• 0

Ongevraagd bedrijfsgegevens gebruiken in gratis offerte

Onlangs tikte ik mijn bedrijfsnaam in op Google, tot mijn verbazing zag ik mijn bedrijf vermeld in zogenaamde gratis vrijblijvende offerte aanbiedende site's compleet met naam en toenaam.

Is hier nu sprake van misbruik of moet ik hier blij van worden? Ik ben overigens nog nooit benaderd voor een toestemming en wie verdiend hier aan? Ik kom niet verder dan gratis, best lief maar dat geloof ik niet.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wat zei de beheerder/exploitant van die site zelf (want ik neem aan dat je die toch als eerste benaderd hebt?

 

Verder blijft het voor dit forum een beetje koffiedik kijken als je niet iets meer informatie verstrekt over wat voor soort dienst of product jij aanbiedt en welke site het betreft. Als het - hoef niet! - bijvoorbeeld een scam zou zijn, is het wel prettig om te weten welke site het is 

 

Quote

en wie verdiend hier aan? Ik kom niet verder dan gratis, best lief maar dat geloof ik niet.

Ik ook niet. Soms verdient zo'n site aan advertenties, maar meestal moet er door iemand betaald worden voor de offerte of doorverwijzing 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Nee dat heb ik nog niet gedaan. Onder andere deze ; https://www.glusiness.com/NL/Oosthuizen/267781673241027/ACS--vochttechniek-\--betontechniek en deze site, https://www.renovatie-nu.nl/oosthuizen/acs-vochttechniek-betontechniek/   vermelden of maken zich hier schuldig aan. Op zich kan ik geen vreemde zaken ontdekken in de richting van geld willen verdien of iets dergelijks. Ongevraagd is het wel waarbij ik mij dan afvraag heb ik hier wel of geen profijt van.  

aangepast door Franckvdk
Link naar reactie
  • 0

Mijn praktijk blijkt ook ongevraagd op sites te staan, bijvoorbeeld op https://trustoo.nl/mediators/loosbroek/


Enkele dagen geleden ontving ik een mail met de volgende (geanonimiseerde) inhoud. Totaal ongevraagd en ook nog misplaatst ! Want ik doe geen echtscheiding mediation en ook nog ver uit mijn regio (bij mediation van belang). Een kwalijke zaak.

 

Aanvraag van ....... voor een Scheiding / uit elkaar gaan

 

Onderstaande aanvraag komt via trustoo.nl. ..... heeft voor uw bedrijf gekozen. Deze aanvraag is gratis. Neem direct contact op via e-mail of telefoon!

 

Contactgegevens

Aanvraag voor Scheiding / uit elkaar gaan

Naam........

Plaats Loosbroek

Telefoon 06373... klik voor volledige telefoonnummer

E-mail ........ Of reply op deze e-mail (gratis)

Gewenste reactietermijn Binnen één werkdag

Contactvoorkeur Niet overdag bellen

prijsopgave Aangevraagd op 2020-01

Staan de direct betrokken partijen achter bemiddeling middels een mediation traject? Ja

Waarom krijg ik deze aanvraag via trustoo?
Uw bedrijf staat in de top 10 beste mediators van Loosbroek en omstreken van trustoo.
Hier zoeken nieuwe klanten naar de beste mediators in hun regio. Deze aanvrager heeft voor uw onderneming gekozen op basis van uw gratis bedrijfsprofiel.

Wat kost mij dit?
Deze aanvraag en het beantwoorden ervan is gratis. U kunt direct bellen of mailen naar de aanvrager. Dit schept geen enkele verplichting naar trustoo.

Tip: claim gratis uw bedrijfsprofiel
Als eigenaar kunt u uw gratis bedrijfsprofiel claimen. Hiermee kunt u uw gegevens controleren en aanvullen (Complete gegevens leiden tot een hogere trustoo score). Ook kunt u aangeven in welke plaatsen en voor welke diensten u gevonden wilt worden.

Meer aanvragen ontvangen?
Trustoo kan nog veel meer kwalitatieve aanvragen voor u verzorgen dan met uw gratis bedrijfsprofiel.
Weten wat de mogelijkheden daarvan zijn? Neem dan contact op via 020 26 21 267.

Vragen? We helpen u graag.
Mail klantenservice@trustoo.nl of bel 020 26 21 267 (elke werkdag van 9:00 tot 17:00).

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Het trustoo team
klantenservice@trustoo.nl
www.trustoo.nl
020 26 21 267

 

 

Met vriendelijke groet,

mr. Monique Doomernik

UwJurist.nl-Contracten en Voorwaarden-Arbeidsrecht-Huurrecht-Franchiserecht

Link naar reactie
  • 0

Die RenovatieNu-link zie ik vooralsnog weinig verkeerds aan. Zij melden dat je bestaat, dat is het zo'n beetje.

 

Zouden zij offertes voor je aannemen, maar deze pas na betaling laten zien, dan wordt het al een beetje dubieuzer, maar zo lang de bezoeker duidelijk is dat de dienst "offertes van meerdere dienstverleners aanvragen" is, denk ik dat ze er nog wel mee wegkomen. Dat is namelijk iets wat jij niet aanbiedt, en waar de bezoeker voordeel van kan hebben.

 

De Glusiness-link vind ik een stuk dubieuzer:

 

"ACS vochttechniek / betontechniek, wij behandelen alle soorten (grond) water lekkages / overlast van vocht in kelderruimtes,gebouwen en woningen", dat doet lijken alsof de site namens jou spreekt. Er zijn websites voor minder plat gegaan (zie de Zwartepoorte-zaak). Er zijn wel meer punten waar de site doet alsof hij namens jou spreekt.

 

Daarnaast kan men schijnbaar via die site een offerte bij jou aanvragen. Als dat iemand geld kost (jij of de aanvrager), dan gebruikt Glusiness (voor mijn gevoel) jouw handelsnaam om met jou te concurreren.

 

Op de foto's die ze van Facebook hebben geplukt, zit jouw auteursrecht. Weliswaar heb je aan Facebook een heel ruime licentie gegeven om ermee te doen wat Facebook en de partners van Facebook willen, maar het zou me niets verbazen dat de foto's dan wel op Facebook moeten blijven (of op zijn minst geëmbed worden). Dat lijkt hier niet het geval.

 

Wat het saldo voordeel min nadeel is, is lastig te zeggen. De site staat niet onder jouw controle, dus als ze er iets over jou zeggen wat niet klopt, kun je schade oplopen. Aan de andere kant zijn dit blijkbaar wel plekken waar een potentiële klant meer over jou kan leren.

 

Wat gebeurt er als je het formulier invult?

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

 

Wellicht zien we hier de evolutie van een scam verkoopmodel. De nieuwe variant is dan de ongevraagde promotie, die ertoe moet leiden dat de ondernemer contact zoekt met de aanbieder en alsnog tot een overeenkomst verleid wordt. Zullen we dat eens gaan uitdiepen.

 

Zonder tunnelvisie! Misschien is het wel liefdadigheid... :nerd-face:

 

Mening achteraf bijgesteld: ook de Gouden Gids en Telefoongids werken al jaren met een gratis basisvermelding. Dit is een variant daarop, met extra info toegevoegd. Dus niet meteen een scam veronderstellen. Eerst maar eens kijken of ondernemers kostenvrij hun profiel kunnen aanpassen.

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1
(aangepast)

 

Trustoo is een jaartje oud en schaalt nu op. Oprichter is veteraan van DTG. Interview in Misset Horeca. Het web wordt gescraped voor profielen en reviews.

 

Quote

Lars Freriks vertelt hoe het werkt: ‘We verzamelen alle informatie die over een bedrijf is te vinden, zoals het aantal jaren ervaring en de specialisatie, en brengen daarnaast de reviews op alle sites in kaart. Op basis daarvan maken we een bedrijfsprofiel en wordt een score berekend. Op die manier kunnen we een top-10 per werkgebied vaststellen. Het zijn geautomatiseerde processen, maar we checken ook alles handmatig.’

 

Lars Freriks: ‘Als mensen nu een notaris nodig hebben en volgende keer een cateraar, zullen ze weer op Trustoo kijken.’ Het is een objectieve methode, vult Pieter Westerhuis aan. ‘Want wij bepalen niet het cijfer; dat wordt berekend door het systeem. Soms vragen bedrijven zich af hoe we aan de informatie komen; het gaat om openbare gegevens over het bedrijf die al online zijn te vinden. Onze ervaring is dat geen discussie over de score ontstaat, want het is een objectieve berekening. Meer goede reviews werken bijvoorbeeld mee voor een hogere score.’

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
1 uur terug, Franckvdk zei:

Facebook heeft zo ver mij bekend weinig rechten mbt het lenen van foto’s, ik ga daar nog eens in spitten. Ik houd het voorlopig in de gaten, het is op het eerste gezicht een beetje dubbel, ongevraagd en toch een stukje promotie. 

 

Aangenomen dat dit jouw foto's zijn (gemaakt door jou of door een van jouw werknemers) en dat jij ze zelf eerst op Facebook hebt geplaatst, heeft Facebook volgens de voorwaarden waarmee je hebt ingestemd toen je lid werd van Facebook, de volgende rechten:

 

Quote

you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, and worldwide license to host, use, distribute, modify, run, copy, publicly perform or display, translate, and create derivative works of your content

 

 

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

In de Zwartepoorte-zaak werd een BMW-dealer geassocieerd met een negatief voorval bij een andere autodealer (ik ga de woorden niet herhalen, want dan krijgen we Zwartepoorte junior aan ons broek) door een ongelukkige combinatie van frames op een online gids in 2007. De inhoud van die frames kwam van Google, maar de site-beheerder gaf toe dat aanpassing relatief eenvoudig was. Dat weigerde hij echter, een beroep doende op de Vrijheid van Meningsuiting. Dus besloot de rechter de site-beheerder te dwingen.

 

Ze hebben op Loodgieter-Nu wel een heleboel gegevens gecombineerd: KvK-informatie, maar ook website en mailadres, en klaarblijkelijk ook foto's van Facebook. Dat klinkt als handwerk!

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik ben zelf eigenaar van een site met een business directory daarop,  en sta zelf ook op een aantal van dat soort sites. Al die sites bieden een gratis vermelding, maar daarnaast ook een betaalde variant. De betaalde variant biedt een uitgebreider profiel en staat boven de gratis vermeldingen, en er zijn extra upgrade opties zoals een opvallende rand, een "tip" label, altijd helemaal bovenaan enzovoorts.


Het is voor een bedrijf natuurlijk alleen interessant om zo'n betaalde advertentie te nemen als er heel veel advertenties op staan. Als er maar 10 bedrijven opstaan hoef je immers niet extra op te vallen, maar als er 500 bedrijven op staan in jouw branche en/of regio zul je er zonder zo'n opvallende vermelding ook niets uit halen. Als zo'n website dan ook nog flink wat aan marketing doet waardoor ze flink wat naamsbekendheid en daarmee ook bezoekers krijgen kan dat best een interessante investering zijn.

 

Overigens is zo'n directory site natuurlijk wel wat anders dan een offerte aanvraag site; ook daar heb ik weleens op gestaan maar daar betaalde je inderdaad per ontvangen aanvraag, of om de contactgegevens van de klant te kunnen zien. Een ander verdienmodel is dat de offerte aanvraag site een percentage van de opdracht in rekening brengt, bijvoorbeeld 10 of 15% van de opdrachtwaarde.

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Zelf heb ik mijn website uitgeschakeld vanwege het feit dat ik meer werk aangeboden krijg dan dat ik kan uitvoeren (in het welbekende "rondje om de kerk"). Ik heb ooit eens een telefoontje gehad van iemand die op "mijn site" een formulier had ingevuld voor een offerteaanvraag. Dat bleek dus ook via een andere site te gaan waarbij het schijnbaar de bedoeling was om mij te registreren om de offerteaanvragen binnen te krijgen. Ik heb deze potentiële klant dus maar uitgelegd dat ik geen zaken doe met die site, en dat die site mij zelfs totaal onbekend was.
In mijn spammap zag ik later inderdaad een aanvraag staan:

Quote

Beste Broeders Schilderwerken,

Er is een aanvraag gedaan voor voor u op Workle.nl.
Onderstaande aanvraag is ingevuld op de pagina.

verzoek tot schilderwerk

Om de volledige aanvraag omschrijving te zien, klikt u hier.

Met vriendelijke groet,
Team Workle.nl

Aangezien ik in voor mij onbekende mails niet op een link klik en deze mail ook in de spam map terecht komt kan zo'n site dan toch eventuele klanten kosten. Bij nader inzien stat het contactformulier nog steeds op workle.nl.

Tijdens het zoeken naar mijn bedrijfsnaam kom ik zelfs nog een branchegenoot met een vergelijkbare naam tegen die ook in mijn regio actief is. Het wereldje is maar klein en tot nu toe levert het geen verwarring bij mijn klanten op.

Link naar reactie
  • 0

Goh, nog eentje.

 

Quote

WORKLE.nl is dé specialisten website van Nederland waar momenteel meer dan 37.000 specialisten staan ingeschreven.

 

Ingeschreven suggereert dat ze zich aangemeld hebben, maar het kan dus ook dat ze door uitzendkrachten zijn ingeschreven.

 

Workle is een initiatief van Partners Online BV uit Leerdam. 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
9 uur geleden, Bob de webbouwer zei:

Ik ben zelf eigenaar van een site met een business directory daarop,  en sta zelf ook op een aantal van dat soort sites. Al die sites bieden een gratis vermelding, maar daarnaast ook een betaalde variant. De betaalde variant biedt een uitgebreider profiel en staat boven de gratis vermeldingen, en er zijn extra upgrade opties zoals een opvallende rand, een "tip" label, altijd helemaal bovenaan enzovoorts.


Het is voor een bedrijf natuurlijk alleen interessant om zo'n betaalde advertentie te nemen als er heel veel advertenties op staan. Als er maar 10 bedrijven opstaan hoef je immers niet extra op te vallen, maar als er 500 bedrijven op staan in jouw branche en/of regio zul je er zonder zo'n opvallende vermelding ook niets uit halen. Als zo'n website dan ook nog flink wat aan marketing doet waardoor ze flink wat naamsbekendheid en daarmee ook bezoekers krijgen kan dat best een interessante investering zijn.

 

Overigens is zo'n directory site natuurlijk wel wat anders dan een offerte aanvraag site; ook daar heb ik weleens op gestaan maar daar betaalde je inderdaad per ontvangen aanvraag, of om de contactgegevens van de klant te kunnen zien. Een ander verdienmodel is dat de offerte aanvraag site een percentage van de opdracht in rekening brengt, bijvoorbeeld 10 of 15% van de opdrachtwaarde.


Neem je hier als website een heel groot risico?  De site plaatst ongevraagd gegevens en wekt de illusie op dat er samen word gewerkt met offerte aanvragen. 
Als dat inderdaad gebeurd kan de offertesite het of gratis doorgeven aan het desbetreffende bedrijf, of een vergoeding vragen en in het slechtste geval alle aanvragen  richting prullenbak. 
 

Wie zou mij nu kunnen garanderen dat de betreffende offerte site alle aanvragen naar mij heeft verstuurd? Behoorlijk dubieus. 

Link naar reactie
  • 0
10 uur geleden, TwaBla zei:

In de Zwartepoorte-zaak werd een BMW-dealer geassocieerd met een negatief voorval bij een andere autodealer (ik ga de woorden niet herhalen, want dan krijgen we Zwartepoorte junior aan ons broek) door een ongelukkige combinatie van frames op een online gids in 2007. De inhoud van die frames kwam van Google, maar de site-beheerder gaf toe dat aanpassing relatief eenvoudig was. Dat weigerde hij echter, een beroep doende op de Vrijheid van Meningsuiting. Dus besloot de rechter de site-beheerder te dwingen.

