niks aan.

 

 

Dat vraag ik me (als niet jurist) af. Het impliciet gedogen van een IE recht bij één partij en het aanpakken van een andere partij levert m.i. rechtsongelijkheid op, een rechter zou daar rekening mee kunnen houden. 

Link naar reactie
  • 0

Het Calimeroverweer gaat vrees ik bij de rechter geen indruk maken. Die gaat naar het onderliggende geval kijken, niet naar zaken die niet zijn voorgekomen. Ik weet eerlijk gezegd niet eens of een rechter uberhaupt ruimte heeft naar de rechtsongelijkheid te kijken.

 

Waar je eventueel wel naar kunt kijken, is de schadevaststellingen. Als de grote jongens gewoon mogen doorgaan met het verkopen van tienduizenden 'nepproducten', kun je lastig stellen dat de kleine jongen Apple aanzienlijke schade toebrengt. Blijkbaar was het dan toch niet zo erg.

 

En ga eens praten met de juridische afdelingen van die grote jongens. Die zullen jouw zaak ondertussen toch ook met enige aandacht volgen?

 

Oh, en ik gok dat het doorgeven van de namen van klanten een inbreuk op de privacy is. De maximale boete daarop is 20 miljoen euro.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Als je een schadeclaim kan tegenspreken door erop te wijzen dat elders een veelvoud aan vergelijkbare producten verkocht wordt zonder enig merkbaar verzet namens de rechthebbende, dan wordt het al minder aantrekkelijk om een rechtszaak te beginnen. Hoe kan het zijn dat er schadevergoeding verwacht wordt van een reseller die enkele tientallen heeft verkocht, terwijl elders de verkoop van honderd- en duizendtallen door de vingers gezien wordt?

 

Het lijkt erop dat Apple de grote resellers wereldwijd niet aanpakt. Waarom niet?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Die BMW, krijgt de bon automatisch thuis en vervolgt ogenschijnlijk straffeloos zijn weg.

Betaald en daar is de kous mee af.

 

Die fiat, valt op, rijdt regelmatig op het zelfde punt door rood en wordt nu eens aan de kant gezet. Gaat hevig in verzet en belt de krant.

 

Rechtsongelijkheid...?

 

Chinische aanvulling;

Door alle publiciteit kan de agent niet anders dan alle gebreken aan het voertuig ook verbaliseren.

aangepast door logistieke dienstverlening
Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Haha. Ja nog steeds rechtsongelijkheid. De roodlichtcamera fotografeert kennelijk alleen BMW's en de Fiat mag een aantal keer door rood voordat hij aan de kant gezet wordt. Je gaat er overigens mogelijk ten onrechte vanuit dat er sprake is van (herhaalde) inbreuk. Dat is pas zo als dat door de rechter is bevestigd.

aangepast door Hans v N
Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
19 minuten geleden, Hans v N zei:

Je gaat er overigens mogelijk ten onrechte vanuit dat er sprake is van (herhaalde) inbreuk. Dat is pas zo als dat door de rechter is bevestigd.

Ts heeft tweemaal eerder een schikking getroffen en toegezegd niet in herhaling te vallen.

Daar komt hij op terug met nieuwe (Calimero) argumenten, nu hij voor de derde keer aan de beurt is.

 

TS verkoopt ook Chinese iPhone lcd’s.

 

Het ging om de symbolische vergelijking, of er daadwerkelijk sprake was van inbreuk weet ik inderdaad niet.

Wel weet ik dat TS herhaaldelijk opvalt en zich in de kaart laat spelen.

aangepast door logistieke dienstverlening
Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
1 uur geleden, logistieke dienstverlening zei:

”TS verkoopt ook Chinese iPhone lcd’s.”

 

Is het een uitgemaakte zaak dat dat niet toegestaan is?

Hoe uniek is de vorm van zo'n schermpje?

 

Reparatieonderdelen voor auto's mogen verder ook door anderen dan de fabrikant geproduceerd worden.

Daar is een uitzondering in het modellenrecht voor.

Wellicht wordt het tijd om ook maar eens bij de wetgever te gaan lobby'en om dat ook voor andere producten te regelen...

 

#righttorepair

aangepast door Maxn
typo
Link naar reactie
  • 0

Dit topic krijg een hele rare wending die totaal niets te maken heeft met hetgeen te maken heeft  met hetgeen waarover het uiteindelijk  gaat

 

Verkeerslichten , Fiat en Bw ?

 

sorry

 

en Chinese LCD's?

 

geef mij maar een link van  de website die online staan qua telefoonreparatie die origineel Apple onderdelen  verkoopt.

Apple verkoopt niet aan derden, en ook worden geen onderdelen verkocht door geautoriseerde resellers of repair centers , en ja ben wel degelijk Apple cerified

 

bovendien komen alle schermen, inclusief die van Apple uit China

 

wat betreft de vorige cases , ik ben toevallig meegegaan met de schikking ,  maar  uit gesprekken met  collega retailers ,  en dan spreek ik overgrote spelers op gebied van  verkoop van onderdelen & accessoires die de brief hebben genegeerd , en nooit meer iets hebben vernomen, dus ik hapte wel en geeft mij dus direct het kenmerk crimineel ?

 

 

Als we de discussie willen vergelijken met een stoplicht , dan  heb ik wel een nieuwe stelling .

 

stel je voor je loopt elke dag op dezelfde weg,, en zit iedereen jaren lang door rood lopen,  en agent staat er bij te kijken

eerst ben je uiteraard argwanend , maar op den duur loop je ook gewoon door rood , zeker als het de gewoonste zaak van de wereld is

 

ik bedoel te zeggen.

 

je ziet als ondernemer  overal die dingen te koop, ook bij de grote retailers , en is dan toch ook logisch dat je denkt , dat ik leuk voor mijn winkeltje ?

 

en dat is nu het probleem, je weet niet meer wat mag of niet mag  , zeker niet als het al jaren  gebeurt ,  want dit is echt niet van vandaag of gisteren

 

 

 

 

 

 

van 1 reparatie naar verkoop in 19 landen van telefoon en - tablet onderdelen en accessoires

Link naar reactie
  • 0
2 minuten geleden, sante140 zei:

Dit topic krijg een hele rare wending die totaal niets te maken heeft met hetgeen te maken heeft  met hetgeen waarover het uiteindelijk  gaat...

 

Nou, het is wel nodig dat andere mensen een beetje orde in de gedachtenwisseling brengen en aanvullingen toevoegen.

 

De verwijzing naar andere sectoren is om verschillende redenen van belang. Daar is wel ervaring met het gebruik van merkloze onderdelen, ingrediënten of accessoires in merkdominante omgevingen. Uit die hoek zouden ineens goede argumenten kunnen komen. 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
1 uur terug, sante140 zei:

stel je voor je loopt elke dag op dezelfde weg,, en zit iedereen jaren lang door rood lopen,  en agent staat er bij te kijken

eerst ben je uiteraard argwanend , maar op den duur loop je ook gewoon door rood , zeker als het de gewoonste zaak van de wereld is

 

Dan neem ik weloverwogen het risico omdat ik weet wat de kans en impact is.

 

-Weet jij wat de impact is bij verlies van een rechtszaak?

-Kan jij de impact dragen?

 

nb. Als ik een prent krijg betaal ik die en probeer ik te voorkomen dat hij er meer kan schrijven. (Demage control)

aangepast door logistieke dienstverlening
Link naar reactie
  • 0

Ik heb inmiddels een schrijven naar LXA  gestuurd dat ik me niet kan vinden in het schikkingsbedrag , dat deze niet proportioneel is gezien de minimale verkoop .

 

Verder  ga ik ook niet willens en weten een inhouding - en afstandsverklaring tekenen en daarbij dus kenbaar maken dat ik bewust inbreuk gemaakt heb op de intellectuele  eigendomsrechten van Apple

 

Ik ga zeker gezien de wet op privacy de namen van mijn klanten niet doorspelen.

 

en uiteraard afsluitend dat ik nooit willens en wetens op enige wijze inbreuk  heb willen maken of inbreuk heb gemaakt op het modelrecht van Apple , en als Apple dit wel zo ziet , mij dit ontzettend spijt, en nog beter mijn best zal doen om te voorkomen dat ik producten verkoop die de indruk wekken een product van Apple of ander merk te zijn

 

Verder laat ik de zaak zo als het is , en ga niet mee met een schikking , en komt er een zaak  dan zal dat wereldnieuws zijn en voor mij en vele andere een principekwestie en tevens de eerste zaak tegen een  kleine retailer

 

 

antwoord van  lxa :

 

Dank voor uw e-mail. We zullen de inhoud van uw e-mail met Apple bespreken en u daarna nader berichten.

 

 

 

 

van 1 reparatie naar verkoop in 19 landen van telefoon en - tablet onderdelen en accessoires

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 180 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.