• 0

"Yes !!" - vier je successen hier !

We praten hier veel over allerlei aspecten van Commercie, maar het mooiste van Commercie is natuurlijk als je klant eindelijk "Ja !" zegt.

 

Schrijf hier je mooiste of laatste keer dat je bij je klant de deur uitliep, de hoek omsloeg en daar gillend "YES !" uitriep.

 

Misschien ben je iets minder uitgelaten, dan toch :

 

Wat is jouw mooiste "Yes !!"- moment ?

 

[mod edit: titel ververst na samenvoegen]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 3

In absolute bedragen misschien nog niet zo heel opzienbarend, maar in 11 dagen 2013 meer omzet gedraaid dan in heel 2011... YES!!!

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Gefeliciteerd Highio!

 

Zelf ook even in de administratie gekeken. Als kleine ondernemer in 2008, 2009 en 2010 stabiele omzet. Toen in 2011 plotseling een halvering. In mijn geval dus wel Joost. In 2012 weer opgeklomen met een verviervoudiging van de omzet! Gaat goed.

 

Sinds dit kalenderjaar fulltime ondernemer, we zullen zien.... (om uit de kosten te komen moet de omzet nu wel veel meer dan verviervoudigen, maar ik steek er dan ook veel meer tijd in)

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

 

 

Éen 'Yes moment' voor mij is wanneer een klant helemaal blij is met de webtekst die ik voor hem schreef. Glimmen!

 

Maar als je tekstschrijver bent dan zou ik schrijven "heb geschreven" in plaats van "schreef", toch?

 

Zo zou iemand ook kunnen pleiten dat u als schrijfster er voor zou kiezen om alle woorden in uw omschrijving dan wel geheel in het Engels te schrijven entrepreneur, geek, sofware developer, writer, tyrannosaurus regina dan wel geheel in het Nederlands. Als u dan toch de voorkeur heeft voor de gemixte versie dan zou ik persoonlijk schrijfster noteren als schrijver. De Engelse begrippen entrepreneur, geek en software developer zijn immers onzijdig, schrijver in het Nederlands ook. Er bestaan immers vrouwelijke en makkelijke schrijvers. Ik ben zelf geen schrijver en ik heb niets met de Nederlandse taal ;) dus misschien zit ik er helemaal naast.

 

Dit bedoelde ik dan ook niet op een vervelende manier. Op uw manier is het evenzo correct, echter dat geldt ook voor de persoon die u citeerde.

 

On-topic:

Mijn Yes! moment was de zéér succesvolle start van mijn onderneming. Hoor ik daar boe geroep? Laat ik dan iets specifieker zijn. Voor het visum van mijn buitenlandse partner moest ik een beter contract hebben dan mijn toenmalige werkgever kon bieden. Daarnaast was ik sowieso al op zoek naar een uitdagendere baan daar ik het gevoel had mijn potentie niet volledig te benutten. Helaas is het in huidige tijden moeilijk voor iemand met minder dan 5 jaar relevante werkervaring om een uitdagende functie op niveau te vinden.

 

Om een lang verhaal kort te maken heb ik besloten om mijn energie te steken in hetgeen waar ik altijd al het meest van gehouden heb. Ik heb ontslag genomen en ben voor mijzelf een eenmanszaak begonnen.

Binnen twee maanden is dit ´onderneming zaadje´ uitgegroeid tot een (kleinschalige) internationaal opererende onderneming welk niet alleen in de levensbehoeften van mijn vrouw en mij kan voorzien maar daarnaast ook goed is voor een aardige spaarcent. Momenteel is mijn vrouw haar visum rond dus mag ze blijven, het bedrijf heeft nog véél meer potentie.

 

Voor mij persoonlijk is het Yes! moment dan ook dat ik van mijn idee, mijn visie, ´iets´ gemaakt heb waarmee ik mijn eten kan kopen. Waarmee ik mijn rekeningen kan betalen. Waarmee mijn toekomstige kind later van kan studeren. Een prestatie om trots op te zijn. Ik besef dat voor sommige van jullie deze prestatie niet veel voor zal stellen maar voor mij is het gevoel van onafhankelijkheid, vrijheid en de voldoening dat mijn vrouw hier mag blijven één groot Yes! moment!

 

Voor de personen die mijn verhaal tot hier gelezen hebben: neem een koekje, verdient u wel na zo´n lang verhaal ;D

Link naar reactie
  • 0
Voor het visum van mijn buitenlandse partner moest ik een beter contract hebben dan mijn toenmalige werkgever kon bieden.

 

Wel sneu dat een pas opgestarte eenmanszaak voor de overheidsdienst die de visum verstrekt, meer zekerheid biedt dan een contract.

 

Ondernemen is dus wel degelijk de toekomst.

 

Blijkbaar doe je iets dat onmiddellijk winstgevend is en ook direct uitbetaald wordt.

 

Ben dus wel benieuwd naar wat je precies doet.

 

 

Link naar reactie
  • 0

en ben voor mijzelf een eenmanszaak begonnen.

 

Als we dan toch elkaars teksten beoordelen op correctheid dan hoort een pleonasme ook niet thuis in jouw tekst :P

 

Zonder dollen: mooi verhaal en petje af.

 

groet

Joost

 

Bedankt!

 

Zoals ik aangaf is Nederlands niet mijn sterkste punt maar nu vraag ik mij toch af of het wel een pleonasme is want ik had ook kunnen zeggen "ik ben voor mijzelf een BV begonnen", toch?

 

Wel sneu dat een pas opgestarte eenmanszaak voor de overheidsdienst die de visum verstrekt, meer zekerheid biedt dan een contract.

 

Ondernemen is dus wel degelijk de toekomst.

 

Blijkbaar doe je iets dat onmiddellijk winstgevend is en ook direct uitbetaald wordt.

 

Ben dus wel benieuwd naar wat je precies doet.

 

Het visum was niet afgegeven op basis van het eigen bedrijf, maar daar zal en wil ik niet verder op ingaan. Uiteraard is alles geheel correct en legaal verlopen maar met dit overheidsorgaan wil ik geen risico lopen (incompetentie lijkt daar een vereiste competentie bij indiensttreding te zijn).

 

Verder ben ik het wel met u eens dat ondernemen de toekomst is (voor Nederland). Helemaal in crisistijden denk ik dat ondernemen een goede mogelijkheid is om toch te kunnen excelleren in een matig arbeids- en investeringsklimaat.

 

Ik denk dat niet iedereen geschikt is om te ondernemen maar toch ben ik van mening dat men binnen het hoger beroeps onderwijs (HBO) veel intensiever moet sturen en corrigeren op ondernemerschap.

 

Voorbeeld:

Ik kan me nog goed herinneren dat er aan een HBO opleiding gevraagd werd een plan op te stellen voor een boer en boerin. Zij hadden een agrarisch bedrijf dat goed liep. De boerin wilde investeren in haar hobby, ze wilde haar boerderij recreatief maken. Ze had zelf allemaal oud-Hollandse spelletjes bedacht en verkocht allerlei producten vers van de boerderij. De boerin wilde het echter groter aanpakken maar wist niet precies hoe. Na enig navraag was men bereid om 50.000 euro te investeren.

 

De studenten kwamen met diverse ondernemingsplannen op de kroppen. De één had een in mijn ogen zeer goed plan om eerst te professionaliseren en nieuwe spannende ideeen in te brengen welke minimale investeringen met zich meebrachten. De gedachte was dat de boerin bij een grote investering dit ook binnen redelijke termijn terug moet kunnen verdienen. Volgens de studenten was daarvoor weer een ruime investering voor marketing nodig waarvan het effect moeilijk te voorspellen is. Prima! Goede analyse erbij en men kreeg een 7 of een 8 meen ik.

 

Een andere groep had het idee om een overdekte ijsbaan te plaatsen in het veld achter de boerderij. De kosten werden geschat op 200.000 euro, onderhoudskosten had men wel over nagedacht maar werden enorm onderschat. Indien men uberhaupt gevraagd had wat het budget van de boer en boerin was dan had men al kunnen weten dat dit plan niet eens mogelijk zou zijn. Indien het een zéér bijzonder plan zou zijn dan had men kunnen zeggen dat het zó innovatief was dat ondanks dat het budget ruimschoots is overschreden het toch de moeite waard was. Bij een vragenronde werden de studenten geconfonteerd met enkele vragen zoals "hoeveel ijsbanen zijn er in Nederland op dit moment?", "Waarom zijn het er zo weinig denken jullie?" en "In hoeveel jaar denken jullie de investering terug te kunnen verdienen?". De antwoorden waren om van te huilen. De beloning voor dit gedrocht? Een zes voor de moeite ???

 

Ik zou hun plan in een vroeg stadium al afgeschoten hebben. If it looks like a pig and smells like a pig.... its probably a pig! Begin maar opnieuw met brainstormen!

 

Maar goed, terug on-topic. Wat we doen?

Het idee is extreem simpel daar ik geen investeringsrisico wil lopen (net een huis gekocht en mijn looninkomsten waren verdwenen).

 

1. Consumenten bestellen producten op onze webshops. We hebben webshops in diverse Oost-Aziatische landen, de meeste afzet gaat naar China.

2. Wij kopen de producten op bestelling in Nederland in, verpakken ze en vervolgens verzenden we het pakket binnen binnen twee dagen naar de consument (lees: dagen, dus ook in het weekend - over aanpassen aan de markt gesproken).

 

That's all ;D uiteraard leveren we wel betere service dan onze concurrentie, investeren we relatief veel in beter verpakkingsmateriaal (ten kosten van onze marge maar verdient zich terug doordat onze klanten door tevredenheid bijzonder veel relaties aan ons voorstellen) en we zijn ook nog eens zeer scherp in onze prijsstelling!

 

Geen voorraden, geen risico (door goede voorzorgsmaatregelen om oplichting tegen te gaan zijn alle betalingen tot op heden 100% goed verlopen. We hebben een zéér effectieve screeningmethode en een blokkeringssysteem waardoor we oplichters goed buiten de deur kunnen houden. Mocht men ons toch willen oplichten dan kan dat maar tot een bedrag van maximaal 200 euro) maar wel een uiterst aantrekkelijke markt en veel vraag. Momenteel hebben we een dip wegens het Chinees nieuwjaar waardoor er uit China geen bestellingen komen maar vanaf maart denken we maandelijks met minimaal 10% te groeien. De groei ik feitelijk oneindig.

Link naar reactie
  • 0

ik heb helaas nog geen foto waar ook de folie op te zien is met mijn logo, deze zit op het rechterraam. Daarachter zit nl de meterkast, door er folie voor te doen kijkt het mooier en rustiger. Inmiddels zijn de rollen papier voor het raam ook weg.

 

In totaal heeft het pand, 5 ramen en 1 deur aan de voorkant, het rechtse raam zit wat na achter, na het muurtje. Lastig raam is dat.

 

Er komen buiten nog vlaggen, en verder ben ik aan het bedenken wat ik buiten kan doen. Ben dr nog niet helemaal uit. Voor de opening zaterdag komen er gewoon slingers en ballonnen. Niets bijzonders maar wel doeltreffend!

Link naar reactie
  • 0

De site is nog niet online en ik moet tot mijn schaamte bekennen dat er ook niet een melding of zo staat ..... ik heb geen prog meer waarmee ik dat kan doen. En ben te druk om het allemaal bij elkaar te zoeken.

 

Iemand is bezig met mijn layoutprobleem van de site. Ben nu zover dat ik besloten heb te starten met een vrij standaard site (zonder die problemen) tis jammer, ik wilde echt wat leuks neerzetten, maar de software waarmee de webshop gemaakt is blijkt mijn ontwerp niet aan te kunnen. Ik zou daardoor alsnog iemand het volledig moeten laten bouwen maar dat ga ik nu niet meer doen. De artikelen zitten er al grotendeels in, de voorkant wordt nu wat minder leuk.

 

(nou goed ik geef die persoon nog een paar dagen en dan grijp ik in)

 

Het was vandaag ook weer heel druk, ik kom nergens aan toe buiten het verkopen, dus het zal buiten de openingsuren moeten (en ik denken dat ik rustig zou kunnen opbouwen dom dom) Nou ja beter zo he?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 232 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.