Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Debbybsobuitenzijn

Buitenschoolse opvang starten en GGD

Recommended Posts

Goedemorgen allemaal

 

Hopelijk kan iemand ons advies geven. We zijn bezig met het starten van een kleinschalige groene buitenschoolse opvang. Nu heeft de GGD een conceptrapport opgesteld en daarbij onze aanvraag afgekeurd. Er staan echter in het rapport diverse feitelijke onjuistheden. Hierop komt er een hoor- en wederhoor. Kunnen wij op basis van deze onjuistheden het rapport nietig laten verklaren? Of kunnen wij dit bij de hoor- en wederhoor aangeven en wat gebeurt er dan? moet de ggd het plan herzien en hebben wij dan ook nog de mogelijkheid om onze beleidsplannen aan te passen? Hopelijk kan iemand mij zsm antwoord geven hoe dit juridisch zit, want ik wordt vandaag teruggebeld door de ggd voor de hoor- en wederhoor

Alvast bedankt voor de reacties!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van nietig laten verklaren zal nooit sprake zijn.. Dat kan alleen een rechter niet door jou, maar zover is het nog lang niet..

 

Hoor en wederhoor is bedoeld om het rapport te bespreken en fouten te laten corrigeren en ja als jullie onjuistheden kunnen aantonen dan zal GGD het rapport op dat punt aanpassen. Vermoedelijk heb jij een conceptrapport ontvangen en is er nog geen definitief besluit, vraag dat gewoon na als je gebeld wordt hoe dat zit.

 

Pas als het rapport definitief is vastgesteld en je bent het niet eens met het oordeel dan kun je in bezwaar gaan. Je kunt op de site van GGD of gemeente ongetwijfeld vinden hoe dat werkt en anders zal dat 100% zeker in de begeleidende brief bij het eindoordeel staan hoe je dat doet..

 

Kortom (nog) niks aan de hand als je straks gebeld wordt kun je gewoon mondeling aangeven op welke punten je het niet eens ben, niks om nerveus over te zijn.

De GGD heeft het eerste rapport opgesteld op basis van beschikbare (schriftelijke) informatie en wellicht een intakegesprek met jullie, 9 van 10 keer komen daar vragen of onduidelijkheden uit voort, vandaar dat ze het telefonisch willen bespreken . zodat dit soort onjuistheden uit het definitieve rapport gehaald kunnen worden en een (onnodige) bezwaarprocedure kan worden voorkomen.

Zorg dat je goed kan onderbouwen waarom je het oneens bent, maar vraag ook om tijd om bewijsstukken aan te leveren mocht dat nodig zijn.

laat de emotie thuis.. "dit is helemaal niet waar, belachelijk gewoon" gaat geen ander oordeel opleveren. :winking-face:

 

succes..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor je reactie. De GGD had ons telefonisch laten weten dat ze het afkeurde, nog voordat ze het rapport had toegezonden. en toen gaf ze aan dat we de mogelijkheid hadden om er op te reageren maar dat haar beslissing hier niet door zou wijzigen, vandaar dat we even benieuwd waren wat wij nog konden doen...…..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 511 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept