Jump to content
  • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

    Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
    Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
    During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
swisgifts

nieuwe chocolade recept aan supermarkt verkopen

Recommended Posts

hallo

 

ik heb een nieuwe chocolade recept wat nog niet in de Nederlandse supermarkt ligt. 

 

 ik wil het van huis uit gaan maken en dan verkopen, eerst aan spotscholen en dan in de toekomst aan de supermarkten wie weet hoe dit gaat en wat voor stappen ik moet nemen  

 

 

 

op dit moment verkoop ik het aan vrienden, kennissen en aan een kleine bedrijf, die vinden het wel lekker.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt dus samples (prototype). Vastgesteld moet worden of jouw recept echt nieuw, uniek en te beschermen is. Met een aantoonbaar beschermd product kun je 'de boer op': inkopers benaderen...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minuten geleden, swisgifts zei:

ik wil het van huis uit gaan maken en dan verkopen

Uh. Wil je dit 'van huis uit' blijven maken en verkopen? Of ben je van plan een productiebedrijf te zoeken?

Ik denk dat zelf van huis uit maken je niet echt ver komt (misschien de kruidenier op de hoek).

 

Maar je moet dan aan heel veel dingen gaan denken.

b.v. vergunningen en hygiëne e.d.

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/erkenningen-registraties-en-vergunningen

 

Zie meer op https://www.nvwa.nl

 

Nieuwe voedingsmiddelen op de markt brengen

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/nieuwe-voedingsmiddelen-op-de-markt-brengen

 

Nee, even simpel 'van huis uit' chocola maken en aan supermarkten verkopen is niet zo simpel als het lijkt.

 

Lees bijvoorbeeld ook even dit topic:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minuten geleden, swisgifts zei:

en dan in de toekomst aan de supermarkten wie weet hoe dit gaat en wat voor stappen ik moet nemen

 

Iemand die in een keukentje chocolade staat te brouwen... voor een supermarkt is dat een continuïteitsrisico (als jij griep hebt, hebben zij opeens een leeg schap), imagorisico (als blijkt dat jouw reep niet aan de hygiënevereisten voldoet), enzovoorts. Tegenover die risico's moet dan wel een groot voordeel staat, zoals imagokans (innovatief product) of financiële kans (hoge winstmarge of hoog volume) om met jou in zee te gaan, want het in zee gaan met een nieuwe leverancier kost zo'n supermarkt ook een hoop tijd. Waarom zouden ze dat doen, terwijl ze met een klik op de knop een extra pallet van een nieuwe smaak van een bestaande, gebleken betrouwbare leverancier kunnen bestellen? Kortom, je hebt een lekker product, maar nog geen goed productieproces of goed verhaal. Daar zou je aan kunnen werken als volgende stap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Je kan prima van huis uit een receptuur bedenken, een product ontwikkelen (reep, losse stuks, oplospoeder, toetje), een identiteit opzetten (merknaam, ontwerp) een begin maken met marketing... en zo voort.

 

En daarna productie en distributie uitbesteden. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

 

Koetjesreep zit bij BCG (Belgian Chocolate Group van de familie Pauwels) en die hebben tal van fabrieken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minuten geleden, TwaBla zei:

Je kan prima van huis uit een receptuur bedenken, een product ontwikkelen (reep, losse stuks, oplospoeder, toetje), een identiteit opzetten (merknaam, ontwerp) een begin maken met marketing... en zo voort.

 

En daarna productie en distributie uitbesteden. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

Helemaal met je eens.

 

Maar....

4 uur geleden, swisgifts zei:

ik wil het van huis uit gaan maken en dan verkopen, eerst aan spotscholen en dan in de toekomst aan de supermarkten wie weet hoe dit gaat en wat voor stappen ik moet nemen  

 

Dus er zitten nog heel wat stappen tussen die TS moet maken.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minuut geleden, Rik · zei:

Dus er zitten nog heel wat stappen tussen die TS moet maken.

Daar vraagt hij ook naar...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minuten geleden, Hans van den Bergh zei:

Daar vraagt hij ook naar...

De vraag was om dat vanuit huis te doen en dat is niet mogelijk.

 

Wel is er al antwoord gegeven op de vraag hoe het verder aan te pakken (niet vanuit huis).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 uur geleden, swisgifts zei:

hallo

 

ik heb een nieuwe chocolade recept wat nog niet in de Nederlandse supermarkt ligt. 

 

 ik wil het van huis uit gaan maken en dan verkopen, eerst aan spotscholen en dan in de toekomst aan de supermarkten wie weet hoe dit gaat en wat voor stappen ik moet nemen  

 

 

 

op dit moment verkoop ik het aan vrienden, kennissen en aan een kleine bedrijf, die vinden het wel lekker.  

Aan een supermarkt verkoop je niet een product, maar een merk, bij voorkeur (tenzij 'ambachtelijk' ofzo) met een constante kwaliteit. Dus ga verder, groei, professionaliseer, bouw aan een merk en kijk dan of inkopers interesse hebben.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 uur geleden, Hans van den Bergh zei:

Je hebt dus samples (prototype). Vastgesteld moet worden of jouw recept echt nieuw, uniek en te beschermen is. Met een aantoonbaar beschermd product kun je 'de boer op': inkopers benaderen...

 

Beschermen van een samenstelling van een voedingsproduct is quasi onmogelijk. Tenzij je echt de 'food science' kant op gaat, en bijvoorbeeld een hele nieuwe minder-vette samenstelling weet te vinden die toch hetzelfde mondgevoel geeft als echte chocoladevetten, of dezelfde chocoladesmaak met minder suiker en/of cacao, kun je vergeten dat je bescherming op je receptuur krijgt.

 

Aanvullend is dat zo omdat TS ook zegt dat het nog niet op de NEDERLANDSE markt is, dus ik vermoed wel in het buitenland. Voor bescherming maakt het Nederlandse aspect niet uit. Als het recept ooit al, waar dan ook ter wereld, is toegepast, vis je alleen om die reden al achter het net wat een octrooi betreft. (en een andere manier dan een octrooi om het recept te beschermen is er niet, behalve, zoals Coca Cola, het geheim houden en er een hele mythe omheen creeeren).

 


Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minuten geleden, kuifje zei:

(...behalve, zoals Coca Cola, het geheim houden en er een hele mythe omheen creeeren).

 Bijvoorbeeld...

 

(Ik heb het nergens over octrooi gehad.)


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 uur terug, Hans van den Bergh zei:

 Bijvoorbeeld...

 

(Ik heb het nergens over octrooi gehad.)

 

Nee, klopt, maar je schreef wel '. Met een aantoonbaar beschermd product kun je 'de boer op''. 

 

Hoe wil je effectieve bescherming krijgen voor een fysiek product, zonder impliciet aan een octrooi te denken? Een recept van chocolade  geheim houden is geen effectieve bescherming, dat is alleen marketing.

 

En dan moet het volgens jezelf ook nog eens aantoonbare bescherming zijn. Dan zit je al helemaal aan een octrooi te denken. 

 

Misschien zijn mijn gedachten beroepsmatig gekleurd, maar als ik aantoonbare bescherming van een product lees, is er maar 1 bescherming die potentieel daaraan voldoet, en dat is een octrooi.

Edited by kuifje

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een mythe over het recept van een drankje met al jaren het grootste merk ter wereld, zelfs de rode kerstman is door dit merk verzonnen. Ik hoef de naam niet te noemen, want het zegt genoeg en dat biedt aantoonbaar bescherming, niemand zal zich aan dat merk wagen. In de chocolade zijn daar ook voorbeelden van...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niet kibbelen!

 

Er zijn de laatste jaren veel artisanele merken bijgekomen, ook omdat supermarkten beseffen dat ze met alleen Coca-Cola en Unilever de strijd met elkaar niet gaan winnen. Als iedereen hetzelfde verkoopt, kun je alleen nog maar de prijs verlagen. Dus helpen ze nu actief kleine ondernemers met de ontwikkeling van kansrijke producten.

 

Maar ben je kansrijk?

 

Test je product uit op een markt, een festival, een jongerencentrum.... inderdaad Lean Startup!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minuten geleden, TwaBla zei:

Test je product uit op een markt, een festival, een jongerencentrum.... inderdaad Lean Startup!

Exactly!


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

 

Even rondgezocht op Swis Gifts en dan vind je het snel. Petje af voor een mooi product.

 

Maar meteen erbij: laat die supermarkt maar zitten!!! Daar zijn al leveranciers voor, zie foto...

 

Begin een bonbonsalon* waar je ter plekke verse voorraad maakt en verkoop vervolgens trays aan verwante winkels en restaurants of theehuizen. Je huidige cadeau-doosjes voor bruiloften en partijen zijn ook prima, al vind ik die plastic uitstraling erg goedkoop. Zoek eens naar verpakkingen van palmblad, hennep of kokos!

 

Je naam is ook verwarrend. Swis lijkt te wijzen op Zwitserse chocolade, maar dan schrijf je dus Swiss. 

 

Denk eens aan een naam als Dadelish! of Dadelicat of Dadeli...

 

* Opschalen en leerlingen in dienst nemen. Hoe lang is zo'n bonbon houdbaar in winkelcondities?

 

Dadelbonbons.jpg

Edited by TwaBla
foto

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Deze leverancier kan ook siroop en stroop maken. Verpakken in potjes en flesjes met je eigen label!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google eens op 'white label' of 'private label chocolade' of 'dates'...

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 6 leden online en 243 gasten

    (See full list)    
  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept