Branko Collin Geplaatst: 12 februari 2020 Branko Collin 2,8k 268 Geplaatst: 12 februari 2020 Een buffet is een restaurant waar je jezelf bedient. Vaak betaal je een vast bedrag voor al het eten, ongeacht hoe vaak je opschept. Potentieel zou iedere gast voor meer kunnen eten dan dat ze betalen. Hoe houdt zo'n restaurant de kosten binnen de perken? Hoe kunnen ze goedkoop blijven? Dat vond ik interessant om te weten. Link naar het artikel : https://thehustle.co/the-economics-of-all-you-can-eat-buffets/ Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/ Delen op andere sites More sharing options...
insparcom Geplaatst: 12 februari 2020 insparcom 385 129 Geplaatst: 12 februari 2020 Leuk artikel. De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking". Hans Damen - Insparcom Strategisch Advies - Crisismanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster Laatste blogs Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618256 Delen op andere sites More sharing options...
jajajeroen Geplaatst: 12 februari 2020 jajajeroen 142 42 Geplaatst: 12 februari 2020 35 minuten geleden, insparcom zei: De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking". En bij voorkeur ervoor zorgen dat de gasten eerst langs het dessertbuffet lopen zodat ze (onbewust) minder eten om ruimte te reserveren voor dat ¨O zo heerlijke ijs, met chocolade van die prachtige fontein.¨ Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618261 Delen op andere sites More sharing options...
Hans van den Bergh Geplaatst: 12 februari 2020 Hans van den Bergh Moderator 11k 1261 Geplaatst: 12 februari 2020 En bij slim portioneren een stuk minder spillage, dus betere inslag... Succes & Groet, Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE! Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618262 Delen op andere sites More sharing options...
TwaBla Geplaatst: 12 februari 2020 TwaBla 22,7k 1426 Geplaatst: 12 februari 2020 Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. Zou me niks verbazen als ook ouderen de kosten omlaag brengen. Hiep hiep hoera: honderd jaar A4 (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie) Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618267 Delen op andere sites More sharing options...
henkh Geplaatst: 12 februari 2020 henkh 3,7k 340 Geplaatst: 12 februari 2020 6 uur geleden, TwaBla zei: Zou me niks verbazen als ook ouderen de kosten omlaag brengen Nog effe en dan kan ik als "bejaarde" mijn eigen kosten bij de plaatselijk wok omlaag brengen. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618278 Delen op andere sites More sharing options...
Bob de webbouwer Geplaatst: 12 februari 2020 Bob de webbouwer 1,2k 125 Geplaatst: 12 februari 2020 7 uur geleden, TwaBla zei: Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. Kinderen zijn ook goedkoper, wij gaan ook weleens bij zo'n restaurant eten en dan betaal ik 2 euro per levensjaar voor de kids. Er is een binnenspeeltuin bij zodat ze zich kunnen vermaken terwijl je als ouder nog rustig verder kan eten. Op zich eten de kinderen niet extreem veel, maar het is ook inclusief drinken (en dan niet een kan "ranja" met een bodempje siroop waar je bij een binnenspeeltuin 5 euro voor betaalt). Ik heb er overigens totaal geen problemen mee dat ze aan me verdienen, als ik maar lekker gegeten heb en niet teveel betaald heb ;-) Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites. Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts. Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618281 Delen op andere sites More sharing options...
Ward van der Put Geplaatst: 13 februari 2020 Ward van der Put Moderator 3,6k 658 Geplaatst: 13 februari 2020 ⚡StoreCore.io Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618294 Delen op andere sites More sharing options...
espen Geplaatst: 13 februari 2020 espen 569 35 Geplaatst: 13 februari 2020 (aangepast) Toch een beetje een open deur op een ondernemers forum? Iedereen met een beetje zakelijk instinct zou toch moeten snappen dat het om gemiddelden gaat, en dure dingen zo min / moeilijk mogelijk aanbieden? 13 februari 2020 aangepast door espen Online Marketing, Webdevelopment, logo & grafisch design Buzzafy Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618305 Delen op andere sites More sharing options...
TwaBla Geplaatst: 13 februari 2020 TwaBla 22,7k 1426 Geplaatst: 13 februari 2020 4 minuten geleden, espen zei: Toch een beetje een open deur op een ondernemers forum? Harstikke nodig. Hoe meer open deuren, des te beter. Laat maar eens zien / leg maar eens uit hoe dingen werken. Hiep hiep hoera: honderd jaar A4 (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie) Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618306 Delen op andere sites More sharing options...
Highio Geplaatst: 13 februari 2020 Highio 11,3k 467 Geplaatst: 13 februari 2020 (aangepast) Verschrikkelijk interessant onderwerp en prachtig artikel en tv-programma. Vooral blijven posten voor de fantasie en inspiratie. Kostencomponenten (vaste en variabele kosten), marges en (terug-)verdienmodellen 'how business work'. Groet, Highio 13 februari 2020 aangepast door Highio "The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity." Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618308 Delen op andere sites More sharing options...
R.I.P. - Benm Geplaatst: 20 februari 2020 R.I.P. - Benm 7,7k 149 Geplaatst: 20 februari 2020 Je hebt die dingen overal, zekfs hier op Bali. Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een biertje. Hoe het in Nederland werkt weet ik niet precies, maar hier is het verdienmodel domweg klanten binnen krijgen, en hopen dat ze blijven. Web Chemistry : Internet Ontwikkeling en Web design | HQ-Nieuws | Merghart.com Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618824 Delen op andere sites More sharing options...
Hans van den Bergh Geplaatst: 20 februari 2020 Hans van den Bergh Moderator 11k 1261 Geplaatst: 20 februari 2020 32 minuten geleden, R.I.P. - Benm zei: Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een biertje. Het aloude spreekwoord van de horeca: 'Ze vreten je arm en ze zuipen je rijk!' Succes & Groet, Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE! Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618826 Delen op andere sites More sharing options...
Bazzio Geplaatst: 20 februari 2020 Bazzio 1,7k 105 Geplaatst: 20 februari 2020 ik mijd dit soort buffetten als de pest... "zoek het maar uit" Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/64023-de-cijfers-achter-het-buffet/#findComment-618848 Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuw accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen