Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Monochrome

Eenmanszaak uitschrijven vanwege studie?

Recommended Posts

Hallo! Na wat googlen over mijn probleem kwam ik op dit forum terecht. Veel interessante onderwerpen, en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met mijn probleem! 

 

Eind 2018 ben ik gestopt met mijn studie. Op dat moment was ik al veel bezig met creatief werk (als hobby) en halverwege 2019 heb ik mij toch ingeschreven bij de KvK zodat ik ook af en toe betaalde klussen kon aannemen. Daarnaast wilde ik graag meer leren over hoe ondernemen te werk ging en leek mij dit ook ontzettend leuk. Het afgelopen jaar heb ik mij georiënteerd op wat ik de komende jaren nu eigenlijk echt wil gaan doen en ik heb besloten om in 2020 opnieuw aan een studie te beginnen. 

 

Omdat ik geen recht meer heb op DUO en ik met mijn onderneming niet voldoende inkomsten heb, heb ik besloten hiernaast een parttime baan te zoeken totdat mijn studie begint. Maar nu weet ik niet goed wat verstandig is. Als ik aan mijn studie begin denk ik niet dat ik erg veel tijd heb om actief met mijn bedrijf bezig te zijn. De studie duurt minimaal 3 jaar, dus 3 jaar lang ingeschreven blijven staan lijkt mij onhandig wanneer ik misschien 5/6 klussen heb in een jaar met minimaal inkomen. Ik zou dan ook liever tijdens mijn studie mijn onderneming tijdelijk stop zetten en daarna weer verder kijken. Maar waar doe ik nu verstandig aan? In januari heb ik nog een aantal afspraken staan dus ik kan dit jaar mijn onderneming niet meer opzeggen.  

 

Zet ik mijn onderneming z.s.m. op omdat ik per half december ook begin met een parttime baan, wacht ik tot mijn studie begint in september of kan ik beter tot het einde van het jaar 2020 ingeschreven blijven?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur terug, Monochrome zei:

dus 3 jaar lang ingeschreven blijven staan lijkt mij onhandig wanneer ik misschien 5/6 klussen heb in een jaar met minimaal inkomen.

 

Als je minder dan 20000 omzet heb kan je de nieuwe kleine ondernemersregeling toepassen, heb je iig geen omkijken naar btw aangiftes.


Rieel-schoonmaak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reacties! Ik dacht dat de KOR alleen geldig was voor de eerste 3 jaar, of is dat een andere regeling? De reden waarom ik mij uit zou willen schrijven is voornamelijk omdat ik toch geen tot weinig betaalde opdrachten ga doen tijdens de studie, en bang ben dat het meer rompslomp is dan uitschrijven en later weer inschrijven, maar dat valt dus allemaal wel mee? Ik ben vooral bang dat ik plotseling nadelige gevolgen ondervind bij de belastingdienst. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 286 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept