Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Larsdoenietzodwarsman

Ik mag niet bij de producent inkopen?

Recommended Posts

Beste Lezers,

 

Eerste post dus even een korte introductie: Mijn naam is Lars, vrij recent hebben wij een lopende webshop overgenomen, vooralsnog lopen de processen redelijk en kunnen we nu opzoek naar verbeterpunten.

Hierbij kom ik o.a. de volgende uitdaging tegen in het inkoopproces waar ik graag jullie mening/tips over zou willen horen:

 

We kopen onze hoofdproducten in bij een Nederlands bedrijf welke ook eigenlijk de enige is in Nederland waar wij terecht kunnen, dit bedrijf levert ook aan particulieren dus is in die zin ook een van onze directe concurrenten.

Vlak na de overname van de webshop hebben we contact opgenomen met de producent (in een EU-land) van onze hoofdproducten om te vragen of we direct bij hen konden inkopen. Dit was niet mogelijk omdat ze aangaven al een leverancier in Nederland hebben (dus het bedrijf waar we nu inkopen). Na wat doorvragen zou het eventueel na het halen van verschillende (hygiëne e.d.) certificaten toch kunnen. Dit zijn voor ons niet direct haalbare eisen. Echter blijkt onze leverancier ook niet aan deze ''eisen'' te voldoen, maar kunnen/mogen dus wel gewoon bij de producent inkopen...

 

Het is niet onze bedoeling te stoken in relaties, maar ik vind dit toch wel vreemd en neigend naar oneerlijke concurrentie. Wellicht is dit totaal niet aan de orde en ben ik natuurlijk niet geheel objectief, maar voor ons zitten er dermate veel nadelen aan om bij onze huidige leverancier te blijven inkopen dat ik toch de mogelijkheden wil onderzoeken.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, je hinkt op verschillende gedachten blijkbaar. Hak eerst zelf maar eens de knoop door. Er is niemand die het voor je doet.

 

Als je vindt dat het riekt naar oneerlijke concurrentie, wie gaat daar wat aan doen dan - denk je?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom op ondernemersforum Higherlevel, Lars!

 

Inkopen in Nederland heeft misschien wel meer voordelen dan dat je nu inziet. Een té ondernemende instelling kan je als risico deze Nederlandse leverancier kosten.

 

Anders zou ik je als tip willen geven om de fabrikant eens op afspraak of op een handelsbeurs te spreken. Misschien kunnen ze wel bundelen, actieverpakken of privatelabelen voor jullie, zodat je toch een onderscheidend assortiment hebt t.o.v. andere Nederlandse afnemers. Het is ook niet verboden om in Duitsland of België in te kopen, maar ik weet niet of de productinformatie dan op het product zit.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Tot je zesde zijn vader en moeder allesbepalend. In je schooljaren kun je klagen bij de bovenmeester. Maar daarna word je volwassen en vallen die mensen weg. Dan moet je zelf keuzes maken. Oh, er zijn politie en meneer pastoor en Tros Radar: maar die helpen zelden.

 

Dus nou doe je een handeltje en zijn er leveranciers die onredelijke eisen stellen. Wie gaat daar wat aan doen? Niemand!

 

De enige die wat kan doen, ben je zelf. Vind een andere afnemer (met de juiste papieren) en koop samen in bij de producent. :smiling-face-with-sunglasses:

 

Edited by TwaBla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 210 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept