De cijfers achter het buffet

Aanbevolen berichten

Een buffet is een restaurant waar je jezelf bedient. Vaak betaal je een vast bedrag voor al het eten, ongeacht hoe vaak je opschept. Potentieel zou iedere gast voor meer kunnen eten dan dat ze betalen. Hoe houdt zo'n restaurant de kosten binnen de perken? Hoe kunnen ze goedkoop blijven? Dat vond ik interessant om te weten.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
35 minuten geleden, insparcom zei:

De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking".

En bij voorkeur ervoor zorgen dat de gasten eerst langs het dessertbuffet lopen zodat ze (onbewust) minder eten om ruimte te reserveren voor dat ¨O zo heerlijke ijs, met chocolade van die prachtige fontein.¨

Link naar reactie

 

Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. 

 

Zou me niks verbazen als ook ouderen de kosten omlaag brengen. :thinking-face:

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
7 uur geleden, TwaBla zei:

Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. 


Kinderen zijn ook goedkoper, wij gaan ook weleens bij zo'n restaurant eten en dan betaal ik 2 euro per levensjaar voor de kids. Er is een binnenspeeltuin bij zodat ze zich kunnen vermaken terwijl je als ouder nog rustig verder kan eten. Op zich eten de kinderen niet extreem veel, maar het is ook inclusief drinken (en dan niet een kan "ranja" met een bodempje siroop waar je bij een binnenspeeltuin 5 euro voor betaalt). 

Ik heb er overigens totaal geen problemen mee dat ze aan me verdienen, als ik maar lekker gegeten heb en niet teveel betaald heb ;-) 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
(aangepast)

Verschrikkelijk interessant onderwerp en prachtig artikel en tv-programma. Vooral blijven posten voor de fantasie en inspiratie.

 

Kostencomponenten (vaste en variabele kosten), marges en (terug-)verdienmodellen 'how business work'.

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

Je hebt die dingen overal, zekfs hier op Bali.

 

Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een  biertje.  

 

Hoe het in Nederland werkt weet ik niet precies, maar hier is het verdienmodel domweg klanten binnen krijgen, en hopen dat ze blijven. 

Link naar reactie
32 minuten geleden, R.I.P. - Benm zei:

Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een  biertje. 

Het aloude spreekwoord van de horeca: 'Ze vreten je arm en ze zuipen je rijk!'

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 115 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.