Jump to content
Sened Zion
Verberg

Duurzaam textiel en verpakkingen

Goedemiddag,

 

Ik ben bezig met het ontwikkelen van een innovatief product. Nu wil ik met mijn product graag bijdragen aan het verbeteren van het mileu en het eco systeem. Hiervoor ben ik op zoek naar duurzaam textiel en duurzame verpakkingen voor het product. Tot op heden ben ik nog niet de juiste partij tegen gekomen die mij hierin kan voorzien..

 

Heeft er hier iemand ervaring met het aanschaffen of gebruiken van duurzaam textiel  of verpakkingen? Iemand een idee waar ik dit kan vinden? Wat zijn de ervaringen hiermee? Ik probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen, dus alle info is van harte welkom!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Wat bedoel je precies met 'duurzaam textiel of verpakkingen'? In beide industrieën is het een hot topic en is er een enorm aanbod te vinden. 


Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
3 minuten geleden, Richard Theuws zei:

Wat bedoel je precies met 'duurzaam textiel of verpakkingen'? In beide industrieën is het een hot topic en is er een enorm aanbod te vinden. 

 

Met duurzaam textiel of verpakkingen bedoel ik stoffen die gerecycled zijn.  Of op een zodanige manier gemaakt zijn, waarbij er rekening is gehouden met het milieu of werkomstandigheden.   Het textiel moet waterdicht zijn en voor de verpakkingen zijn er geen speciale eisen .... Ik kom hier niet helemaal uit. Heb jij specifieke namen die dit aanbieden?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Een tip om eens te kijken is wellicht Fashion For good! Zie de website https://fashionforgood.com, ze hebben een museum met meer informatie over duurzame stoffen en verpakkingen en vaak ook events. Daarnaast hebben ze een incubator programma, wellicht interessant om een keer naar zo'n lezing te gaan


Proud owner of thecollectionone.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

De meest duurzame kleding is kleding die vaak wordt gedragen en lang mee gaat. Dat is veel duurzamer dan kleding die van gerecyceld of bio materiaal gemaakt is. Het allerbeste is dus tijdloze (niet te modieuze) kleding en als dat dan van een eco materiaal gemaakt is dan is dat een extra bijkomend voordeel. Duurzaam verpakking materiaal is materiaal wat daarna hergebruikt kan worden en niet de prullenbak in gaat om daarna evt gerecyceld te worden... voorkomen is veel en veel beter dan recyclen.  Goede voorbeelden van duurzame merken zijn Mud Jeans, Patagonia en Onethird. 


Importeur eco producten onder eigen merk maar ook privat label /custommade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 248 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept