Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
DavidWB

Geld uitkeren aan resellers

Recommended Posts

Dag mensen op dit forum.

 

Voor mijn webshop ga ik een affiliate/reseller programma oprichten. Door middel van een couponcode is bij te houden hoeveel bestellingen via een reseller zijn gedaan. Uiteraard moet ik het geld uitbetalen aan de resellers. Mijn vraag is hoe ik dit administratief het best kan doen. 

 

Alvast bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

David

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste DavidWB,

 

allereerst welkom op ondernemersforum Higherlevel. In de meeste webshopsystemen zit zoiets al ingebakken of zijn diverse plugins (uitbreidingen) beschikbaar. Als je je daarin verdiept, zul je zien dat dat lang niet altijd met een couponcode werkt. Die codes geven namelijk minder gebruiksgemak en controle dan dat er andere technische mogelijkheden zijn.

 

Wat je in administratieve zin moet doen is het aantal verkopen per affiliate/reseller bijhouden en een vergoeding voor aangedragen leads of verkopen afspreken. Dat kun je zo eenvoudig of complex maken als je zelf maar wilt.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reactie. Voor WooCommerce heb ik een mooie plugin gevonden die ook een dashboard geeft voor de affiliates om het een en ander bij te houden. Het gaat om dit geval om een coupon voor gratis verzending. Dit staat ook duidelijk op reclamewerk vermeld. De coupons zijn uiteraard per affiliate (en reclamewerk) anders. Overigens is er een QR code aanwezig die de coupon meteen aanzet, met op de homepage een melding over het activeren ervan.

 

Als ik geld stuur naar een affiliate, moet ik dan nog een soort (credit)factuur of iets dergelijks die kant op doen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je zelf de gratis verzenden in een nieuwsbrief aan bestaande klanten als optie aanbiedt, ben je ongetwijfeld beter af volgens het KISS-principe (Keep It Simple Stupid-principe)...

 

...het is inderdaad gebruikelijk dat je dan een kredietfactuur stuurt, diverse platformen zouden kunnen faciliteren als je dit (werkelijk) wenst.

 

Groet,

 

Highio

Edited by Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is helemaal niet gebruikelijk dat je een creditfactuur stuurt. Dat mag zelfs niet eens, want er is geen sprake van een credit. 

 

Jij, als affiliateboer, bent namelijk de klant in dit verhaal. Jij neemt immers de dienst af, dus de affiliates moeten jóu een factuur sturen. Als je echter toch degene bent die een factuur stuurt, dan stuur je geen creditfactuur maar een zogenaamde self billing invoice. En daarbij moet je dus rekening houden met de btw-status van de affiliate. Je maakt namelijk een factuur op námens iedere individuele affiliate, dus moet je ook de gegevens van hen weten en de btw-status correct toepassen. Je moet dat zelfs ook vermelden op de factuur, dat je als afnemer de factuur hebt aangemaakt.

 

Ook is het zo dat je al die losse facturen als kosten moet inboeken, alsóf ze door iedere affiliate naar jou gestuurd zijn.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor uw reactie prinsrachid. Erg duidelijke informatie. Ik ga dit noteren, want administratief moet dit goed geregeld zijn. Fijne dag gewenst.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 182 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept