• 0

Vragen over de alcohol regelgeving.

Wij zijn een groep toekomstige ondernemers, die ambitie hebben een bedrijf op te richten met als doelstelling verschillende likeuren te verkopen.

 

Wij hebben ons al op verschillende onderwerpen binnen de Nederlandse regelgeving georiënteerd, en hebben ons hierover laten informeren, maar er blijven nog een aantal vragen openstaan.

 

De producten die we willen aanbieden, zijn likeuren waarbij al bestaande sterke dranken (of in andere woorden geen eigen gestookte drank) worden gebruikt. Op basis van verschillende recepten worden deze likeuren gemixt met vruchten, specerijen en dergelijke.

 

De likeuren variëren, afhankelijk van de smaak, tussen de 18% en de 32% procent. Aan de hand hiervan gaan wij er van uit dat de likeuren volgens de drank en horecawet onder de sterke drank valt.

 

De drank zal zowel aan bedrijven (Restaurants, Cafés) als aan particulieren aangeboden worden. Aan de hand hiervan nemen we aan dat we een fysieke slijterij met een slijterijvergunning moeten hebben.

 

Nu is het de vraag of het mogelijk is om de keuken (waar de likeuren gemaakt worden), de opslag van de likeuren en de slijterij op 1 locatie te vestigen.

 

Wij hebben reeds al de Voedsel en Warenautoriteit gecontacteerd op advies van de gemeente en hebben geen concreet antwoord gekregen wat betreft hygiëne voorwaarden en waar er tijdens een inspectie op gelet wordt. Als wij volgens de HACCP-principes werken en de desbetreffende hygiëne codes volgen, zou dat dan voldoende zijn, of zijn er nog een aantal punten waar we op zouden moeten letten?

 

Wat zijn de juiste hygiëne codes waar we on aan zouden moeten houden en bij welke brancheorganisaties zouden we deze codes kunnen opvragen?

 

Wij hebben begrepen dat er geen speciale eisen opgesteld zijn voor de flessen van de likeuren, maar vragen ons af wat de regelgeving aan de hand van etikettering van likeuren is? Waar zouden we specifiek dit soort informatie kunnen vinden?

 

Gelden dezelfde vereisten voor verkoop aan particulieren ook voor B2B?

 

Wie zou hier ons bij kunnen helpen?

 

Alvast bedankt en met vriendelijke groeten,

 

E.Darman & R.Petten

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

1 antwoord op deze vraag

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 257 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.