Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
jbos

Gratis bankrekening voor Hypotheek BV

Recommended Posts

We hebben een Hypotheek BV (2 bestuurders) en bankieren nu bij KNAB-zakelijk. Nu gaat KNAB per 1 maart 2020 onze tarief verhogen van € 5 naar € 9 per maand (€ 108 per jaar).

Behalve eigen storting van onze hypotheek, betaal in de Belastingdienst en de boekhouder en ook de bankkosten worden maandelijks afgeschreven. Verder van interne boekingen van betaal zakelijk naar spaar zakelijk en andersom. Stelt dus op jaarbasis niks voor qua aantallen, dan is € 108 per jaar best veel.

Wettelijk gezien heeft onze BV geen zakelijke rekening nodig heb ik me laten informeren. Echter, ten behoeve van een goede administratie is het voor veel mensen misschien wel wenselijk. Ik ben echter best administratief aangelegd en heb alles onder de controle, ook privé financiën.

Omdat in Nederland geen bank is die een gratis rekening aanbiedt, overweeg ik een buitenlandse bank.

Revolut heeft wel een gratis Business versie, maar ze hebben geen bankvergunning en dus vallen niet onder het depositogarantiestelsel. En omdat best veel geld staat op de rekening vind ik het te riskant. Ook de Brexit speelt misschien een rol om niet bij Revolut te gaan bankieren.

Wat ik wilde gaan doen, is een gratis (privé) rekening openen bij bijvoorbeeld N26 bank. Een bank die valt onder het Duitse depositogarantiestelsel. Het enige wat misschien probleem is, de Duitse IBAN? N26 heeft overigens ook een gratis zakelijke rekening, maar die is bedoeld voor ZZP’ers. De rekening is dan ook op eigen naam en niet op de naam van het bedrijf. Omdat ik toch de faciliteiten van een zakelijke rekening niet gebruik en zal niet gebruiken lijkt me privérekening net zo goed.

Hopelijk kan mij iemand adviseren of mijn idee met N26 in zee te gaan een goed plan is. De N26 rekening zal op één naam staan. Is dat misschien een probleem voor een BV met 2 bestuurders?

Graag zie ik reacties of andere oplossingen tegemoet

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Jbos, 

 

Higherlevel is alleen bedoel voor aan ondernemen gerelateerde vragen. Vragen over een Hypotheek BV  of stamrecht BV zijn dat niet. Dit topic gaat daarom op slot. 


B2Bsure, de vooruithelpers in risicomanagement en verzekeringen

 

Vragen, second opinion of offerte  m.b.t. AOV, aansprakelijkheid of andere bedrijfsverzekeringen?  →  contact 📞📧

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 110 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept