Ga naar inhoud
 • 0

Catch 22

Newbee     5 0

Beste Ondernemers,

 

Mijn ambitie is om educatieve video’s te maken over percussie (muziek) op youtube, en dit te koppelen aan een webwinkel waar ik ook instrumenten verkoop.

 

Nu is mijn grote probleem echter ruimte. Ik werk nu zzp als uber eats bezorger, en verdien zo’n 2000 per maand, maar ik kan geen woning huren of kopen, omdat ik geen vast contract heb. Ik woon momenteel op mijn plezierboot. Een voordeel hiervan is dat ik kan sparen omdat ik amper vaste lasten heb, en dat ik wat tijd over heb om me te verdiepen in percussie.

 

Om videos te kunnen maken, heb ik dus ruimte nodig, maar ik kan geen ruimte huren, wat mij in een soort catch 22 plaatst.

 

Een oplossing zou zijn om een vaste baan te zoeken, want ik heb een achtergrond in digitale media, maar dan ga ik relaties aan, en ben ik weer twee jaar verder voordat ik misschien iets kan huren of kopen. Daarnaast vind ik het lullig om ergens te gaan werken met het idee om er weer vandoor te gaan zodra mogelijk. Ik ben ook bang dat het me te ver wegdrijft van wat ik wil.

 

Ik maak deze post, om wellicht wat andere invalshoeken te lezen. Ik kom namelijk een beetje vast te zitten in denkpatronen waarbij ik geen optie zie om aan (woon)ruimte te komen.

 

Hoe zou ik uit deze vreemde situatie kunnen komen?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0
Moderator     17,5k 27 1865

Beste Oneyanda

 

Allereerst welkom op Higherlevel!

 

47 minuten geleden, oneyanda zei:

Hoe zou ik uit deze vreemde situatie kunnen komen?

 

Begin bij het begin:  je hebt ruimte nodig, maar waarom zou je het permanent moeten huren of kopen?  Eigenlijk heb je die ruimte alleen nodig als je die video's maakt. 

Kun je dus niet kijken of je de ruimte van een ander (mee) kunt gebruiken, bijvoorbeeld oefenruimte voor bands? Wellicht kunnen die zelfs een rol spelen in jouw video's, of kun je je video-capaciteiten ook voor promotiedoeleinden van de bands inzetten. 

 

En kijk anders ook eens bij studiohuur, zoals deze aanbieder https://www.jjmusichouse.nl/prijzen/. Die heeft zelfs een speciale strippenkaart voor slagwerk.

 

PS: zouden millennials en GenZ weten wat Catch22 betekent:slightly-smiling-face:?


Ik help ondernemers aan betrouwbare en betaalbare voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en pensioen. Vragen of offertes: contact

 

Zelf online je Movir AOV berekenen én afsluiten? -> www.aovzelfdoen.nl 

 

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,9k 9 861

Welkom op HL

 

Ik zie even niet waarom jij niet ergens ruimte zou kunnen huren om muziek te maken? In mijn actieve jaren als muzikant huurden we met de band wekelijks oefen- en repetitieruimte?! Ook om opnamen te maken. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Moderator+     7,4k 25 1342
51 minuten geleden, oneyanda zei:

Daarnaast vind ik het lullig om ergens te gaan werken met het idee om er weer vandoor te gaan zodra mogelijk.

 

Waarom vind je dat lullig? 90% van de werknemers werkt de eerste 2 a 3 jaar op basis van tijdelijke contracten varierend in lengte, allemaal omdat de werkgever juist bang is te lang aan werknemers vast te zitten.  Ik zeg altijd "de liefde moet van twee kanten komen" als een werkgever de verwachting heeft dat je 10 jaar blijft moet hij dat niet alleen uitspreken in een gesprek maar ook in het contract.

Loyaliteit is een mooie eigenschap maar ook een arbeidsovereenkomst is een zakelijke overeenkomst, dus ik zou zonder enige vorm van schuldgevoel een tijdelijk contract aangaan en net als de werkgever het recht heeft om niet te verlengen heb ook jij het recht te bedanken voor een contract verlenging.  Kortom 2 jaar werken zou moeiteloos moeten kunnen en tegen de tijd dat een werkgever dan een contract voor onbepaalde tijd wil aanbieden kun je altijd nog bespreekbaar maken dat je dat enerzijds wel wilt maar je anderzijds ook een andere droom hebt en dat je misschien binnen een jaar weer vertrekt als je die droom waar kan maken. De meeste werkgevers zullen daar best begrip voor hebben. Kortom je moet nooit dingen niet doen uit angst ergens in de toekomst voor een dilemma komen te staan of iemand te moeten teleurstellen..

 

Wat huren betreft, je zou ook eens kunnen kijken naar tijdelijke huur of anti kraak, daar zijn de huurprijzen een stuk lager en de inkomenseisen vaak ook.

 

Maar je kunt ook helemaal out of the box denken. Waarom moeten de educatieve video's in een studio omgeving, zijn die lessen niet ook te doen vanaf de boot of in een park.

of een garagebox huren waar je video's kunt opnemen.. of in de opslagruimtes of keuken van een van de restaurants waar je nu voor bezorgd.

 

Kortom, iets meer in mogelijkheden denken ipv in beperkingen. Je lijkt heel veel zaken aan elkaar te verbinden als voorwaarden om 1 ding te bereiken (youtube video's maken). Maar als je dingen los knipt van elkaar dan kan er ineens veel meer en ga je stap voor stap naar de ideale situatie.  Al loop je dan in het begin misschien wel elke week met je apparatuur te zeulen..

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Ja, ik oefen nu in een ruimte die ik per uur huur, daar zou ik inderdaad ook video’s kunnen maken. Ik dacht wellicht teveel vanuit een ‘ideale situatie’, een bureau, computer en een opstelling met opname apparatuur en instrumenten. Maargoed, ik moet maar gewoon beginnen met de mogelijkheden die ik heb, dus bedankt daarvoor :)

 

Wat betreft de werkgever, ik vind het een beetje vreemd om ergens te gaan werken, in de hoop op een vast contract, zodat ik met dat contract aan woonruimte kom, om er dan mee te stoppen, omdat ik eigenlijk geen vaste baan wil. En met dat ‘lullig’ bedoel ik dat men veel tijd in je steekt etc. Ik hoop eigenlijk de vaste baan stap te kunnen overslaan :D

 

Hoe dan ook, ik ga gewoon beginnen met video’s maken!

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,5k 5 1384

 

Volgens mijn heb je elf plannen. Dat is op zich geen bezwaar, behalve als het je verlamt om zelfs maar aan de eerste te beginnen. Dus wordt het tijd om keuzes te maken.

 

Wat is het meest urgent? Die plezierboot, is die warm? En over een jaar nog droog? En dan ook nog steeds betaalbaar? Is antikraak een optie?

 

Hoe happy ben je als bezorger?

 

Wat kun je met je skills in digitale media? Moet dat perse fulltime? Nix bij Bax?

 

Wat vind je het leukst om te doen? Laat me raden: iets met muziek misschien?


Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0
Newbee     5 0

Nouja, een aantal jaar geleden had ik besloten dat ‘ritme’ mijn hoofdfocus zou worden. Mijn startpunt was afrocubaanse percussie en nu zit ik daar vrij diep in. Mijn ambititie is om dat toe te passen in electronische muziek en ik wil uiteindelijk een album maken, maar ik realiseer me dat ik ook nog ergens van moet leven dus vandaar de video’s plus webwinkel, haha :)

 

Als ik eerlijk ben is wonen een prioriteit. Dat is vanaf mijn studietijd al een probleem, heb jarenlang in kraakpanden gewoond. Daar was ik op den duur wel klaar mee, dus nu woon ik op een boot (met kachel!), maar het is wel een beetje beholpen. Antiekraak was altijd de vijand in mijn kraak periode ;-)

 

Het bezorgen is wel prima, ik fiets rond, ik blijf in beweging.

 

Ik heb het meeste ervaring met video editing en kan ook aardig overweg met photoshop/illustrator en wordpress. 

 

Dus ja wellicht heb je een punt met elf plannen, maar de focus is ‘ritme’ :)

Link naar reactie
 • 0
Legend     3k 6 444
4 uur geleden, oneyanda zei:

Daarnaast vind ik het lullig om ergens te gaan werken met het idee om er weer vandoor te gaan zodra mogelijk. Ik ben ook bang dat het me te ver wegdrijft van wat ik wil.

(...)

Mijn ambititie is om dat toe te passen in electronische muziek en ik wil uiteindelijk een album maken, maar ik realiseer me dat ik ook nog ergens van moet leven dus vandaar de video’s plus webwinkel, haha :)

 

Hoe zeker ben je er van dat je met wat je wilt (webwinkel, album) ook een belegde boterham kunt verdienen? Misschien heb je die baan langer nodig dan je denkt. 


Inflectioninterim managementtraining, coaching en mediation voor de publieke sector.

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,8k 4 268
(aangepast)

Wat video's betreft: geluid! geluid! geluid!

 

Als je je microfoonopstelling op orde hebt, kun je overal opnemen: op een plezierjacht (Sloop John B!), in het riet, in het park, in een kantoorpassage, op het dak, op een ravijn, op het spoor. (Die eerste is een Nederlander trouwens, zoals je wel aan de omgeving kunt zien.)

 

 

aangepast door Branko Collin
fix link

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,5k 5 1384
Op 8-12-2019 om 14:04, Norbert Bakker zei:

PS: zouden millennials en GenZ weten wat Catch22 betekent:slightly-smiling-face:?

 

Zou uberhaupt iemand weten wat de vraag is? Dit is een variant op Mijn Probleem en andere generieke kopregels die geen inhoudelijke mededeling bevatten. Zou heel het forum van zulke titels voorzien worden, dan kon niemand de weg vinden. Best te begrijpen vanuit de vraagsteller (geen kritiek) maar toch ook aanleiding om wederom voor eindredactie te pleiten bij de kopregels (dus niet in de berichten zelf) om optimale duidelijkheid te bevorderen.


Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  5 leden, 201 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.