 

Ze hebben op Loodgieter-Nu wel een heleboel gegevens gecombineerd: KvK-informatie, maar ook website en mailadres, en klaarblijkelijk ook foto's van Facebook. Dat klinkt als handwerk!

 

 

Er staat mij nog een verhaal bij van een cafe die foto’s gebruikte van een boerenkool schotel. Er was een tijdelijke actie bedacht en daar werd een foto gebruikt die van Google was geplukt. Achteraf ontving men een hele gepeperde rekening die in geen enkele verhouding stond, de rechtbank wees de vordering gewoon toe. Best bizar als je er over nadenkt🤔

Link naar reactie
  • 0
1 uur terug, Franckvdk zei:

Wie zou mij nu kunnen garanderen dat de betreffende offerte site alle aanvragen naar mij heeft verstuurd? Behoorlijk dubieus. 

 

Ik betaalde in 1 geval een paar euro per ontvangen aanvraag, dus alleen als de aanvraag echt naar mij werd verstuurd. Bij de betreffende site vroeg men overigens geen offerte aan specifiek bij mij, maar dat was zo'n "ontvang 5 offertes van dj's uit uw regio" site.  Bij de andere site kreeg ik de offerte aanvraag gratis binnen, maar moest ik betalen om de contactgegevens van de klant te zien (en dus te kunnen reageren op de aanvraag).

 

Het voordeel van de tweede site was dat ik beter kon filteren en alleen betaalde voor de aanvragen waar ik dacht een goede kans te maken. Bij de eerste site kreeg je gewoon alle aanvragen binnen  je regio, maar de mensen die daar een offerte aanvroegen waren echt shoppers die vooral voor de laagste prijs gingen. Onder de streep leverde die site wel meer omzet op dan de directe kosten, maar ik moest zo vaak offertes maken voor klanten waar ik vervolgens nooit meer wat van hoorde dat ik er maar mee opgehouden ben (ondanks dat ik natuurlijk standaard mailtjes gebruik die ik alleen maar hoef te copy/pasten en een paar details moet aanpassen).

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Ergens klopt daar helemaal niets van. Ik geef een hoop geld uit voor een eigen website met de bijkomende onderhoudskosten, hierdoor zorg ik als bedrijf ervoor dat ik prima gevonden word en een goede communicatie is gewaarborgd tussen de opdrachtgevers en mij.  Nu gaat er ongevraagd een derde partij met mijn bedrijf er vandoor door middel van offerte aanvragen, dat klopt niet. Het kan dus nu al wezen dat er diverse opdrachtgevers een offerte daar hebben aangevraagd waar ik geen zicht op heb🤔. Nu moet dus maar geloven in de eerlijkheid van de mens achter de gratis offerte site. 

Link naar reactie
  • 0

Er zit een element van misleiding en valse representatie in.

 

Quote

Landelijk actief

Wij werken door het gehele land samen met diverse renovatiebedrijven uit deze bedrijvengids. Hierdoor bevinden wij ons altijd bij jou in de buurt. Op de Renovatie Nu bedrijvengids vind je alleen KvK ingeschreven bedrijven, waardoor je verzekerd bent van hoogwaardige kwaliteit en erkende bedrijven.

 

Werken samen?

KvK-inschrijving een verzekering van kwaliteit en erkenning?

 

Al je even terug bladert, zie je dat er ook een jurist deelneemt aan deze gedachtenwisseling, die haar praktijk aantrof bij Trustoo. Wellicht heeft UwJurist suggesties voor een jurische aanpak.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
10 minuten geleden, Franckvdk zei:

Komt het de AVG hier ook niet in het geding?

 

 

In theorie ja: de AVG geldt ook voor persoonsgegevens uit openbare bronnen. 

Een site moet dus een gerechtvaardigd belang hebben voor verwerking van die gegevens. 

 

Zie ook deze interessante uitspraak waarbij een schadevergoeding werd toegekend: 

Quote

Artikel 8, 40, 45, 46 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) - belangenafweging- verwerken van persoonsgegevens onrechtmatig - toekennen immateriële schadevergoeding.

Een advocatenkantoor heeft WSNP-gegevens van verzoekster 'overgetypt' uit de Staatscourant Naar het oordeel van de rechtbank valt dat onder de definitie van 'het verwerken van persoonsgegevens'. De rechtbank is verder van oordeel dat het advocatenkantoor niet (voldoende) heeft uitgelegd welk gerechtvaardigd belang zij hierbij heeft, terwijl er wel een inbreuk wordt gemaakt op belangen van verzoekster. Na weging van deze belangen komt de rechtbank tot de conclusie dat het verwerken van de gegevens van verzoekster onrechtmatig is en kent haar immateriële schadevergoeding toe.

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

ik zit niet in offerte gerelateerde handel maar als winkel sta je ook geregistreerd op diverse platformen.

de meeste proberen commissie te verdienen aan gerealiseerde leads en hebben een groot register/aantal deelnemers nodig om gevonden te worden.

allemaal mooie verhalen dat je beter gevonden wordt en dat de klanten allemaal vanzelf naar je toe komen hollen

 

ik besteed er inmiddels geen aandacht meer aan, tot nu toe niets opgeleverd voor zover ik dat kan nagaan. :confused-face:

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

dit model bestaat al vele jaren.

En het is zeker een risico dat je een slechte naam krijgt.

In het begin had ik ook niet direct door hoe het werkte.

Ik was als opdrachtgever opzoek naar bedrijven om iets voor mij te doen . 

Bij zoeken op google kwam ik eigenlijk voornamelijk dit soort websites tegen (ze zijn zeer goed in zoekmachine marketing waardoor hun pagina met jouw naam boven je eigen site in google komt).

Ik heb dus via een 2 tal van dit soort sites offertes aangevraagd bij bedrijven. Mijn offerte aanvraag werd naar 8 bedrijven gestuurd waarbij ook de namen gegeven werden van de bedrijven waarheen gestuurd werd.

 

Op geen van die offerte aanvragen kwam een reactie.

dan volgde er bij 1 van die sites nog een mail naar mij dat nog niemand geantwoord had en dat ze nog een herinnering gestuurd hadden.

 

Ondertussen hadden betreffende bedrijven bij mij al slechte naam met als achterliggende gedachte: wat een waardeloze bedrijven, nemen niet eens de moeite om even op offerte aanvraag te antwoorden, kennelijk hebben ze werk/geld zat en zitten ze niet op mijn werk te wachten.

 

Maar geen reactie via die offerte sites dus verder zoeken op google. dan kwam ik die bedrijven dus weer tegen maar nu met hun eigen site. Maar die sloeg ik dus over aangezien die niet op offerte aanvraag gereageerd hadden en dus blijkbaar niet geïnteresseerd waren.

 

Pas later werd mij dus duidelijk hoe dit werkt.

 

Maar is dus wel degelijk een zeer groot risico op mislopen van klanten en omzet  omdat jij via die offerte site misschien enkel tegen betaling kan reageren en dat niet wil en de klant dus een negatief beeld over je bedrijf krijgt en je in de toekomst helemaal niet meer benaderd daarom.

Link naar reactie
  • 0

Dat dus, hier kun dus je financiële schade oplopen. Hoe groot die kan zijn is niet aan te geven omdat cijfers niet bekend zijn. De schade die ik nu al oploop is het geld dat ik uitgeef aan mijn website🤔. Misschien een waarschuwing op de site zelf laten plaatsen dat ik niet met offertesite’s ed samenwerk als eerste stap.  Tweede stap zou een verzoek versturen om te stoppen met deze ongevraagde “service “. Bestaat er iets als een soort octrooi?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 174 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.