Hoe raakt Corona jouw onderneming

Aanbevolen berichten

14 uur geleden, JansenmeteenJ zei:

................

 

Je kan letterlijk wel half Nederland failliet laten verklaren oid, maar wat doe je met alle bezittingen daarvan? Enkele cowboy's met geld zullen tegen stuiverprijzen wel wat op kunnen kopen, maar die hebben volgens mij nog niet genoeg kapitaal om alles wat vrij komt op te kunnen kopen.

..........


Dit is ook waarom na elke crisis de top een groter stuk van de taart in handen krijgt.
Er wordt dan op het nieuws wel gezegd hoewel geld ze 'verloren' hebben door dalende koersen. Salarissen worden dan op een nullijn gezet. En vervolgens groeit het vermogen van de top, terwijl de salarissen stil staan.
Niet dat ik tegen slim ondernemerschap ben, maar nu alles laten klappen bijt ons allemaal in de staart op lange termijn.
Dan zijn we ineens allemaal 'Griekenland'.

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie

Roel J zei:

"wat is erger voor de verhuurder 3 maanden huur kwijtschelden of uitsmeren over de resterende termijn van het huurcontract. Of een huurder op straat schoppen en daarna een jaar leegstand omdat door de (dreigende) recessie niemand nog durft te huren voor 5 jaar."

 

Klopt, moet je wel een verhuurder hebben die mee wil denken, niet een star iemand die zijn gebruikelijke maandfactuur stuurt met de rekenmachine en vergelijkingssite er bij. 

 

Half 2018 startte ik als werknemer in vaste dienst bij een bedrijf waar ik voordien 3 jaar als zzp'er werkte. Het bedrijf van de werkgever is solide en orderboek staat goed vol, zeker ook voor na de crisis.  Het werk wordt  voor nu minder door tijdelijke sluiting van de autofabrieken en het wordt lastiger voor de leveranciers om eea te kunnen leveren. De betalingen van overuren en waarschijnlijk ook vakantiegeld is opgeschort. De werkgever heeft de regelingen waarvan hij gebruik kan maken in kaart gebracht en de nodige aanvragen klaar liggen om in te dienen.

Naast mijn werk als werknemer heb ik mijn eigen zaak ook aangehouden, omdat ik het leuk vind en voor je weet maar nooit. Ook daar ondervind ik problemen met leveringen die bij de leveranciers niet in voorraad zijn. Wat betekent dat in de eigen zaak ook orders on hold staan -> later uitgevoerd->later gefactureerd. Wat ook betekent dat die verplaatste werkplaatsafspraken niet altijd gelijk kunnen worden ingevuld door een andere, de werkplaats dus leeg staat.

Voor de eigen zaak kan ik geen gebruik maken van de regelingen, toch lopen de zakelijke huur en alle andere zakelijke lasten gewoon door. 

Het salaris als werknemer is voor de persoonlijke lasten en niet voldoende om voor beide kostenplaatsen. 

3 weken vóór de Coronacrisis een flinke investering gedaan, pff, doet pijn. 

Hopelijk lukt het me om zonder teveel scheuren uit te komen. Nog maar eens in gesprek met verhuurder want idd zo snel gaat hij nu geen andere huurder vinden !!! 

En ik hoop dat het jullie ook lukt, we zijn geen van allen gestart om op te geven.

 

Link naar reactie

Net voor de crisis begon een nieuwe printer besteld, hoop dat ik daar straks nog werk voor heb. Inmiddels zijn alle opdrachten voor Koningsdag en bevrijdingsdag afgezegd.

Voordeel is dat ik rustig tijd kan nemen om de printer goed te leren kennen.

Gelukkig is de verplichte AOV en pensioendeelname voor ZZP-ers nog niet ingevoerd, anders zat nu iedereen in de problemen.

Link naar reactie

de komende maanden raakt het mij minder, of minder hard, de periode na september is meer een vraagteken voor wat er aan werk gaat overblijven.. tot juni nog een redelijke stapel orders van particulier werk, ind e zomervakantie zal er een deel van het jaarlijks terugkerende werk wel door gaan.  daarna is koffiedik kijken, de winkel is minder toegankelijk door enkel open op afspraak, wat ik aan orders mag verwachten zie ik dan wel weer. Vooruitziend op basis van het verleden zijn we voor mijn partner wel enkele jaren geleden een bedrijf in de zorg gestart, zoals het er naar uit ziet zal dit door blijven lopen.. met deze inkomsten kunnen we ook ons leventje blijven betalen.. een beetje spaargeld hebben we gelukkig ook... alleen onze prive uitgaven zullen we onder de loep nemen, maar dat zal neit zo'n grote opgave zijn nu het meerendeel van de gelegenheden waar we besteden gesloten is.

www.vloerengilde.nl

Link naar reactie
(aangepast)
27 minuten geleden, vloerengilde zei:

de komende maanden raakt het mij minder, of minder hard...

 

Heel fijn dat je dit geluid laat horen.

 

Het laat zien dat er een element van toeval in zit: de ene ondernemer word harder geraakt dan de ander. Volgens mij voelt het als persoonlijk falen als je onderneming onder je voeten wegzakt, zelfs als het zo'n overmacht-situatie betreft. Zeker wanneer mensen dingen roepen als 'je hebt er zelf voor gekozen', 'ondernemen is risico nemen', 'je moet maar buffers opbouwen'.

 

Vloeren hebben we allemaal nodig, zeker in onzekere tijden. :nerd-face:

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Op 19-3-2020 om 14:04, ChinaTradeConsult zei:
Op 19-3-2020 om 14:00, jochem8 zei:

De inkoopprijzen zijn inmiddels vertiencoudigd t.o.v. december 2019, maar alsnog worden de mondkapjes flink ingekocht (en verkocht) alleen is de levertijd wel wat langer geworden. Momenteel rond de 14-20 dagen. 

Dat is dan inclusief de tijd om het hier te krijgen. Levertijden die ik nu nog aangeboden krijg zijn "stock" of 3 dagen.

... en dan maar hopen dat je geen schijnveiligheid hebt gekocht.

 

Honderdduizenden Chinese mondmaskers teruggeroepen uit Nederlandse ziekenhuizen.

 

Tegenwoordig schijnt iedereen mondkapjes te kunnen maken, waarbij de vraag omhoog borrelt ... Waarom niet in eigen land ?

Misschien omdat het toch niet zo makkelijk blijkt te zijn om een goed werkzaam mondkapje te maken ?

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
1 uur geleden, Cosara zei:

Tegenwoordig schijnt iedereen mondkapjes te kunnen maken, waarbij de vraag omhoog borrelt ... Waarom niet in eigen land ?

 

Volgens mij zijn er de afgelopen week elke dag nieuwe initiatieven getoond: productielijnen in de kelders van ziekenhuizen, bij gevangenissen, bij een Nederlandse leverancier met eigen productie in het verre oosten. Maar de aantallen die gebruikt worden zijn enorm.

 

Dan zou je bijna denken: is er niet een techniek om gebruikte kapjes snel te ontsmetten, met stoom of vriestechniek of magnetronstraling?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
35 minutes ago, TwaBla said:

is er niet een techniek om gebruikte kapjes snel te ontsmetten, met stoom of vriestechniek of magnetronstraling?

Schijnt te gebeuren, mondkapjes recycling, ving ik gisteren op in een actualiteitenrubriek...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Op 28-3-2020 om 10:14, DaMedia zei:

Gelukkig is de verplichte AOV en pensioendeelname voor ZZP-ers nog niet ingevoerd, anders zat nu iedereen in de problemen.

 

Ik heb het idee dat de mensen die bij het bekend maken van deze plannen om het hardst gilden dat ze die verplichting niks vonden nu om het hardst roepen dat ze nu niet geholpen worden. 

 

In mijn directe omgeving wel iig. 

Link naar reactie
1 uur geleden, TwaBla zei:

Volgens mij zijn er de afgelopen week elke dag nieuwe initiatieven getoond: productielijnen in de kelders van ziekenhuizen, bij gevangenissen, bij een Nederlandse leverancier met eigen productie in het verre oosten.

Dat laatste is dus geen productie in eigen land.

... en als het dan toch in eigen land wordt gemaakt, zijn deze dan goed genoeg om te beschermen of is het schijnveiligheid ?

 

Moet je eigenlijk ook geen stofbril dragen ? ... wat voordat je het weet zit je met besmette vingers in je ogen te wrijven ?

Is het eigenlijk ook niet verstandiger om in de supermarkt handschoenen te dragen, want je durft zo langzamerhand geen handvat van een boodschappenkarretje meer aan te raken ... om niet te spreken van de producten die door het personeel zonder handschoenen in de schappen is neergezet.

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie

Als iedereen de handhygiëne toepast zou je geen handschoentjes hoeven dragen in de supermarkt. Maar als je ze wel draagt moet je ze niet vergeten uit te doen als je de sleutel van je zoekt om dan in je luxe kar in te stappen.

 

Mondkapjes van stof zou je in theorie kunnen wassen lijkt mij, dan hebben het over die toegepast worden voor het idee veiligheid.

Of die door werkgevers worden uitgedeeld aan personeel om vooral heel hard te kunnen roepen dat ze hun best hebben gedaan om het personeel te beschermen.

 

Ik erger mij groen en geel dat men zegt: ondernemersrisico, eigen schuld, had je maar in loondienst moeten blijven en alles in die strekking. Afgezonderd van wat overheidsdiensten is dezelfde werkend Nederland afhankelijk van een baan bij een ondernemer. Hoe klein en of hoe groot dan ook. De ondernemer vooral de kleine zit nu in de rats en personeel zit thuis met een doorbetaalde baan te wachten op telefoon wanneer ze terug kunnen komen. Terwijl hun baas de toetsen van de rekenmachine verslijt om te kijken hoe hij de zaak die hij in al die jaren heeft opgebouwd kan laten overleven. 

 

Maar goed, kan iemand mij helpen aan een ondernemersplan waarin staat wat je moet doen als ondernemer als de oorlog uitbreekt? We zitten in hetzelfde scenario, dit hoofdstuk ontbreekt nog aan mijn ondernemersplan namelijk. Nooit bij stilgestaan dat dit er ook in had moeten staan.

Link naar reactie
33 minuten geleden, Cosara zei:

Moet je eigenlijk ook geen stofbril dragen ? ... wat voordat je het weet zit je met besmette vingers in je ogen te wrijven ?

 

Viel me wel op dat hier op straat zonnebrillen opeens erg in de mode zijn.

Vroeg me al af of dat enkel vanwege het lenteweer is, of dat het ook schijnt te helpen tegen hoestende mensen. :smiling-face-with-sunglasses:

Link naar reactie
31 minuten geleden, Cosara zei:

Is het eigenlijk ook niet verstandiger om in de supermarkt handschoenen te dragen, want je durft zo langzamerhand geen handvat van een boodschappenkarretje meer aan te raken ... om niet te spreken van de producten die door het personeel zonder handschoenen in de schappen is neergezet.

 

Gisteren boodschappen gedaan bij Aldi.  Karretjes staan buiten en kun je ontsmetten als je binnen bent!! .  Geen probleem want ik kon mijn wegwerphandschoenen aantrekken en zelf de handgreep van de kar ontsmetten met een parfum-verstuiver met spiritus. voordat ik de kar aanpakte. Daarbij werd ik door sommige mensen uitgelachen maar, wie het laatst lacht ....

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
Op 25-3-2020 om 19:52, shoptillyoudrop zei:

 

En ik snap toch écht niet dat de "huisbazen" in winkelcentra/-straten kennelijk niet beseffen (althans: tot nu toe heb ik niets gezien wat daar op duidt!) dat het misschien leuk en aardig is om nu vooral de volle huurpenning op te eisen, maar dat de "hele boel" (of de halve tenminste...) straks leeg staat ("Corona-faillissementen") en dat het dan niets meer opbrengt...

 

Er stond zelfs vandaag in het sufferdje (de "Lutjebroeker-courant", zeg maar...) hier zelfs een artikel over: dat de huur de winkeliers in de winkelcentra opbreekt (en je hebt heeeel veel winkelcentra in Lutjebroek). 

 

in mijn winkelcentrum kregen we vorige week nog een mail dat we vooral gehouden worden aan onze 'exploitatieverplichting' ..

ik denk dat de term 'meedenken'  helemaal niet in hun woordenboek voorkomt.. :confused-face:
Bij ons is inmiddels 80% dicht en de kan is best groot dat er meerdere winkels het niet gaan overleven..

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
(aangepast)
Quote

Viel me wel op dat hier op straat zonnebrillen opeens erg in de mode zijn.

Vroeg me al af of dat enkel vanwege het lenteweer is, of dat het ook schijnt te helpen tegen hoestende mensen.

Heb je de inzamelingsacties van vuurwerkbrillen, het koude, droge, zonnige weer en het aanstaande hooikoortsseizoen misschien gemist? :nerd-face::smiling-face-with-sunglasses:


Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

Pas nieuw hier, en over verhuurders???

Mijn verhuurder gooit er NU tijdens het Coronavirus even zo'n 20% huur er bovenop...! En nee, als je vorige week dat in in je brievenbus vindt?

Dan geloof je helaas niet meer in een zinvol gesprek met deze verhuurder...

 

Als kleine (foto)galerie met workshops (ook op locatie), zijn alle inkomsten bijna weg. Inkomsten om de huur te betalen.

Het laatste wat ik heb gedaan is in het Nederlands Fotomuseum workshops verzorgen tijdens de museumnacht.

Dat was 7 maart, en ja, na een lang gesprek met de Rijksvoorlichtingsdienst over deze activiteit. 

En vrij snel daarna alle veranderingen t.o.v. exposities, evenementen, noem maar op, toen dacht ik nog;

HOE kan ik creatief met deze situatie omgaan?

 

Maar NU?

Informatie inwinnen, overal, info gesprekken telefonisch met diverse instanties en juristen. Puur om te weten waar je wettelijk staat.

Ook dit kan gebeuren, en nee, ik heb geen zin in een juridisch spektakel met een hoop ergernis en ellende, zeker NU niet.

NU, terwijl er zoveel om je heen gebeurd, ver weg en ook heel dichtbij.

Zaken die veel, veel belangrijker zijn, namelijk samen werken, samen een verschil kunnen maken.

Of anderen een helpende hand bieden waar mogelijk.

Toch wordt je gevoel voor rechtvaardigheid behoorlijk op de proef gesteld!

Voorlopig is alles nog informatief, morgen hoor ik meer en moet ik een besluit nemen.

Wel of geen juridische hulp.

 

En ja, met mij  SBI codes kom ik tevens in aanmerking voor de compensatie van 4000,00 euro.

Maar ook dat vindt ik niet helemaal terecht, ik ben geen kostwinner. anderen hebben het nog meer nodig.

Puur om boodschappen te kunnen blijven doen!

 

De andere kant?

Moet ik dit wel gaan accepteren? Om  juridische bijstand te kunnen betalen?

Die zeer forse bedragen, bedragen om zelf eerlijk te worden behandeld, ook nu?

En daardoor een voorbeeld geven voor anderen?

 

Een heftig dilemma!

Je werk van bijna 10 jaar verloren zien gaan door deze zo onterechte verhoging in een buurt die helaas steeds slechter is geworden.

En een pand waar al die jaren niets is gebeurd om deze verhoging te rechtvaardigen.

Maar ook nu de complete wereld op zijn kop staat, juist besluiten hiervan af te zien, zodat dat alles terechtkomt bij de mens in serieuze hoge nood!

Iedereen moet toch kunnen eten en een dak boven zijn hoofd hebben?

 

Niet zonder reden plaats ik mijn verhaal;

Ik hoop dat iedereen die gebruik kan maken van de regeling dat ook echt nodig heeft om te overleven.

Ik hoop dat dat ik door kan blijven gaan met mijn passie te delen en kennis over te dragen.

Dat allemaal zonder een rechtspraak om tot een oplossing komen.

 

Nu hebben we immers elkaar nodig, op kleine en grote schaal, dat vergt al meer dan genoeg energie!

 

Link naar reactie
2 uur geleden, CarlaE zei:

En ja, met mij  SBI codes kom ik tevens in aanmerking voor de compensatie van 4000,00 euro.

 

Zie het als karma. Je kan er wellicht de verhuizing naar een betere huurbaas van betalen. Of anders bevriende ondernemers helpen die het harder nodig hebben.

 

Fijn dat je jouw ervaring deelt. Het zijn roerige tijden met absurde gebeurtenissen. :smiling-face-with-sunglasses:

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

 

"We kunnen niet iedereen helpen."  Staatssecretaris Mona Keizer (CDA) over ondernemers met afwijkende SBI-codes, terwijl ze net in WNL op Zondag heeft toegelicht waarom ook non-food winkeliers in aanmerking komen voor 4000 euro steunbijdrage.

 

Deze aflevering werd gesponsord door de Keurslager.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
16 uur geleden, TwaBla zei:

Dan zou je bijna denken: is er niet een techniek om gebruikte kapjes snel te ontsmetten, met stoom of vriestechniek of magnetronstraling?

 

Zie RIVM: hergebruik FFP2 mondmaskers (dd. 20-03-2020)

conclusies uit de tests (zie rapport) is dat wassen, stomen of bestralen niet goed genoeg helpt, en dat sterilisatie met waterstofperoxide tot 2 x werkt.

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Maar nu gooien we ze weg. :thinking-face:

 

Quote

Het OMT ziet het nut van deze toepassing indien er dringende tekorten ontstaan.

 

Voor statistici zijn deze groeicurves interessant.

 

China en Zuid-Korea lijken greep te hebben op de groei, maar kijk eens goed naar Japan, Singapore, Qatar en UAR. Na de lockdown zwellen de besmettingen opnieuw aan.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
10 minuten geleden, Norbert Bakker zei:

Yup. Dat verbaast mij ook. Enige zinnige reden die ik kan bedenken is dat bewaren c.q. reinigen nu nog onveiliger is dan vertrouwen op tijdig bevoorraden, maar dat het al wel onderzocht is voor het geval dat... 

 

De werkelijke reden is, dat de maskers gemaakt worden van een zogenaamde "non-woven" stof. De stof wordt niet  geweven zoals bv bij een T-shirt maar bestaat uit losse vezels die willekeurig door elkaar liggen en in lagen thermisch of chemisch aan elkaar "geplakt" worden. Bij reiniging kan deze verbinding losraken waardoor het filtereffect verloren gaat. Vandaar, dat sommige ziekenhuizen maskers wel één keer wassen maar dan niet meer inzetten bij direct contact met patiënten.  Hoe vaker men ze wast, hoe losser de verbinding van de vezels wordt. Geweven stof heeft poriën waar virussen en bacteriën door kunnen en is dan ook niet geschikt.  

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 247 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.