loading
Ga naar inhoud
FMdeRuiter
Verberg

Personeelskosten keuken Hotel

vraag

Goedenavond,

 

Ik heb een vraag. 
Stel ik heb een hotel met een restaurant. Ik kan uit mijn cijfers uitmaken wat ik per maand kwijt ben een keukenpersoneel. Moet ik om het percentage van het keukenpersoneel tov van de omzet de totale omzet van het restaurant doen of enkel de “food”?

 

bijvoorbeeld: 

*kosten keukenpersoneel =10.000

*omzet restaurant = 30.000 (20.000 food, 10.000 dranken)

dus in dit geval wordt het 33% of 50%
 

Ik meende altijd dat het de gehele omzet was. want door het eten drinkt men andersom.

 

in bovenstaand voorbeeld heb ik het ontbijt achterwege gelaten.

 

alvast bedankt

 

Fred 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
  • Waardeer dit antwoord

Hier valt geen eenduidig antwoord op te geven.

Zoals Shoptillyoudrop en Joost al aangeven: wat is je doel hiermee? Waarvoor heb je dit nodig?

Op basis daarvan kunnen we je wellicht beter adviseren.


Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
  • Waardeer dit antwoord

Goedemorgen,

 

Excuses voor de verwarring.

Ik zou graag willen weten aan de hand van de kosten van het keukenpersoneel wanneer deze rendabel is. 

Bij een hotel wordt een richtlijn gegeven van 33% als personeelskosten van de totale omzet.

Waar in de omzetcijfers zet ik de personeelskosten van keuken in af?

 


 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
  • Waardeer dit antwoord

Beste FMdeRuiter,

 

kennelijk heb je zelf al branchecijfers en iets over kengetallen of inslagpercentage in de horeca gevonden.

 

Als het restaurant een zelfstandige functie heeft zou ik de personeelskosten relateren aan de restaurantomzet aan klanten die alleen komen dineren. Ik neem aan dat er ook bar- en bedienend personeel is.

 

Als het restaurant vooral een ondersteunende functie heeft voor het ontvangen van hotelgasten dan zou ik relateren aan de totale omzet. Denk aan logies & ontbijt of all-inclusive arrangementen.

 

Een verdeling is natuurlijk ook mogelijk.

 

Vertel eens, is dit een studievraag of zoek je als ondernemer inzicht in jouw cijfers?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
  • Waardeer dit antwoord

Beste Highio,

 

Bedankt voor uw antwoord.

 

Ik ben geen ondernemer. Ik ga werken voor een hotel (2 vestigingen) en ben dan verantwoordelijk voor de keuken(s)

 

Op een vestiging zijn de personeelskosten te hoog 45%. Ik probeer duidelijk te krijgen in hoeverre de keuken “te duur is”. (Inkoop is goed) 

 

De keuken wordt idd apart gezien er komen zeker gasten die niet in het hotel zitten. 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
  • Waardeer dit antwoord
41 minuten geleden, FMdeRuiter zei:

Ik ben geen ondernemer.

Ik heb  erover nagedacht en kom a.d.h.v. forumregels tot de conclusie dat dit topic moet worden gesloten. Als werknemer is het blijkbaar o.a. jouw taak om de keuken efficiënt te laten draaien. HL is echter bedoeld voor ondernemers en relevante onderwerpen voor ondernemers. Met jouw vraag wil je eigenlijk leren hoe jij jouw werk goed kunt doen. Daar is HL niet voor bedoeld. Jij zult in opdracht - en conform richtlijnen - van jouw werkgever moeten uitwerken wat een efficiënte personeelsbezetting is.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant 'in ruste', gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 65.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Wie is er online?

    Er zijn 9 leden online en 101 gasten

    Bekijk volledige lijst    
  • Ook interessant:

  • Ondernemersplein



NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké