Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Orcraphics

Brievenbuspakje Amerika/buitenland

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

Door de nieuwe IPP (integrated product plan) van de UPU (Universal Postal Union) is het vanaf 1 januari 2020 niet meer toegestaan om via brievenbuspost producten te versturen. Volgens PostNL is dan de enige optie te kiezen voor pakket buitenland zonder track en trace. Ik ben daarom op zoek naar een oplossing voor producten via brievenbuspakjes te verzenden aan het buitenland (voornamelijk Amerika) gezien dit de volgende consequenties heeft:

 

Kleine en middelgrote borduurpakketten (ik ontwerp en produceer borduurpakketten), C5 envelop, tot 100 gram verzendkosten van 4,35 naar 10 euro

Grotere borduurpakketten: C4 envelop, meestal 150-200 gram, verzendkosten van 8,70 naar 10 euro

Let wel, voor die 10 euro heb ik er nog niet eens tracking bij zitten en het tarief van 10 euro is ook nog maar eens tot 350 gram.

 

Als je je dan realiseert dan Deutsche Post een speciale warenpost categorie heeft aangemaakt waar het tarief begint bij 3,20 en ook zou gelden voor de grotere borduurpakketten staat het huilen je toch echt nader dan het lachen (5,45 met tracking, 5,70 verzekerd.... vergeleken met de 10 euro van PostNL zonder tracking echt idioot). Een stijging valt best te verantwoorden als ik er tracking bij krijg. Meer dan het dubbele vragen voor precies dezelfde service wordt problematisch.

 

Voor binnen de EU kan ik switchen naar DPD, maar buiten de EU en dan in het bijzonder Amerika heb ik geen oplossing. Voor de grotere pakketten binnen de EU gebruik ik de Parcelletter service van DPD al. De kleine en middelgrote pakketten zijn 3/4 van mijn omzet, en die zouden dus compleet verdampen met deze tarieven van PostNL. Heeft iemand enig idee van een alternatief? Misschien een bedrijf waar je een of twee keer in de week naartoe kunt sturen en zij het bij Deutsche Post afgeven oid? Of een verzender die een enveloppenservice aanbiedt? Ben maar een klein bedrijfje, dus een optie waar een groot contract voor nodig is, is helaas ook niet mogelijk :/

 

Een fulfillment centre gebruiken is geen optie gezien de veranderingen in de VS, ze dreigen al achter bedrijven aan te gaan die bij Amazon dingen gestald hebben voor de BTW afdracht, zelf direct een fulfillment centre inhuren is vrij snel zeker als een nexus te zien met alle narigheid van dien.

 

Iedereen die een optie heeft, ik hoor het zeer graag, want ik weet het echt even niet meer.

 

Saskia Gijsbers

Orcraphics

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden, Orcraphics zei:

Door de nieuwe IPP (integrated product plan) van de UPU (Universal Postal Union) is het vanaf 1 januari 2020 niet meer toegestaan om via brievenbuspost producten te versturen.

 

De vraag is natuurlijk wel of ze zoiets kunnen of gaan handhaven. Ergens lijkt het me vrij onwaarschijnlijk dat ze ieder poststuk gaan doorlichten met rongen om te zien of het een brief of een pakket is, en het is me ook niet helemaal duidelijk waar dat onderscheid ligt: Als je een brief stuurt met daarbij pakweg een balpen als promo artikel, telt dat dan als een pakket?

 

Anderzijds kan ik me ook nog wel voorstellen dat er ondernemers zijn die duiken in het gat tussen de nederlandse en duitse post, en domweg je product in duitsland op de bus gooien tegen een beperkte vergoeding. Dit gebeurt ook al in de grensregio's met belgie gezien het vaak veel voordeliger is iets internationaal te verzenden vanuit belgie - tot op het bizarre af: soms is een zending vanuit belgie naar nederland goedkoper dan dezelfde zending binnen nederland. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ivm ebay plannen eens naar gekeken, en http://intime.delivery/deutsche-post leek me een goede oplossing, zolang je 5 getraceerde of 7 ongetraceerde zendingen tegelijk aanbiedt, kosteloos bij DPD punt inleveren, en het wordt met een kleine meerprijs via deutsche post verzonden. Maar nog geen ervaring mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 74 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept