Jump to content
Sandra - Stuur op Cijfers
Verberg

Graag feedback op Financieel Inzicht voor Niet-Financiële Ondernemers

Description of your concept:

Mijn naam is Sandra Graumans-van Dun en ben onlangs gestart als ondernemer met mijn bedrijf Stuur op Cijfers.

Mijn expertise ligt op het gebied van analyse van geldstromen en debiteuren. Dit zijn dan ook de gebieden waar ik me op ga richten met Stuur op Cijfers.

 

Met mijn bedrijf Stuur op Cijfers help ik niet-financiële ondernemers om op een eenvoudige manier financieel overzicht en inzicht te krijgen in hun cijfers.

Dit doe ik door het maken van excel templates en how-to-instructies waarmee de niet-financiële ondernemer op een eenvoudige manier de financiële overzichten kan maken.

Describe what you have done up to now for this:

Ik heb mijn eerste product gemaakt gebaseerd op geldstroombeheer en bied deze aan via mijn website: www.stuuropcijfers.nl

 

Verder heb ik artikelen/blogs geschreven en deze geplaatst op de website en verspreidt via facebook en linkedin.

What is the challenge you want to solve with your concept:

Niet-financiële ondernemers helpen om op een eenvoudige manier heldere en duidelijke financiële overzichten te maken, zodat zij zelf hun cijfers inzichtelijk kunnen maken.

How does this differ from existing concepts:

De materialen zijn allemaal online beschikbaar en zijn volledig zelfstandig te gebruiken. Er is dus geen afhankelijkheid  qua tijd of plaats om met het product aan de slag te gaan.

Het is mijn eigen methode, die volledig werkt in excel op basis van de criteria:  iedereen kan op een simpele manier en duidelijk overzicht maken.

What is the kind of feedback you are hoping to get:

Ik wil graag weten hoe mijn website overkomt op jullie als ondernemers en of het aanspreekt, zowel qua uiterlijk als tekstueel.

 

 

Alle feedback wordt zeer gewaardeerd!

 

Ik ben nog nieuw op dit forum maar ik hoop hier in de toekomst met mijn kennis en ervaring anderen ook te kunnen helpen.

Edited by Mikky Vrolijk
Titel aangepast
Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Klinkt goed. Je website is echter een woud aan woorden, maar ik kan het hout niet vinden - tot ik ergens op drie abonneervarianten stuit. Ook in je indexbalk bovenin geen enkel concreet aanknopingspunt. Ik zou zeggen cut the crap en geef de lezer meteen iets te doen. Liefst een gratis instapdienst. Ik wil eerst even stoeien tussen jouw sheets voor ik een lange termijn-verhouding aan ga, excusez le pun.

 

Zoek ook eens op spatie-ziekte... (of attendeer je tekstschrijver daarop)

 

Edited by TwaBla

Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Hoi Sandra,

 

Welkom op HigherLevel. Ik moet zeggen dat je site mij verder eigenlijk niks zegt. In mijn ene onderneming werken we met Unit4 en kan ik onze administratie van 'alles' wel om een tabelletje vragen, in mijn eenmanszaakje dat ik erbij heb doe ik alles in Moneybird en is het allemaal best overzichtelijk. 

 

Kortom; je site overtuigt me niet dat ik er iets kan halen wat ik nog niet heb en/of waarom ik dat nodig zou hebben. 

 

Verder ben ik ook geen fan van Zinnen Met Allemaal Hoofdletters en worden die over het algemeen vooral gebruikt op spammy sites.

 

Ik zou graag een duidelijker beeld krijgen van het product dat je promoot, en wat ik er zelf voor ga moeten doen. 


Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link to post
Share on other sites
 • 0

Het is helemaal geen probleem om ook pagina's te hebben met diverse soorten toelichting, maar op de homepage zou ook in één oogopslag duidelijk moeten zijn 'boven de vouw dus' wat je te bieden hebt.

 

De site die ik zag lijkt afkomstig uit de MPOP sfeer, maar misschien vergis ik me. Dat is een prachtige gemeenschap van elkaar ondersteunenden ondernemers en prima basisideeën, maar soms kan de uitvoering wat minder omslachtig. Laat je niet ontmoedigen door een paar kritische kanttekeningen, want de site zag er wel fris en professioneel uit.

 

Ik zie nu ook dat je geen abonnementen verkoopt, maar een drietal inzicht-pakketten. Die zijn helemaal niet duur, maar ik denk dat je vanuit de consumentenkijk (Geld Inzicht) naar het ondernemersperspectief kan (Omzet-inzicht, Kosten-inzicht en Winst-inzicht). Van daaruit mag het complexer worden (Balans-inzicht) en wellicht zelfs toegespitst (Webwinkel-inzicht of Foodtruck-inzicht).

 

Bovendien zou je een een gratis oefenmodule (Basis-inzicht) ter beschikking kunnen stellen. 

 

Zijn dit soort sheets ook mogelijk op Google Drive?


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Vallen onderwerpen of opgaves als een kostprijscalculatie of liquiditeitsbegroting (inkoopplan) ook onder jouw dienstverlening, Sandra?

 

Debiteurenbeheer lijkt me weer een andere specialisatie of toch niet? Zou je ondernemers dan willen coachen om direct achter openstaande rekeningen aan te bellen o.i.d.?

 

O.b.v. de naam verwacht ik eerlijk gezegd kennissessies of workshops. Of een cursus c.q. studieplan.

 

Geld Inzicht Template, DIY Geld Inzicht en Geld Inzicht Op Maat vind ik eerlijk gezegd onduidelijke producten. Hebben deze een eenmalige of (jaarlijkse) abonnementsprijs?

 

Ik ben van plan om flink gezond te blijven en oud te worden en dan ga je mij als ondernemer levenslange toegang tot templates of gebruikmaking van dienstverlening verkopen?

 

Groet,

 

Highio

Edited by Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0

Dank voor de heldere feedback. Het is duidelijk dat mijn teksten een stuk duidelijker en overtuigender moeten worden. Hier ga ik mee aan de slag.

 

Mijn aanbod bestaat hoofdzakelijk uit de templates waarmee de cijfers op een eenvoudige manier overzichtelijk gemaakt en dus geanalyseerd kunnen worden, waarbij een op-maat gemaakt template ook tot de mogelijkheden behoort. Ik maak de uiteindelijke overzichten dus niet, maar bied het template aan waarmee de ondernemer deze overzichten zelf kan maken.  


@TwaBla ik begrijp je feedback wat betreft de onderwerpen van het inzicht en zie dit ook als mogelijke  aanvullingen. Omdat mijn expertise ligt op het gebied van Treasury (geldstromen) en debiteuren, wil ik me nu vooral focussen op deze 2 onderwerpen. 

Wat betreft de vorm van het aanbod (gratis basis-module, google drive) ga ik op verder onderzoek uit. Ik had eerlijk gezegd nog niet aan google drive gedacht, ik ga kijken wat ik daarmee kan. 

 

@Highio  Kostprijscalculaties valt niet onder mijn expertise, maar een liquiditeitsbegroting wel. Dit zou ik trouwens goed kunnen combineren met Geld Inzicht.

Debiteurenbeheer ligt heel dicht bij Treasury, in mijn ervaring is het zelfs een onderdeel van Treasury.

Mijn aanbod op het gebied van debiteurenbeheer ben ik nog verder aan het uitwerken maar zie dit op 2 manieren:

1) templates waarmee de nodige informatie boven tafel komt (wanbetalers, uitstaande bedragen, verdeling van je verkopen/bedragen over je verschillende klanten, etc)

2) informatie/kennis op het gebied van hoe om te gaan met openstaande facturen en wanbetalers.

 

Wat betreft de duur van mijn aanbod, ik ben (nu) van mening dat voor dit template de levenslange toegang een goede zet is.

Dit zie ik namelijk als mijn basisproduct, waarop ik verder kan gaan uitbreiden. Maar ik snap jouw opmerking ook, dus ga hier zeker nog over nadenken.

 

Nogmaals dank voor de duidelijke en bruikbare feedback.

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Wat is Treasury voor Niet-Financiële ondernemers? En hoe verkoop je en laat je deze doelgroep templates gebruiken?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0

Treasury is eigenlijk niets anders dan geldbeheer; dus inzicht hebben in de daadwerkelijke geldstromen binnen je bedrijf, weten wat er op de bankrekening of in contanten plaatsvindt en die informatie gebruiken voor je bedrijf (onder andere voor je liquiditeitsbegroting).

 

Om te verkopen is het belangrijk om de doelgroep het belang van geldstromen én inzicht/overzicht uit te leggen en te laten zien dat je dit op een heel eenvoudige manier te doen. Dit doe ik door informatie/artikelen te schrijven over deze onderwerpen. 

 

Ik maak de templates op zo'n manier dat ze heel eenvoudig te gebruiken zijn zonder dat je specifieke (financiële) kennis nodig hebt.  Bij het template zit ook een stap-voor-stap instructie inclusief video's waarin ik laat zien hoe je bepaalde stappen uitvoert.

Zoals in een eerdere reactie is opgemerkt is het ook een idee om een gratis variant beschikbaar te stellen. Hier ben ik over na aan het denken op welke manier ik dit het beste kan doen. 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Het is mij niet duidelijk wat de templates laten zien en hoe ik de templates moet gebruiken. Zonder die info zal ik niet overgaan tot aankoop. Misschien kun je de handleidingen en filmpjes die bij de templates horen publiceren, dan krijg ik misschien een beter beeld.

 

Misschien is het een idee om met boekhoudkoppelingen te werken. 80% van de ondernemers zitten bij 6 boekhoudpakketten (cijfers komen uit mijn duim, maar zoiets zal het wel zijn). Ik heb eigenlijk geen zin in een Excel template, dat klinkt als meer werk en het moet nog maar blijken wat het oplevert. Maar als ik alleen een API key hoef in te voeren en dan op 1 knop hoef te klikken voor meer inzicht, wil ik het mogelijk wel gebruiken.

Link to post
Share on other sites
 • 0
3 uur geleden, Sandra - Stuur op Cijfers zei:

 

Om te verkopen is het belangrijk om de doelgroep het belang van geldstromen én inzicht/overzicht uit te leggen en te laten zien dat je dit op een heel eenvoudige manier te doen. Dit doe ik door informatie/artikelen te schrijven over deze onderwerpen. 

 

Prima methode om het zo in te steken. Ik lees inderdaad wel terug dat je je in de materie verdiept hebt. 

 

Wat mischien nog helpt, is in de tekstopbouw beginnen met het schetsen van een voor de doelgroep herkenbare situatie, de problematiek die zich binnen die situatie kan voordoen, vervolgens erop te wijzen dat er manieren zijn om die manier op te lossen en dan op de noodzaak/het nut van jouw propositie te wijzen.  Dat is de beproefde 'SPIN'-methodiek van Rackham, die (echt waar) ook veel wordt toegepast in de bekende Tommy Teleshopping e.d. commercials.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
7 uur geleden, Sandra - Stuur op Cijfers zei:

Om te verkopen is het belangrijk om de doelgroep het belang van geldstromen én inzicht/overzicht uit te leggen en te laten zien dat je dit op een heel eenvoudige manier te doen.

 

Dat belang zal iedere (startende) ondernemer wel duidelijk zijn, hoe men dat bereikt wordt via jouw huidige website totaal niet duidelijk.

Wil je scoren zal je daarmee eerst aan de bak moeten.

 

Daarnaast is er veel concurrentie. Er zijn veel gebruiksvriendelijke administratietools (bijvoorbeeld moneybird) waar je een heel eind mee komt. Profit First is een ander simpel systeem, Op die basis werkte ik al sinds mijn (her)start in 2013 lang voordat het in Nederland bekend werd. Tegenwoordig gebruik ik een conventioneel boekhoudprogramma welk mij realtime inzicht geeft in de toestand van mijn bedrijf. Bottleneck is alleen het tijdig invoeren van de data.


 

Quote

 

met kant en klare tabellen en grafieken


 

 

In het dos tijdperk werkte ik al met een spreadsheet waar ik de mooiste tabellen en grafieken mee maakte. tegenwoordig kijk ik alleen naar balans en resultatenrekening. Van een niet financiële ondernemer  heb ik me ontwikkeld in een ondernemer met financieel inzicht. 

Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 203 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept