Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
gmc

Zaken doen met buitenlandse bedrijven

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

 

Wanneer ik een Nederlands bedrijf als potentiele klant heb, ga ik altijd even naar de KvK. Jaarcijfers opvragen, bedrijfshistorie, etc.. Ik vraag me af hoe dat eigenlijk zit met buitenlandse bedrijven, bijvoorbeeld uit de VS. Toch wel prettig om te weten dat een bedrijf echt bestaat voor je in zee gaat (overigens ga ik niet zomaar met nieuwe bedrijven in zee zonder een voorschot, dat helpt ook al natuurlijk).

 

Misschien dat iemand het hier weet??

 

Gr,

 

koen


Sonologic, experts op het gebied van webapplicaties, MKB unix migratie, embedded systems, intra- en internet, kunstmatige intelligentie en embedded systems; http://www.sonologic.nl/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi GMC,

 

Al googelend kwam ik de site van het Ministerie van Economische Zaken tegen. Daar stond een verwijzing naar www.evd.nl.

 

Citaat:

 

De EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, ondersteunt ondernemers en publieke organisaties bij het internationaal ondernemen en samenwerken. De EVD stimuleert internationale activiteiten met informatie over buitenlandse markten, met projectmatige en financiële ondersteuning en door het leggen van contacten met zakenpartners in het buitenland. Daarbij benut de EVD zijn wereldwijde netwerk van nationale en internationale organisaties zoals, Kamers van Koophandel, Nederlandse ambassades, consulaten generaal, de Europese Commissie en internationale financieringsorganisaties . Door de combinatie van kennis, ervaring, maatwerk en het wereldwijde netwerk opent de EVD werelden op het gebied van internationaal zakendoen die voorheen gesloten leken.

 

Is dit wat je bedoelt? Ik ga er vanuit dat zij ook behulpzaam kunnen zijn met het verstrekken van bedrijfsinformatie.


www.hfmn.com | www.staffvision.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Koen,

 

Even een vraagje, doe je onderstaand:

 

Wanneer ik een Nederlands bedrijf als potentiele klant heb, ga ik altijd even naar de KvK. Jaarcijfers opvragen, bedrijfshistorie, etc.. I

 

voor elke opdracht die je binnenkrijgt van Nederlandse bedrijven of hanteer je een begrenzing (kosten opdracht).

 

Andere mogelijkheid om internationaal achter de "betrouwbaarheid en kredietwaardigheid" van (inter)nationale bedrijven te komen zijn:

 

- www.graydon.co.uk en natuurlijk www.graydon.nl

- www.dnb.com

- www.atradius.com

 

Natuurlijk zijn hier niet alle gegevens van alle bedrijven te vinden en ben je hier ook geld aan kwijt.

 

Natuurlijk kun je ook altijd referenties natrekken. Zet wat vragen op papier over, betalingen, groottte van de opdracht, etc.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is heel erg moeilijk om van een Amerikaans bedrijf de originele/eigenlijke eigenaar te achterhalen. In Amerika kent men niet zoals bij ons in Europa de KvK. Een Amerikaans bedrijf kan zelfs van de ene op de andere dag een andere eigenaar hebben. Een goede referentie is een bankrekening. Als men een bankrekening nummer aan je geeft en het staat zowel op de bedrijfsnaam als de naam van de gemachtigde (die bij jou bekend is) dan kun je van een wat zekere situatie uitgaan.

 

 

Groet

 

Rick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

Bedankt voor de tips. De site evd.nl heeft wel dat typische overheids-gevoel: ik naar het invulformulier voor vragen aan de medewerkers VS, gegevens invullen, druk op submit: 'u moet een vraag invullen, ga terug'.. ik terug.. nix geen invulveld voor vragen! Gelukkig stond er een telefoonnr. en email adres bij :)

 

Wat betreft het opzoeken van gegevens in de kvk, ik doe dit niet bij elke opdracht, enkel indien het om veel geld gaat en/of ik het niet helemaal vertrouw (dat is dus een gevoelskwestie). Als ik de mensen persoonlijk ken zoek ik het meestal ook niet op. Sowieso vraag ik meestal de gratis gegevens op (via de site van de kvk), en dus bij grotere opdrachten ook de info waar je voor moet betalen. Toch altijd prettig om te weten of een bedrijf bijvoorbeeld 6 keer per jaar van eigenaar verandert oid..

 

Gr,

 

Koen


Sonologic, experts op het gebied van webapplicaties, MKB unix migratie, embedded systems, intra- en internet, kunstmatige intelligentie en embedded systems; http://www.sonologic.nl/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 323 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept